Comunicats de premsa

La Fageda inverteix 650.000 euros en un nou obrador i renova la gamma de melmelades

13/10/2017

Després de quatre anys elaborant melmelades, La Fageda inverteix 650.000 euros en un nou obrador, que li permet renovar la seva gamma de melmelades i treure’n al mercat una de figa, completant així 11 varietats

Aquest 2017 els treballadors de la secció de melmelades de La Fageda han estrenat noves instal·lacions. És una altra bona notícia per a les 20 persones que van estar a punt de quedar-se sense feina quan La Fageda, degut a la crisi i al canvi de política forestal, va haver de tancar l’activitat de vivers forestals. En un primer moment es va decidir plantar horta i fruiterar i aprofitar l’antiga cuina del Mas per fer les primeres melmelades. En aquests gairebé 5 anys d’activitat de melmelades s’han pogut assegurar els 20 llocs de treball per a persones amb discapacitat o malaltia mental de la comarca de la Garrotxa.

La nova construcció de 350 m2 en una sola planta ha suposat una inversió de 652.000 euros en obra civil, instal·lacions i equipaments. Els diferents processos que intervenen en l’elaboració de les melmelades queden clarament diferenciats: preparació de les fruites i verdures, focs per a la cocció, envasadora automàtica, etiquetatge i encaixat, magatzem i neteja. Els espais s’han tancat amb grans finestrals que permeten a les nombroses visites que rep La Fageda observar “en viu i en directe” com es fan les melmelades.

Les melmelades de La Fageda presenten aquesta tardor destacades novetats: s’han renovat les varietats incorporant-hi la melmelada figa i s’ha redissenyat el packaging. La nova gamma conté 3 famílies de melmelades amb 11 gustos diferents concebuts i preparats per acompanyar amb:

  • Esmorzars (nectarina amb canyella, maduixa, pera i fruites del bosc)
  • Formatges, foies i amanides (figa, tomàquet, taronja amarga i pebrot vermell)
  • Carns i peixos (figa, ceba agredolça, chutney de tomàquet i samfaina).

El pack de 4 melmelades de 43 grams adopta un nou disseny que millora el seu emmagatzematge i optimitza l’espai ocupat als lineals. És a més un format idoni com a obsequi, per incorporar-lo en els lots de Nadal. D’altra banda, aquest octubre La Fageda començarà a comercialitzar la melmelada de figa. Un producte versàtil, ideal per combinar tant amb formatges, foies i amanides, com amb carns i peixos, motiu pel qual l’ha incorporat en ambdues famílies. Les melmelades de La Fageda es distribueixen en supermercats, botigues especialitzades i al canal de regals per empresa. L’any 2016 es van elaborar 24 tones de melmelada amb una facturació aproximada de 220.000€.

Font: La Fageda
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x