Comunicats de premsa

Cooperativa Plana de Vic manté la facturació i millora un 12% el resultat d’explotació

25/06/2015

Gràcies al bon resultat d’explotació i un menor impacte de les despeses financeres (-32,0%) fa que el benefici hagi incrementat respecte l’any anterior

La Cooperativa Plana de Vic tanca l’exercici 2014 amb una facturació global de 59 milions d’euros. Això representa una lleugera reducció envers el 2013, d’un 1,3%, per bé que no és fruit d’una reducció real de l’activitat productiva, sinó més pròpiament com a conseqüència de la caiguda dels preus dels cereals.

Així, la producció de pinso s’ha situat a la ratlla dels 100 milions de tones, el que representa un augment d’un 4,7% sobre la producció assolida el 2013. Per espècies animals, el 61% d’aquesta producció va destinada al sector porcí, seguit del 24% de vaques i un 7% de vedells. La resta es distribueix entre altres produccions de pinsos i la venda de primeres matèries.

Durant l’any 2014 s’han comercialitzat 127 mil porcs, en línia amb el 2013, majoritàriament en operacions al mercat nacional d’acord amb els preus més favorables del mercat intern.

La facturació de la secció lletera ha tornat a augmentar significativament respecte a l’any anterior. Les vendes han estat d’un valor de 10,1 milions euros.

Les botigues Plana de Vic, que s’ha definit com un àmbit estratègic de futur, ha tancat amb una caiguda de vendes de l’1,2%, seguint la línia de baixada del sector de l’alimentació a Catalunya (-0,8% segons dades de IDESCAT). El més destacable és el creixement de la categoria de la carn consolidant cada cop més el posicionament de producte de qualitat dissenya, gestiona i controla per la Cooperativa des de l’origen fins a les mans del consumidor.

Pel que fa a la Secció de Crèdit destaca l’increment de recursos captats, que a final d’any va superar lleugerament els 8 milions d’euros (+15%),

Carnovic, la sala d’elaboració i especejament de la Cooperativa, cal destacar l’increment d’un 18% en volum de vendes arribant als 2,4 milions d’euros, principalment gràcies a tres grans grups de clients, les col·lectivitats, els industrials i la distribució on hi ha les botigues Plana de Vic.

Finalment, durant l’any 2014 s’ha mantingut l’aposta pel 2.0 a la Cooperativa Plana de Vic. El web planadevic.cat es reben actualment unes 2.500 visites mensuals i l’índex de noves sessions encara és força elevat ja que és del 51%. Pel que fa a xarxes socials, el Facebook aglutina més de 600 amics i Twitter 760 seguidors i creixent, uns valors força alts pel sector. Un dels valors més grans d’impuls que disposa la Cooperativa a la xarxa són les col·laboracions amb diferents agents socials com ara el Club Tr3sC.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Cevipe Grup Cooperatiu a la reunió del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, amb la sostenibilitat i el canvi climàtic com a temes centrals
Cevipe Grup Cooperatiu a la reunió del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, amb la sostenibilitat i el canvi climàtic com a temes centrals 27/11/2019 Durant 3 dies es va dur a terme a la ciutat de Mendoza, Argentina, concretament a la seu de Fecovita, (la més gran cooperativa vitivinícola d'Argentina), la reunió inter-fòrums de...
Presentació de projecte col·laboratiu agroalimentari
Presentació de projecte col·laboratiu agroalimentari 26/11/2019 Llet Nostra, Infrusec, Muria i Masachs presenten l’acord que uneix el món lleter, el de la fruita seca i l’apícola, de Catalunya, i que suma més de 400 productors agroalimentaris. Una...
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x