Comunicats de premsa

L’esdeveniment gastronòmic està organitzat per l’empresa perellonenca Mel Muria

Presentació de 1a Ruta de la Tapa amb Mel

22/03/2016

Un any més, l’empresa Mel Muria vol ser un dinamitzador de la economia local del Perelló i, més concretament, del sector hostaler. Amb aquesta intenció, volem promoure enguany, en col·laboració amb els diferents agents socials de la localitat, la primera edició de la Ruta de la Tapa amb Mel del Perelló.

L’objectiu és potenciar el consum de mel en els bars i restaurants, desenvolupant una carta de tapes que s’oferiran, durant el cap de setmana previ a Firabril.

L’activitat també inclou un concurs de tapes, de manera que cada restaurant participant haurà de presentar tres tapes preparades amb mel com a condiment principal.

En aquesta primera edició de la Ruta de la Tapa amb Mel hi participen 8 establiments: Bar El Canyis, Bar Puntaire, Cal Xic, Can Subirats, C’Moi, Fleca Ferré, L’Ambigu Gastrobar i Mos de Tros.

Els horaris per degustar les tapes seran:

• Divendres 8 d’abril: de 19 a 21.30h
• Dissabte, 9 d’abril: de 12 a 14h; i de 19 a 21.30h
• Diumenge, 10 d’abril: de 12 a 14h

A més dels cartells anunciadors de l’activitat, s’han editat uns tiquets amb cinc pestanyes. Tres de les pestanyes podran  ser lliurades al responsable de l’establiment a canvi d’una tapa, i les altres dos a canvi d’una Heineken o aigua.

A la part de darrera del tiquet hi ha la relació d’establiments participants amb una breu descripció de les tres tapes que proposen.

El preu del tiquet és de 6 euros i, a més de les tapes i beguda, també inclou una entrada gratuïta a Muria Centre d’Interpretació Apícola, on es podrà lliurar la butlleta per poder participar en el sorteig de dues cistelles de productes apícoles, obsequi de Mel Muria.

El tiquets per la 1a Ruta de la Tapa amb Mel es poden adquirir als establiments participants a la ruta i a la botiga de Mel Muria. A més, els alumnes de 4t d’ESO de l'Institut Blanca d'Anjou del Perelló també vendran tiquets per recaptar fons pel seu viatge fi de curs.

Entre les tapes presentades es farà un concurs per escollir les tres millors tapes d’aquesta edició. La tapa guanyadora, a més del trofeu corresponent, serà la imatge del cartell de la propera edició.

La votació per escollir la millor tapa de la 1a Ruta de la Tapa amb Mel la farà un jurat escollit per Mel Muria. A més, tothom podrà participar en la votació per la millor tapa a través de facebook de Mel Muria. La forma de participació serà fer m’agrada (me gusta) i compartir la tapa al facebook. Això es pot fer des de la publicació de les imatges de les diferents tapes fins el diumenge al vespre. El resultat dels vots de facebook comptarà com un membre més del jurat i entre tots els votants es sortejarà una cistella de productes apícoles.

Els premis es lliuraran durant Firabril, a l’estand de Mel Muria. Concretament, l’acte de lliurament dels premis als establiments participants i de les cistelles de productes apícoles dels sortejos es farà el dissabte dia 16 d’abril, a les 17.30 h.

La 1a edició de la Ruta de la Tapa amb Mel és una iniciativa de Muria Centre d’Interpretació Apícola i compta amb la col·laboració dels establiments participants i el suport de Heineken i Colomines Distribucions.

 

Altres activitats organitzades per Mel Muria

Muria Centre d'Interpretació Apícola porta al Perelló l'exposió "Un món sense abelles", una producció del Museu Valencià de la Mel

Muria Centre d’Interpretació Apícola del Perelló acollirà, de l'1 al 24 d'abril, l’exposició "Un món sense abelles", una producció del Museu Valencià de la Mel de Montroi.

En aquesta mostra i a partir de la pregunta “si desapareguessin les abelles, quin ús tindrien els ruscos?”, tretze artistes valencians transformen un rusc ‘Layens’ en art.

L’exposició ‘Un món sense abelles’ serà inaugurada oficialment el divendres 1 d’abril, a les 19h,  pel director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé.

La 3a Festa de la Crestada de la Mel es trasllada al 12 d'octubre

Crestar és una de les moltes activitats que desenvolupa l’apicultor al llarg de l’any. Aquesta activitat consisteix en treure de les arnes les bresques amb la mel deixant-hi les necessàries perquè les abelles es puguin alimentar. L’acció de crestar és una de les activitats més espectaculars del món de l’apicultura, que ha evolucionat amb el pas del temps.

I aquesta activitat protagonitza la festa de la crestada: els assistents, vestits d’apicultor, participen activament en la crestada de la mel de romer.

A més, la festa inclou una visita a Muria Centre d’Interpretació Apícola; el trasllat en autocar fins al bosc, on hi ha l’Espai Natural Muria, per veure les arnes i participar en la crestada; la visualització del procés d’elaboració de la mel, un tast de mel a les instal·lacions de Mel Muria, i una petita mostra de la tradicional jota de les Terres de l’Ebre.

La tercera edició d’aquesta festa es trasllada a la data del 12 d’octubre i també inclourà la col·laboració dels diferents restaurants del Perelló que vulguin participar-hi.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x