Comunicats de premsa

La Fageda inverteix 650.000 euros en un nou obrador i renova la gamma de melmelades

13/10/2017

Després de quatre anys elaborant melmelades, La Fageda inverteix 650.000 euros en un nou obrador, que li permet renovar la seva gamma de melmelades i treure’n al mercat una de figa, completant així 11 varietats

Aquest 2017 els treballadors de la secció de melmelades de La Fageda han estrenat noves instal·lacions. És una altra bona notícia per a les 20 persones que van estar a punt de quedar-se sense feina quan La Fageda, degut a la crisi i al canvi de política forestal, va haver de tancar l’activitat de vivers forestals. En un primer moment es va decidir plantar horta i fruiterar i aprofitar l’antiga cuina del Mas per fer les primeres melmelades. En aquests gairebé 5 anys d’activitat de melmelades s’han pogut assegurar els 20 llocs de treball per a persones amb discapacitat o malaltia mental de la comarca de la Garrotxa.

La nova construcció de 350 m2 en una sola planta ha suposat una inversió de 652.000 euros en obra civil, instal·lacions i equipaments. Els diferents processos que intervenen en l’elaboració de les melmelades queden clarament diferenciats: preparació de les fruites i verdures, focs per a la cocció, envasadora automàtica, etiquetatge i encaixat, magatzem i neteja. Els espais s’han tancat amb grans finestrals que permeten a les nombroses visites que rep La Fageda observar “en viu i en directe” com es fan les melmelades.

Les melmelades de La Fageda presenten aquesta tardor destacades novetats: s’han renovat les varietats incorporant-hi la melmelada figa i s’ha redissenyat el packaging. La nova gamma conté 3 famílies de melmelades amb 11 gustos diferents concebuts i preparats per acompanyar amb:

  • Esmorzars (nectarina amb canyella, maduixa, pera i fruites del bosc)
  • Formatges, foies i amanides (figa, tomàquet, taronja amarga i pebrot vermell)
  • Carns i peixos (figa, ceba agredolça, chutney de tomàquet i samfaina).

El pack de 4 melmelades de 43 grams adopta un nou disseny que millora el seu emmagatzematge i optimitza l’espai ocupat als lineals. És a més un format idoni com a obsequi, per incorporar-lo en els lots de Nadal. D’altra banda, aquest octubre La Fageda començarà a comercialitzar la melmelada de figa. Un producte versàtil, ideal per combinar tant amb formatges, foies i amanides, com amb carns i peixos, motiu pel qual l’ha incorporat en ambdues famílies. Les melmelades de La Fageda es distribueixen en supermercats, botigues especialitzades i al canal de regals per empresa. L’any 2016 es van elaborar 24 tones de melmelada amb una facturació aproximada de 220.000€.

Font: La Fageda
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x