Comunicats de premsa

L’esdeveniment gastronòmic està organitzat per l’empresa perellonenca Mel Muria

Presentació de 1a Ruta de la Tapa amb Mel

22/03/2016

Un any més, l’empresa Mel Muria vol ser un dinamitzador de la economia local del Perelló i, més concretament, del sector hostaler. Amb aquesta intenció, volem promoure enguany, en col·laboració amb els diferents agents socials de la localitat, la primera edició de la Ruta de la Tapa amb Mel del Perelló.

L’objectiu és potenciar el consum de mel en els bars i restaurants, desenvolupant una carta de tapes que s’oferiran, durant el cap de setmana previ a Firabril.

L’activitat també inclou un concurs de tapes, de manera que cada restaurant participant haurà de presentar tres tapes preparades amb mel com a condiment principal.

En aquesta primera edició de la Ruta de la Tapa amb Mel hi participen 8 establiments: Bar El Canyis, Bar Puntaire, Cal Xic, Can Subirats, C’Moi, Fleca Ferré, L’Ambigu Gastrobar i Mos de Tros.

Els horaris per degustar les tapes seran:

• Divendres 8 d’abril: de 19 a 21.30h
• Dissabte, 9 d’abril: de 12 a 14h; i de 19 a 21.30h
• Diumenge, 10 d’abril: de 12 a 14h

A més dels cartells anunciadors de l’activitat, s’han editat uns tiquets amb cinc pestanyes. Tres de les pestanyes podran  ser lliurades al responsable de l’establiment a canvi d’una tapa, i les altres dos a canvi d’una Heineken o aigua.

A la part de darrera del tiquet hi ha la relació d’establiments participants amb una breu descripció de les tres tapes que proposen.

El preu del tiquet és de 6 euros i, a més de les tapes i beguda, també inclou una entrada gratuïta a Muria Centre d’Interpretació Apícola, on es podrà lliurar la butlleta per poder participar en el sorteig de dues cistelles de productes apícoles, obsequi de Mel Muria.

El tiquets per la 1a Ruta de la Tapa amb Mel es poden adquirir als establiments participants a la ruta i a la botiga de Mel Muria. A més, els alumnes de 4t d’ESO de l'Institut Blanca d'Anjou del Perelló també vendran tiquets per recaptar fons pel seu viatge fi de curs.

Entre les tapes presentades es farà un concurs per escollir les tres millors tapes d’aquesta edició. La tapa guanyadora, a més del trofeu corresponent, serà la imatge del cartell de la propera edició.

La votació per escollir la millor tapa de la 1a Ruta de la Tapa amb Mel la farà un jurat escollit per Mel Muria. A més, tothom podrà participar en la votació per la millor tapa a través de facebook de Mel Muria. La forma de participació serà fer m’agrada (me gusta) i compartir la tapa al facebook. Això es pot fer des de la publicació de les imatges de les diferents tapes fins el diumenge al vespre. El resultat dels vots de facebook comptarà com un membre més del jurat i entre tots els votants es sortejarà una cistella de productes apícoles.

Els premis es lliuraran durant Firabril, a l’estand de Mel Muria. Concretament, l’acte de lliurament dels premis als establiments participants i de les cistelles de productes apícoles dels sortejos es farà el dissabte dia 16 d’abril, a les 17.30 h.

La 1a edició de la Ruta de la Tapa amb Mel és una iniciativa de Muria Centre d’Interpretació Apícola i compta amb la col·laboració dels establiments participants i el suport de Heineken i Colomines Distribucions.

 

Altres activitats organitzades per Mel Muria

Muria Centre d'Interpretació Apícola porta al Perelló l'exposió "Un món sense abelles", una producció del Museu Valencià de la Mel

Muria Centre d’Interpretació Apícola del Perelló acollirà, de l'1 al 24 d'abril, l’exposició "Un món sense abelles", una producció del Museu Valencià de la Mel de Montroi.

En aquesta mostra i a partir de la pregunta “si desapareguessin les abelles, quin ús tindrien els ruscos?”, tretze artistes valencians transformen un rusc ‘Layens’ en art.

L’exposició ‘Un món sense abelles’ serà inaugurada oficialment el divendres 1 d’abril, a les 19h,  pel director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé.

La 3a Festa de la Crestada de la Mel es trasllada al 12 d'octubre

Crestar és una de les moltes activitats que desenvolupa l’apicultor al llarg de l’any. Aquesta activitat consisteix en treure de les arnes les bresques amb la mel deixant-hi les necessàries perquè les abelles es puguin alimentar. L’acció de crestar és una de les activitats més espectaculars del món de l’apicultura, que ha evolucionat amb el pas del temps.

I aquesta activitat protagonitza la festa de la crestada: els assistents, vestits d’apicultor, participen activament en la crestada de la mel de romer.

A més, la festa inclou una visita a Muria Centre d’Interpretació Apícola; el trasllat en autocar fins al bosc, on hi ha l’Espai Natural Muria, per veure les arnes i participar en la crestada; la visualització del procés d’elaboració de la mel, un tast de mel a les instal·lacions de Mel Muria, i una petita mostra de la tradicional jota de les Terres de l’Ebre.

La tercera edició d’aquesta festa es trasllada a la data del 12 d’octubre i també inclourà la col·laboració dels diferents restaurants del Perelló que vulguin participar-hi.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x