Comunicats de premsa

Estimació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Augmenta un 31% la collita d’ametlla i es recupera la garrofa

12/05/2016

Encara que és una bona campanya, FCAC alerta que creix un 7% l’abandonament del conreu a Catalunya

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un increment del 30,8% en la collita d’ametlla en relació amb la campanya anterior, pujant de les 3.102 a les 4.056 tones en gra.

Per comarques, a Tarragona l’increment seria d’un 40,4% (passant de 1.490 tones gra la passada campanya a 2.092 tones enguany). La principal comarca productora és la Terra Alta, on està previst un augment tant de Marcona com de varietats tardanes.

A Lleida, l’increment se situaria en un 21,9% (de 1.612 a 1.965 tones gra). Les principals comarques productores de la demarcació –les Garrigues i el Segrià– són les que tindran una major collita, especialment a les plantacions de nous regadius. A la zona del Pallars Jussà, en canvi, es preveu una producció més irregular.

El responsable de fruita seca de la FCAC, Roger Palau, explica que “tot i l’hivern molt sec amb temperatures superiors a la mitjana, una primavera amb força precipitacions han afavorit l’evolució dels arbres i fan preveure una bona collita. No obstant això, ens preocupa la tendència sostinguda a l’abandonament del conreu en secà perquè la immensa majoria de la superfície de fruita seca es produeix a zones on no és viable cap altre cultiu i per tant, podem arribar a una situació no desitjada de superfície descuidada i boscosa”.

En concret, la superfície dedicada al conreu d’ametlla s’ha reduït aquesta última campanya un 7% en el conjunt de Catalunya. El descens se situa en un 5,9% a les comarques de Tarragona mentre que arriba fins al 8,3% a Lleida.

La superfície productiva de conreu d’ametlla és de 36.106 hectàrees: 19.734 hectàrees a Tarragona i 16.372 a Lleida.

Pel que fa al conreu de la garrofa, es recupera la producció que havia caigut dràsticament la campanya passada. Amb un increment del 65%, es preveu una collita de 16.500 tones front les 10.000 tones de l’any passat.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x