Agenda

14/06/2018

Jornada FCAC: Noves zones amb limitacions naturals

10.30 h
Maials

A partir de 2019, Catalunya tindrà una nova delimitació, a nivell municipal, de les àrees considerades amb limitacions naturals a efecte del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020. Les zones de muntanya i amb limitacions específiques no es modificaran però en la resta es preveu un canvi molt important.

L’objectiu d’aquesta jornada és conèixer de primer mà la motivació, el context i les interioritats del procés de zonificació que ha seguit el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), comprendre les implicacions pràctiques i tenir l’oportunitat de debatre sobre el resultat obtingut.

PROGRAMA

10.30 h

Recepció dels assistents i lliurament de documentació

11.00 h

Presentació de la jornada. Sr. Xavier Pié. Responsable del Grup Específic de Desenvolupament Rural de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

11.15 h

Canvis en les zones amb limitacions naturals a Catalunya a partir de 2019: context normatiu, metodologia emprada, discussió amb la Comissió Europea, resultat, aplicació del període transitori i conseqüències. Sra. Pilar Ricart. Cap del Servei d’Ajuts a la Sostenibilitat Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

12.15 h

Debat entre els assistents

13.00 h

Finalització prevista de la jornada

20/06/2018

Jornada FCAC - Eines de finançament per millorar la competitivitat de les cooperatives agràries mitjançant estratègies d’intercooperació i innovació

9.30h
Casa de l’Agricultura. C. Ulldecona, 33 - Barcelona

Jornada explicativa del nou programa de la competitivitat de les cooperatives agràries pels període 2018-2020 amb la participació del Departament de Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DARP). Alhora es presentaran les diferents estratègies per intercooperar i innovar a les cooperatives i les eines financeres per endegar els projectes resultants. Es detallaran les línies d’ajut i els serveis destinats a les cooperatives per a intercooperar, innovar i per a endegar projectes de foment dels productes cooperatius i de millora de les agrobotigues.

PROGRAMA

09.30 h Recepció dels/de les assistents i lliurament de documentació

10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada
Sr. Ramón Sarroca. President de la FCAC
Sr. Carmel Mòdul. Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP)

10.15 h Programa d’ajuts per al foment de la millora de la competitivitat de les cooperatives agràries
Sr. Pere Farell. Responsable d’Associacionisme Agrari del DARP

11.15 h Pausa - cafè

11.40 h Serveis relacionats amb projectes de millora de la competitivitat i gestió d’ajuts per a cooperatives agràries
Sr. Domènec Vila. Cap d’Unitat de Serveis, Formació i Desenvolupament Rural de la FCAC

12.00 h Agrobotigues. Ajuts de foment de cadenes curtes i mercats locals del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020
Sra. Noelia Altabella. Tècnica de Gestió d’Ajuts i Projectes de la FCAC

12.25 h Processos i motivacions per la innovació a la cooperativa i eines pel seu finançament. Casos d’èxit
Sr. Màrius Simon. Tècnic de Gestió d’Ajuts i Projectes de la FCAC. Especialitzat en R+D+I

12.50 h Ajuts per a inversions (PDR Indústries i PDR LEADER) i ajuts per la eficiència energètica (IDAE- eficiència energètica i IDAE Pla movalt d’infraestructures de recàrrega)
Sr. Iban Mulet. Tècnic de Gestió d’Ajuts i Projectes de la FCAC

13.20h Precs i preguntes

13.30 h Cloenda de la jornada
Sr. Domènec Vila. Cap d’Unitat de Serveis, Formació i Desenvolupament Rural de la FCAC

28/06/2018

Novetats en l’àmbit de la comercialització i l’ús dels productes fitosanitaris

10.00 hores
Linyola

L’objectiu d’aquesta jornada és informar sobre novetats relatives als productes fitosanitaris. Es repassaran aspectes associats al transport i al maneig de les mercaderies perilloses en els magatzems, i es donarà informació en relació amb els temes més destacats de l’aplicació de la normativa de fitosanitaris, tant pel que fa al seu ús com a la seva comercialització, amb un èmfasi especial en la pèrdua de matèries actives i la situació especial d’algunes d’elles (glifosat, neonicotenoides, coure...). S’aprofitarà per presentar l’eina gratuïta Dosa 3D.cat, que permet estalviar costos i riscos en l’ús de fitosanitaris.

Programa

10.00 h          Inscripcions i lliurament de la documentació

10.30 h          Presentació de la Jornada. Sr. Josep Lluís Escuer, responsable de Subministraments FCAC.

10.45 h          He de tenir conseller de seguretat? Quines obligacions tinc com a receptor de fitosanitaris? Novetats en la gestió de mercaderies perilloses. Sr. Javier Ferrero, conseller de seguretat.

11.45 h          Pausa

12.00 h          Pèrdues de matèries actives i nous reptes en la comercialització de fitosanitaris. Sr. Jordi Giné, cap del Servei de Sanitat Vegetal del DARP.

13.00 h          L’eina Dosa 3D.cat: una solució per minimitzar els costos i els riscos dels tractaments fitosanitaris. Sra. Carla Roman, grup de Recerca d'Agricultura de Precisió de la UdL.

13.30 h          Cloenda de la Jornada. Sr. Josep Ll. Bosque, cap d’Assessorament Agroalimentari FCAC.

 

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Persona de contacte: Sra. Verónica Redondo. (Tel.: 932 292 018 – A/e: veronica.redondo@fcac.coop).

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

29/06/2018

Reunió del Grup de Llet

11.00 hores
Barcelona

Reunió per a les cooperatives federades al Grup de Llet que té per objectiu informar de les principals novetats que les afecten i debatre sobre la situació actual del sector.

Si desitgeu ampliar la informació, no dubteu a trucar a l’Àrea d’Assessorament Agroalimentari: 932 292 017.

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x