Carregant web FCAC

Elegit per supermercats Caprabo, en els V Premios Conecta

Conca de la Tordera, Premi al Millor Proveïdor de Productes de Proximitat

La gran distribució destaca la “qualitat i frescor” de la verdura de la cooperativa del Maresme, que factura uns 8 M€ anuals

09/12/2015

La cooperativa Conca de la Tordera ha guanyat el Premi al Millor Proveïdor de Productes de Proximitat en la V edició de Premios Conecta, que atorga la revista Mercados i reuneix les empreses més importants del sector de la distribució agroalimentària a nivell estatal amb productors i comercialitzadors. En la concessió del guardó, la gran distribució ha destacat la “qualitat i frescor” dels productes de l’horta de la cooperativa de Palafolls.

La concessió del Premi Millor Proveïdor a la Conca de la Tordera ha estat una decisió de Caprabo, que precisament l’any passat va ser el guanyador del Premi a la Màxima Qualitat i Frescor en aquest certamen. El gerent de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, ha destacat “la importància que un client et proposi com a proveïdor model; és una injecció d’optimisme tant per als socis que conreen el producte com per als treballadors de la cooperativa que el manipulen”.

La Conca de la Tordera es dedica a la comercialització dels productes de l’horta que conrea la seva cinquantena de socis, repartits entre municipis del Maresme i la Selva. Té una facturació pròxima als vuit milions d’euros anuals.

El producte estrella és el tomacó de sucar pa, del qual se’n comercialitzen 1.300 tones cada any. A més, es cultiven tot tipus de verdures de temporada, des de les diferents varietats de tomàquet a cogombre, carbassó, enciams, calçots, coliflor i col. El 80% del producte es destina a les grans cadenes de distribució catalanes; i la resta, a petites cadenes de distribució i botigues de la zona.

El gerent de la Conca de la Tordera, Ramon Ribot, destaca que “tenim un espai privilegiat, al final del riu Tordera. Els nostres socis estan situats en tot l’arc del delta, en unes terres de decantació, vora del mar i amb la muntanya al darrera. Es crea una climatologia especial. A més, tenim l’avantatge de la proximitat amb el mercat, que afavoreix que el nostre producte es pugui consumir molt poc temps després de ser collit. Aquestes circumstàncies ens aporten la diferenciació del producte”.

Altres notícies
27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

27.02.2024

L'OOVE ecològic 'Baronia de Cabacés' entre els TOP 10 dels Premis Iber Oleum

27/02/2024

L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...

19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya