Comunicats de premsa

Cellers Domenys rep diversos premis al XXV Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà

10/07/2015

Millor Cava Brut amb Les Tres Naus Brut 2012, millor vi Rosat jove amb el Comanglora Trepat 2014, 3r classificat en la categoria de vi negre jove amb el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014 i 2n classificat del vi negre trepat amb el nou Domenio Trepat 2013

Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), ha estat guardonat amb diversos premis al XXV Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà. El lliurament dels reconeixements va tenir lloc el passat divendres 3 de juliol al Restaurant Simó de Palau.

Concretament, Cellers Domenys ha estat premiat en les següents categories:

  • Categoria CAVA BRUT: 1r classificat amb Les Tres Naus Brut 2012
  • Categoria VI ROSAT JOVE: 1r classificat amb el Comanglora Trepat 2014
  • Categoria VI NEGRE JOVE: 3r classificat amb el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014
  • Categoria VI NEGRE TREPAT: 2n classificat amb el Domenio Trepat 2013

El tast del concurs es va realitzar el 28 de maig al mateix restaurant. Un total de 15 tastadors repartits en tres panels van ser els encarregats de tastar a cegues les referències de les 11 categories: tres de cava, dues de vi blanc, una de rosat i la resta de vins negres (on també s'inclou el trepat). En total, 86 referències: 19 caves, 18 vins blancs, 8 rosats i 41 negres. Aquest any és la vegada que més mostres de trepat s'han presentat, 10 concretament, i la categoria més concorreguda ha sigut el vi blanc jove amb 12 mostres.

El cava Les Tres Naus Brut 2012

Elaborat amb les varietats tradicionals de raïm, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava Brut Les Tres Naus és un escumós creat a la cava modernista de Rocafort de Queralt. Un cava reposat, natural i amb una suau nota de dolçor. Agradable, molt lleuger i suggeridor. Aroma afruitat, fresc i molt intens. En boca combina la vivesa, l’elegància i la complexitat: amb un final cremós.

Els vins Comanglora

Els vins Comanglora són fills d’un insòlit terrer: La Conca de Barberà. Una demarcació amb singulars paratges vinícoles i un terrer impregnat de connotacions úniques. Uns atributs que, units a un clima mediterrani d’interior, doten d’un caràcter molt peculiar i exclusiu a aquests cupatges i monovarietals que Cellers Domenys elabora al celler de Blancafort. Els vins Comanglora, reconeguts per la DO Conca de Barberà, estan elaborats amb varietats autòctones de raïm de “La Conca” curosament seleccionades, com el Trepat.

El Comanglora Trepat 2014 és un vi rosat fresc, agradable al paladar i altament aromàtic. D’altra banda, el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014 és un vi negre impregnat de les peculiaritats que només "la Conca" pot conferir-li: puresa, vivor, autenticitat i essencialitat.

Els nous vins Domenio

Cellers Domenys ha tret al mercat, recentment, una nova trilogia de vins fruit de la collita de l’any 2013: els Domenio Trepat, Ull de llebre i Sumoi.

La gamma Domenio representa l’aposta de Cellers Domenys pels vins de territori elaborats amb varietats històriques. En solitari, sense cupatges, cada vi desgrana l’essència de la varietat i el seu propi terrer.

Com manifesta, Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, “aquesta nova producció neix de l’afany i el compromís de Cellers Domenys d’impulsar un projecte vitivinícola molt arrelat als territoris on tenim presència i a on ens devem”.

El Domenio Trepat i l’Ull de llebre són dos vins de la DO Conca de Barberà i el Sumoi pertany a la DO CATALUNYA, ja que el seu raïm prové de la zona de Rodonyà, una de les cooperatives fusionades. En definitiva, una mostra més del gran potencial vitivinícola de Cellers Domenys i el seu desig de preservar el patrimoni vegetal de la seva àrea d’influència.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x