ASC, 25 anys


La Comissió Gestora de l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC) es va constituir el 13 d’octubre de 1988, a proposta d’un grup promotor format per 22 cooperatives i amb la doble finalitat de poder respondre a les inquietuds de les cooperatives amb secció de crèdit al temps que s’aconseguia un criteri únic per a una gestió comuna per a totes. El  21 de març de 1989, es va celebrar la primera Assemblea General  de l’ASC als locals de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i es va escollir el primer Consell Rector.

Bellcaire d’Urgell ha acollit els actes de celebració del 25è aniversari de l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC), fets el 22 de maig de 2014.

L’acte commemoratiu ha estat presidit pel conseller d’Economia, Andreu Mas - Colell, com a mostra del suport del Govern de la Generalitat a aquest model; també hi ha assistit el director general de Política Financera i Assegurances de la Generalitat, Jordi Òliva, i altres personalitats de l’entorn econòmic i social.

Els 200 representants del sector d’arreu del territori que han assistit a la celebració han volgut demostrar, amb la seva presència, la unitat i el paper estratègic de les cooperatives amb secció de crèdit en el món rural.

Durant l’acte 25è aniversari, els cooperativistes han homenatjat els expresidents de l’ASC i totes les persones que han estat responsables de la branca de seccions de crèdit de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

En concret, s’ha recordat a Edmon Palau, primer responsable de seccions de crèdit de la FCAC, entre 1982 i 1984; Jesús Santacreu, responsable de seccions de crèdit de la FCAC entre 1984 i 1990, i Pau Urgell, responsable de les seccions de crèdit de la FCAC entre 1990 i 1998; així com als expresidents de l’ASC Antoni Casanovas (1989 -1991), Xavier Tubert (1991 - 1998) i Josep Maria Siuró (1998 - 2009).

L’ASC també ha fet un reconeixement als treballadors d’aquesta cooperativa de segon grau i a la cooperativa Sant Isidre de Bellcaire d’Urgell, que celebrava el centenari de la seva fundació i que, per aquest motiu, ha estat l’amfitriona de l’esdeveniment.
 

BUREAU VERITAS
Singulars
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x