La Cooperativa Agrària Sant Roc d’Albesa celebra el pròxim dissabte, 6 de juny, el cinquantenari de la seva fundació. En l’actualitat, suma gairebé 200 socis productors que fan uns 10 milions de quilos de fruita -principalment de pinyol- i més de 5 milions de quilos de cereals.
Dels 10 milions de quilos de fruita que es produeixen, un 70% són préssec i nectarina, el 25% són pera i el 5% restant, poma. La comercialització es fa a través de la cooperativa de segon grau ActelGrup, a la qual està associada la cooperativa d’Albesa.
De cereals, se’n fan uns 5,2 milions de quilos anuals. D’aquests, uns 3 milions de quilos són de blat de moro, uns 2 milions d’ordi i els 200.000 quilos restants són de blat. La cooperativa disposa d’un molí propi en el qual elabora farina per a pinsos amb una part de la seva producció de cereals. A més, forma part de la cooperativa de segon grau Cotecnica, especialitzada en alimentació animal.
El president de la cooperativa d’Albesa, Josep Maria Codina, explica que “el nostre objectiu és mantindre i augmentar la producció per tal de garantir uns volums mínims a la cooperativa i treballar perquè els nostres socis tinguin un rendiment mitjà de l’explotació que sigui competitiu”.
Els actes commemoratius de l’aniversari inclouen la descoberta d’una placa commemorativa i un dinar de germanor amb socis i familiars, al qual està prevista l’assistència de més de 400 persones. El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, presidirà la celebració.
Més informació
DATA: Dissabte, 6 de juny
HORA: 12.45 h (atenció a la premsa)
LLOC: Cooperativa Sant Roc d’Albesa (Camí del Riu, s/n - ALBESA)
PROGRAMA
12.45 h – Atenció a la premsa
13.00 h – Visita a les instal·lacions i descoberta placa commemorativa del 50è aniversari i parlament de les autoritats
14.00 h – Dinar de germanor
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h