Activitats formatives

Manipulador de productes fitosanitaris. Nivell bàsic

Data: A escollir per la cooperativa / empresa
Lloc: A escollir per la cooperativa / empresa
Preu: Subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya
Durada: 25 hores
Àrea formativa: Producció
Inscriu-te

Objectius

  • Adquirir les competències professionals, que són necessàries i obligatòries, per aplicar productes fitosanitaris d’acord amb la normativa de la unió europea, de l'administració central i de cadascuna de les administracions autonòmiques. DECRET 61/2015, de 28 d'abril, sobre els productors i operadors de mitjans de defensa fitosanitària de Catalunya i les Agrupacions de defensa vegetal.

Programa

Plagues (inclou les malalties i les males herbes) dels cultius: classificació i descripció.

Productes fitosanitaris

  • Classificació i descripció.
  • Importància i contingut de les etiquetes i de les fitxes de dades de seguretat: classificació i etiquetatge.
  • Pictogrames, paraules d’advertiment, frases de risc o indicacions de perill, consells de prudència, símptomes d’intoxicació i recomanacions per a l’usuari.
  • Casos pràctics.

Riscos derivats de la utilització de productes fitosanitaris per al medi ambient.

  • Mesures per reduir aquests riscos, incloent mesures d'emergència en cas de contaminacions accidentals.
  • Bones pràctiques ambientals amb relació a la preservació dels recursos naturals, biodiversitat, flora i fauna. Protecció i mesures especials establertes en la Directiva marc de l'aigua (Directiva 2000/60/CE).
  • Eliminació d'envasos buits.
  • Casos pràctics.

Perillositat dels productes fitosanitaris per a la salut

  • Riscos per al consumidor o consumidora per residus de productes fitosanitaris. Manera d'evitar-los i mesures d'emergència en cas de contaminacions accidentals. Concepte de seguretat alimentària.
  • Riscos per a la població en general.
  • Riscos per a l’aplicador o aplicadora: intoxicacions i altres efectes sobre la salut. Pràctiques de primers auxilis.
  • Estructures de vigilància sanitària i disponibilitat d'accés per informar sobre qualsevol incident o sospita d'incident.

Mesures per reduir els riscos sobre la salut: nivells d'exposició de l'operari o operària.

  • Possibles riscos derivats de fer mescles de productes.
  • Mesures preventives i de protecció de l'aplicador o aplicadora.
  • Equips de protecció individual (EPI)

Pràctiques d’identificació i utilització d’EPI.

Seqüència correcta durant el transport, emmagatzematge i manipulació dels productes fitosanitaris.

Mètodes de control de plagues, malalties i males herbes incloent els mètodes alternatius.

  • Tractaments fitosanitaris.
  • Preparació, mescla i aplicació.

Mètodes d'aplicació de productes fitosanitaris.

  • Factors a tenir en compte per a una aplicació eficient i correcta.

Equips d'aplicació: descripció i funcionament.

Neteja, manteniment i inspeccions periòdiques dels equips.

Pràctiques d'aplicació de tractament fitosanitari.

Relació treball-salut: normativa sobre prevenció de riscos laborals.

Mètodes per identificar els productes fitosanitaris il•legals i riscos associats al seu ús.

  • Infraccions, sancions i delictes.

Guies de pràctiques correctes d’higiene.

Cursos relacionats:

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x