Carregant web FCAC

La prestigiosa guia Flos Olei inclou l’”Aureum Morrut” de Soldebre entre els millors olis del món

02/10/2018

La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli al que seria la guia Parker dels vins, ha inclòs l’oli d'oliva extra verge “Aureum Morrut”, de la cooperativa Soldebre, SCCL, entre els millors olis del món. “És el primer oli de la Denominació d’Origen Protegida Baix Ebre i Montsià en formar part d’aquest rànquing i això ens permetrà tenir més visibilitat al mercat internacional”, explica el gerent de Soldebre, Pere Albacar.

Flos Olei és la primera guia internacional dedicada a les empreses que produeixen oli d’oliva extra verge de gamma alta i hi apareixen un total de 500 empreses de 52 països i dels cinc continents. També s’inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural. L’”Aureum Morrut” ha estat valorat amb 82 punts d’un total de 99.

La morruda és una varietat minoritària molt arrelada a les Terres de l’Ebre i l’oli que s’elabora és molt complex i permet detectar amb facilitat moltes sensacions olfacte-gustatives. Aquest oli ja va rebre l’any passat un accèssit Millor oli d’Oliva Verge extra Fruitat Verd Amarg del premi als millors oli que organitza la Diputació de Tarragona amb el Centre de Desenvolupament de l’Oli de Reus.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya