Comunicats de premsa

Elegit per supermercats Caprabo, en els V Premios Conecta

Conca de la Tordera, Premi al Millor Proveïdor de Productes de Proximitat

09/12/2015

La gran distribució destaca la “qualitat i frescor” de la verdura de la cooperativa del Maresme, que factura uns 8 M€ anuals

La cooperativa Conca de la Tordera ha guanyat el Premi al Millor Proveïdor de Productes de Proximitat en la V edició de Premios Conecta, que atorga la revista Mercados i reuneix les empreses més importants del sector de la distribució agroalimentària a nivell estatal amb productors i comercialitzadors. En la concessió del guardó, la gran distribució ha destacat la “qualitat i frescor” dels productes de l’horta de la cooperativa de Palafolls.

La concessió del Premi Millor Proveïdor a la Conca de la Tordera ha estat una decisió de Caprabo, que precisament l’any passat va ser el guanyador del Premi a la Màxima Qualitat i Frescor en aquest certamen. El gerent de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, ha destacat “la importància que un client et proposi com a proveïdor model; és una injecció d’optimisme tant per als socis que conreen el producte com per als treballadors de la cooperativa que el manipulen”.

La Conca de la Tordera es dedica a la comercialització dels productes de l’horta que conrea la seva cinquantena de socis, repartits entre municipis del Maresme i la Selva. Té una facturació pròxima als vuit milions d’euros anuals.

El producte estrella és el tomacó de sucar pa, del qual se’n comercialitzen 1.300 tones cada any. A més, es cultiven tot tipus de verdures de temporada, des de les diferents varietats de tomàquet a cogombre, carbassó, enciams, calçots, coliflor i col. El 80% del producte es destina a les grans cadenes de distribució catalanes; i la resta, a petites cadenes de distribució i botigues de la zona.

El gerent de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, destaca que “tenim un espai privilegiat, al final del riu Tordera. Els nostres socis estan situats en tot l’arc del delta, en unes terres de decantació, vora del mar i amb la muntanya al darrera. Es crea una climatologia especial. A més, tenim l’avantatge de la proximitat amb el mercat, que afavoreix que el nostre producte es pugui consumir molt poc temps després de ser collit. Aquestes circumstàncies ens aporten la diferenciació del producte”.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x