Activitats formatives

Higiene i seguretat alimentària. Manipulació d’aliments

Data: 02/10/2019 al 30/10/2019
Preu: 90€ (52,8€ bonificables)
Durada: 8 hores
Àrea formativa: Altres
Termini d'inscripció: 17/09/2019
Inscriu-te

Idioma

Castellà

Objectius

  • Assimilar la importància d’una correcta higiene alimentària en la manipulació d’aliments, tant pel consum com pels termes més utilitzats en l’àmbit de la higiene alimentària.
  • Conèixer les fonts de contaminació dels aliments, els tipus de bactèries que poden produir i la prevenció de la contaminació creuada entre dos o més aliments.
  • Identificar les fases que recorre un microorganisme abans de produir una malaltia alimentària i els factores que influeixen en el seu creixement i desenvolupament.
  • Analitzar les característiques, el tractament i els símptomes de les malalties endocrines, metabòliques i de les al·lèrgies alimentàries.
  • Fomentar unes adequades pràctiques higièniques, mantenint a la vegada  una adequada neteja personal de totes les persones que entren en contacte amb els aliments.
  • Identificar les mesures que són necessàries per a netejar i desinfectar correctament les instal·lacions, per evitar l’aparició de plagues i per mantenir la brossa en condiciones higièniques i separada de la zona de manipulació dels aliments.
  • Conèixer les etapes de la recepció,  emmagatzematge i descongelació dels aliments.
  • Aprendre els mètodes principals de conservació dels aliments per a prevenir l’aparició de toxiinfeccions i malalties infeccioses d’origen alimentari.
  • Identificar els punts crítics que ha de controlar un Sistema d’APPCC i com s’ha de realitzar el seu registre a la fulla de punts crítics, garantint la millora contínua de tots els processos que puguin posar en perill els aliments.

Programa

  • Salut i alimentació
  • Fonts de contaminació dels aliments
  • Desenvolupament de microorganismes patògenes
  • Malalties alimentàries
  • Pautes d’higiene alimentària
  • Control i tractament de brossa i plagues
  • Mètodes de conservació dels aliments
  • Control d’APPC

Requisits tècnics

Requisits Bàsics:
És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
Per a poder visualitzar la Web hauràs de tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En caso de no tenir-los, es poden descarregar a través d’Internet.

Altres requisits tècnics mínims són:

  • Procesador Pentium 800 MHz o similar.
  • 512 Mb de memoria RAM recomendada.
  • Resolución de pantalla de 1024x768 a 32 bits.

Cursos relacionats:

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x