Aquest 2017 els treballadors de la secció de melmelades de La Fageda han estrenat noves instal·lacions. És una altra bona notícia per a les 20 persones que van estar a punt de quedar-se sense feina quan La Fageda, degut a la crisi i al canvi de política forestal, va haver de tancar l’activitat de vivers forestals. En un primer moment es va decidir plantar horta i fruiterar i aprofitar l’antiga cuina del Mas per fer les primeres melmelades. En aquests gairebé 5 anys d’activitat de melmelades s’han pogut assegurar els 20 llocs de treball per a persones amb discapacitat o malaltia mental de la comarca de la Garrotxa.
La nova construcció de 350 m2 en una sola planta ha suposat una inversió de 652.000 euros en obra civil, instal·lacions i equipaments. Els diferents processos que intervenen en l’elaboració de les melmelades queden clarament diferenciats: preparació de les fruites i verdures, focs per a la cocció, envasadora automàtica, etiquetatge i encaixat, magatzem i neteja. Els espais s’han tancat amb grans finestrals que permeten a les nombroses visites que rep La Fageda observar “en viu i en directe” com es fan les melmelades.
Les melmelades de La Fageda presenten aquesta tardor destacades novetats: s’han renovat les varietats incorporant-hi la melmelada figa i s’ha redissenyat el packaging. La nova gamma conté 3 famílies de melmelades amb 11 gustos diferents concebuts i preparats per acompanyar amb:
El pack de 4 melmelades de 43 grams adopta un nou disseny que millora el seu emmagatzematge i optimitza l’espai ocupat als lineals. És a més un format idoni com a obsequi, per incorporar-lo en els lots de Nadal. D’altra banda, aquest octubre La Fageda començarà a comercialitzar la melmelada de figa. Un producte versàtil, ideal per combinar tant amb formatges, foies i amanides, com amb carns i peixos, motiu pel qual l’ha incorporat en ambdues famílies. Les melmelades de La Fageda es distribueixen en supermercats, botigues especialitzades i al canal de regals per empresa. L’any 2016 es van elaborar 24 tones de melmelada amb una facturació aproximada de 220.000€.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h