Comunicats de premsa

Cellers Domenys rep diversos premis al XXV Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà

10/07/2015

Millor Cava Brut amb Les Tres Naus Brut 2012, millor vi Rosat jove amb el Comanglora Trepat 2014, 3r classificat en la categoria de vi negre jove amb el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014 i 2n classificat del vi negre trepat amb el nou Domenio Trepat 2013

Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), ha estat guardonat amb diversos premis al XXV Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà. El lliurament dels reconeixements va tenir lloc el passat divendres 3 de juliol al Restaurant Simó de Palau.

Concretament, Cellers Domenys ha estat premiat en les següents categories:

  • Categoria CAVA BRUT: 1r classificat amb Les Tres Naus Brut 2012
  • Categoria VI ROSAT JOVE: 1r classificat amb el Comanglora Trepat 2014
  • Categoria VI NEGRE JOVE: 3r classificat amb el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014
  • Categoria VI NEGRE TREPAT: 2n classificat amb el Domenio Trepat 2013

El tast del concurs es va realitzar el 28 de maig al mateix restaurant. Un total de 15 tastadors repartits en tres panels van ser els encarregats de tastar a cegues les referències de les 11 categories: tres de cava, dues de vi blanc, una de rosat i la resta de vins negres (on també s'inclou el trepat). En total, 86 referències: 19 caves, 18 vins blancs, 8 rosats i 41 negres. Aquest any és la vegada que més mostres de trepat s'han presentat, 10 concretament, i la categoria més concorreguda ha sigut el vi blanc jove amb 12 mostres.

El cava Les Tres Naus Brut 2012

Elaborat amb les varietats tradicionals de raïm, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava Brut Les Tres Naus és un escumós creat a la cava modernista de Rocafort de Queralt. Un cava reposat, natural i amb una suau nota de dolçor. Agradable, molt lleuger i suggeridor. Aroma afruitat, fresc i molt intens. En boca combina la vivesa, l’elegància i la complexitat: amb un final cremós.

Els vins Comanglora

Els vins Comanglora són fills d’un insòlit terrer: La Conca de Barberà. Una demarcació amb singulars paratges vinícoles i un terrer impregnat de connotacions úniques. Uns atributs que, units a un clima mediterrani d’interior, doten d’un caràcter molt peculiar i exclusiu a aquests cupatges i monovarietals que Cellers Domenys elabora al celler de Blancafort. Els vins Comanglora, reconeguts per la DO Conca de Barberà, estan elaborats amb varietats autòctones de raïm de “La Conca” curosament seleccionades, com el Trepat.

El Comanglora Trepat 2014 és un vi rosat fresc, agradable al paladar i altament aromàtic. D’altra banda, el Comanglora Ull de llebre/Merlot/Trepat 2014 és un vi negre impregnat de les peculiaritats que només "la Conca" pot conferir-li: puresa, vivor, autenticitat i essencialitat.

Els nous vins Domenio

Cellers Domenys ha tret al mercat, recentment, una nova trilogia de vins fruit de la collita de l’any 2013: els Domenio Trepat, Ull de llebre i Sumoi.

La gamma Domenio representa l’aposta de Cellers Domenys pels vins de territori elaborats amb varietats històriques. En solitari, sense cupatges, cada vi desgrana l’essència de la varietat i el seu propi terrer.

Com manifesta, Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, “aquesta nova producció neix de l’afany i el compromís de Cellers Domenys d’impulsar un projecte vitivinícola molt arrelat als territoris on tenim presència i a on ens devem”.

El Domenio Trepat i l’Ull de llebre són dos vins de la DO Conca de Barberà i el Sumoi pertany a la DO CATALUNYA, ja que el seu raïm prové de la zona de Rodonyà, una de les cooperatives fusionades. En definitiva, una mostra més del gran potencial vitivinícola de Cellers Domenys i el seu desig de preservar el patrimoni vegetal de la seva àrea d’influència.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x