Activitats formatives

Agricultura ecològica

Data: A escollir per la cooperativa / empresa
Lloc: A escollir per la cooperativa / empresa
Preu: Subvencionat pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya
Durada: 60 hores
Àrea formativa: Producció
Inscriu-te

Objectius

  • Donar a conèixer la normativa de producció agrària ecològica i les obligacions legals que estableix.
  • Analitzar el mercat del producte agroalimentari ecològic i conèixer els canals de comercialització.
  • Proporcionar les bases científiques i tècniques de la producció agroalimentària ecològica.
  • Informar dels ajuts a la producció agrària ecològica i dels compromisos que han de complir els beneficiaris.
  • Dotar de noves competències al productors a fi d'augmentar la competitivitat i rendibilitat de les seves empreses.

Programa

Aspectes generals de la producció agrària ecològica.

  • Identificació i classificació dels arguments i motivacions a favor d’una agricultura ecològica.
  • Entorn socioeconòmic de la producció agrària ecològica.

Producció agrària. - Bases científiques i tècniques de l’agricultura ecològica.

  • Anàlisi i racionalització de les pràctiques culturals.
  • Maneig de l’entorn de l’explotació.
  • La prevenció i mètodes de control de plagues i malalties.
  • Mantenir i restaurar la fertilitat del sòl.
  • Rotacions i associacions.
  • Les adventícies.
  • Recursos genètics i transgènics.

Produccions hortofructícoles

  • La tria d'espècies i varietats
  • Maneig del sòl i control d'adventícies
  • Rotacions i associacions
  • Fertilització en produccions hortofructícoles
  • Sanitat vegetal específica
  • Material de propagació: llavors, planters i plançons ecològics
  • Collita, postcollita i emmagatzematge de fruites i verdures ecològiques
  • La conversió
  • Gestió tècnica i econòmica
  • Comercialització de productes hortofructícoles
  • Normativa per a la producció i la transformació dels productes agraris

Produccions agropecuàries

  • Integració agrícola i ramadera
  • Conceptes bàsics del maneig zootècnic i reproductiu
  • Conceptes bàsics de les instal·lacions
  • Conceptes bàsics de l'alimentació
  • Conceptes bàsics de la sanitat i els mètodes de prevenció de paràsits i malalties
  • Aspectes tècnics de la producció de boví de carn
  • Aspectes tècnics de la producció de boví de llet
  • Aspectes tècnics de la producció d'oví i cabrum de carn
  • Aspectes tècnics de la producció d'oví i cabrum de llet
  • Aspectes tècnics de la producció porcina ecològica
  • Aspectes tècnics de l'avicultura de posta
  • Aspectes tècnics de la producció avícola de carn
  • Aspectes tècnics d'apicultura
  • Compliment dels registres mínims de control

Cursos relacionats:

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x