Agenda

28/09/2017

AGRIMAX: Innovació per crear valor amb residus alimentaris

Hotel Zenit (Carrer del General Brito, 21 – LLEIDA)

La FCAC és un dels actors principals del projecte de recerca europeu AGRIMAX, que està finançat per la Unió Europea i promou l’economia circular mitjançant la creació de valor a partir de residus agroalimentaris. En el projecte, hi participen fins a 25 socis europeus representants dels quals es reuniran dijous, 28 de setembre, en el workshop co-organitzat per la FCAC amb altres socis del projecte amb motiu de la Fira Sant Miquel.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, avança que “hem organitzat un taller d’innovació amb l’objectiu de confeccionar un mapa de noves formes de valoritzar els residus tenint en compte que, només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d’aliments i 700 milions de tones de cultiu anuals”.

També intervenen en el projecte AGRIMAX, junt amb la FCAC, entitats com Indulleida -participada majoritàriament per cooperatives agràries catalanes i que té previst desenvolupar una biorefineria en les seves instal·lacions d’Alguaire-, l’IRTA i l’empresa IRIS -que actua com a coordinadora. El finançament total és de  15,5 milions d’euros, dels quals 4,3 milions es destinen a les entitats catalanes.

CONVOCATORIA PREMSA

DATA: Dijous 28 setembre
HORA: 10.45 h
LLOC: Hotel Zenit  (Carrer del General Brito, 21 – LLEIDA)

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x