Carregant web FCAC

Cellers Domenys rep diversos premis al XXV Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà

Millor Cava Brut amb Les Tres Naus Brut 2012, millor vi Rosat jove amb el Comanglora Trepat 2014, 3r classificat en la categoria de vi negre jove amb el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014 i 2n classificat del vi negre trepat amb el nou Domenio Trepat 2013

10/07/2015
Cava Brut Les Tres Naus de Cellers Domenys
Cava Brut Les Tres Naus de Cellers Domenys
Gamma de vins Comanglora de Cellers Domenys
Gamma de vins Comanglora de Cellers Domenys

Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), ha estat guardonat amb diversos premis al XXV Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà. El lliurament dels reconeixements va tenir lloc el passat divendres 3 de juliol al Restaurant Simó de Palau.

Concretament, Cellers Domenys ha estat premiat en les següents categories:

  • Categoria CAVA BRUT: 1r classificat amb Les Tres Naus Brut 2012
  • Categoria VI ROSAT JOVE: 1r classificat amb el Comanglora Trepat 2014
  • Categoria VI NEGRE JOVE: 3r classificat amb el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014
  • Categoria VI NEGRE TREPAT: 2n classificat amb el Domenio Trepat 2013

El tast del concurs es va realitzar el 28 de maig al mateix restaurant. Un total de 15 tastadors repartits en tres panels van ser els encarregats de tastar a cegues les referències de les 11 categories: tres de cava, dues de vi blanc, una de rosat i la resta de vins negres (on també s'inclou el trepat). En total, 86 referències: 19 caves, 18 vins blancs, 8 rosats i 41 negres. Aquest any és la vegada que més mostres de trepat s'han presentat, 10 concretament, i la categoria més concorreguda ha sigut el vi blanc jove amb 12 mostres.

El cava Les Tres Naus Brut 2012

Elaborat amb les varietats tradicionals de raïm, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava Brut Les Tres Naus és un escumós creat a la cava modernista de Rocafort de Queralt. Un cava reposat, natural i amb una suau nota de dolçor. Agradable, molt lleuger i suggeridor. Aroma afruitat, fresc i molt intens. En boca combina la vivesa, l’elegància i la complexitat: amb un final cremós.

Els vins Comanglora

Els vins Comanglora són fills d’un insòlit terrer: La Conca de Barberà. Una demarcació amb singulars paratges vinícoles i un terrer impregnat de connotacions úniques. Uns atributs que, units a un clima mediterrani d’interior, doten d’un caràcter molt peculiar i exclusiu a aquests cupatges i monovarietals que Cellers Domenys elabora al celler de Blancafort. Els vins Comanglora, reconeguts per la DO Conca de Barberà, estan elaborats amb varietats autòctones de raïm de “La Conca” curosament seleccionades, com el Trepat.

El Comanglora Trepat 2014 és un vi rosat fresc, agradable al paladar i altament aromàtic. D’altra banda, el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014 és un vi negre impregnat de les peculiaritats que només "la Conca" pot conferir-li: puresa, vivor, autenticitat i essencialitat.

Els nous vins Domenio

Cellers Domenys ha tret al mercat, recentment, una nova trilogia de vins fruit de la collita de l’any 2013: els Domenio Trepat, Ull de llebre i Sumoi.

La gamma Domenio representa l’aposta de Cellers Domenys pels vins de territori elaborats amb varietats històriques. En solitari, sense cupatges, cada vi desgrana l’essència de la varietat i el seu propi terrer.

Com manifesta, Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, “aquesta nova producció neix de l’afany i el compromís de Cellers Domenys d’impulsar un projecte vitivinícola molt arrelat als territoris on tenim presència i a on ens devem”.

El Domenio Trepat i l’Ull de llebre són dos vins de la DO Conca de Barberà i el Sumoi pertany a la DO CATALUNYA, ja que el seu raïm prové de la zona de Rodonyà, una de les cooperatives fusionades. En definitiva, una mostra més del gran potencial vitivinícola de Cellers Domenys i el seu desig de preservar el patrimoni vegetal de la seva àrea d’influència.

Altres notícies
09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya