Comunicats de premsa

Cellers Domenys rep diversos premis al XXV Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà

10/07/2015

Millor Cava Brut amb Les Tres Naus Brut 2012, millor vi Rosat jove amb el Comanglora Trepat 2014, 3r classificat en la categoria de vi negre jove amb el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014 i 2n classificat del vi negre trepat amb el nou Domenio Trepat 2013

Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), ha estat guardonat amb diversos premis al XXV Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà. El lliurament dels reconeixements va tenir lloc el passat divendres 3 de juliol al Restaurant Simó de Palau.

Concretament, Cellers Domenys ha estat premiat en les següents categories:

  • Categoria CAVA BRUT: 1r classificat amb Les Tres Naus Brut 2012
  • Categoria VI ROSAT JOVE: 1r classificat amb el Comanglora Trepat 2014
  • Categoria VI NEGRE JOVE: 3r classificat amb el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014
  • Categoria VI NEGRE TREPAT: 2n classificat amb el Domenio Trepat 2013

El tast del concurs es va realitzar el 28 de maig al mateix restaurant. Un total de 15 tastadors repartits en tres panels van ser els encarregats de tastar a cegues les referències de les 11 categories: tres de cava, dues de vi blanc, una de rosat i la resta de vins negres (on també s'inclou el trepat). En total, 86 referències: 19 caves, 18 vins blancs, 8 rosats i 41 negres. Aquest any és la vegada que més mostres de trepat s'han presentat, 10 concretament, i la categoria més concorreguda ha sigut el vi blanc jove amb 12 mostres.

El cava Les Tres Naus Brut 2012

Elaborat amb les varietats tradicionals de raïm, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava Brut Les Tres Naus és un escumós creat a la cava modernista de Rocafort de Queralt. Un cava reposat, natural i amb una suau nota de dolçor. Agradable, molt lleuger i suggeridor. Aroma afruitat, fresc i molt intens. En boca combina la vivesa, l’elegància i la complexitat: amb un final cremós.

Els vins Comanglora

Els vins Comanglora són fills d’un insòlit terrer: La Conca de Barberà. Una demarcació amb singulars paratges vinícoles i un terrer impregnat de connotacions úniques. Uns atributs que, units a un clima mediterrani d’interior, doten d’un caràcter molt peculiar i exclusiu a aquests cupatges i monovarietals que Cellers Domenys elabora al celler de Blancafort. Els vins Comanglora, reconeguts per la DO Conca de Barberà, estan elaborats amb varietats autòctones de raïm de “La Conca” curosament seleccionades, com el Trepat.

El Comanglora Trepat 2014 és un vi rosat fresc, agradable al paladar i altament aromàtic. D’altra banda, el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014 és un vi negre impregnat de les peculiaritats que només "la Conca" pot conferir-li: puresa, vivor, autenticitat i essencialitat.

Els nous vins Domenio

Cellers Domenys ha tret al mercat, recentment, una nova trilogia de vins fruit de la collita de l’any 2013: els Domenio Trepat, Ull de llebre i Sumoi.

La gamma Domenio representa l’aposta de Cellers Domenys pels vins de territori elaborats amb varietats històriques. En solitari, sense cupatges, cada vi desgrana l’essència de la varietat i el seu propi terrer.

Com manifesta, Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, “aquesta nova producció neix de l’afany i el compromís de Cellers Domenys d’impulsar un projecte vitivinícola molt arrelat als territoris on tenim presència i a on ens devem”.

El Domenio Trepat i l’Ull de llebre són dos vins de la DO Conca de Barberà i el Sumoi pertany a la DO CATALUNYA, ja que el seu raïm prové de la zona de Rodonyà, una de les cooperatives fusionades. En definitiva, una mostra més del gran potencial vitivinícola de Cellers Domenys i el seu desig de preservar el patrimoni vegetal de la seva àrea d’influència.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent
Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent 06/08/2020 La unitat de producció vitivinícola més gran de Catalunya i de la DO Cava, CEVIPE Grup Cooperatiu continua creixent. Amb la incorporació de dues noves cooperatives amplia fins a quinze el nombre...
Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins Nat 1917 de DOMENIO WINES
Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins Nat 1917 de DOMENIO WINES 05/08/2020 El 54è Concurs Tastavins de la DO Penedès ha reconegut el Nat 1917 Chardonnay-Muscat d’Alexandria amb una Medalla de Bronze a la categoria de vins Blancs Joves 2020 Cellers Domenys...
La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràries
La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràries 29/07/2020 Per primera vegada, les cooperatives elegeixen telemàticament dos candidats a consell rector que es ratificaran a l’Assemblea General La Federació assessora la Cooperativa del Camp...
Unes 30 cooperatives agràries amb patrimoni catalogat podran accedir a ajuts per a la seva conservació
Unes 30 cooperatives agràries amb patrimoni catalogat podran accedir a ajuts per a la seva conservació 23/07/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu la decisió del Departament de Cultura de la Generalitat que reconeix el paper de les cooperatives agràries en la...
FCAC valora l’acord sobre les perspectives financeres, però es mostra a l’expectativa de la PAC
FCAC valora l’acord sobre les perspectives financeres, però es mostra a l’expectativa de la PAC 21/07/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu que el Consell Europeu, format pels Caps d’Estat i de Govern de la UE, hagi arribat a un acord sobre el Marc Financer...
Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món
Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món 21/07/2020 El poble del Baix Ebre d’El Perelló, és conegut a nivell nacional com el ‘poble de la mel’, un dels aliments més antics i més preuats del món. Des de fa uns anys les mels de la família...
Les cooperatives agràries comercialitzen amb preus fins a un 179% superiors a la mitjana en la majoria de produccions
Les cooperatives agràries comercialitzen amb preus fins a un 179% superiors a la mitjana en la majoria de produccions 16/07/2020 La FCAC presenta les magnituds de 195 cooperatives, amb més de 30.000 socis i 4.200 treballadors La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta l’Anuari Socioeconòmic...
“Propostes del cooperativisme agrari per a la reactivació econòmica i social”, arran de la Covid-19
“Propostes del cooperativisme agrari per a la reactivació econòmica i social”, arran de la Covid-19 15/07/2020 El Pla d’acció adreçat per la FCAC a la Comissió d'Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques (CERSE) se suma a les “Propostes a curt termini per a la comarca del...
La FCAC, crítica amb el Ministeri per la proposta per pal·liar la crisi de planta viva arran de la Covid-19
La FCAC, crítica amb el Ministeri per la proposta per pal·liar la crisi de planta viva arran de la Covid-19 14/07/2020 Pressupost insuficient, complicada verificació dels danys i molts productors queden exclosos de les mesures La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb...
La collita d'ametlla creixerà un 12% a Catalunya
La collita d'ametlla creixerà un 12% a Catalunya 01/07/2020 La nova metodologia aplicada enguany permet monitoritzar millor el potencial productiu La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un increment de l’11,8% en la producció...
Triple guardó per a “Oleum Priorat” en el prestigiós concurs internacional de Japó
Triple guardó per a “Oleum Priorat” en el prestigiós concurs internacional de Japó 29/06/2020 El país asiàtic és un dels principals mercats mundials d’oli d’oliva La marca “Oleum Priorat” ha guanyat tres medalles en la VIII edició del prestigiós concurs internacional d’oli...
La Cooperativa Vinícola de Sarral reprèn les activitats d’enoturisme
La Cooperativa Vinícola de Sarral reprèn les activitats d’enoturisme 26/06/2020 El celler modernista, construït al 1914, és considerat una Catedral del Vi La Cooperativa Vinícola de Sarral ha reprès l’activitat enoturística després que el període de confinament...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x