La Societat Agrícola de Valls organitza aquest diumenge 25 de novembre a partir de les 10 h una nova edició de la Festa de l’Oli Nou de Valls que permetrà tastar el tradicional esmorzar d’olivaire ben regat amb oli nou procedent de les olives dels prop de 400 socis de l’entitat.
L’oli de la Societat Agrícola de Valls, emprat dins la DOP Siurana, es podrà trobar en les tradicionals garrafes de 5 i 2 litres i amb altres formats com l’ampolla de vidre de tres quarts, de mig i d’un quart de litre. Enguany la collita s’ha vist afectada per un descens evident a tot el territori de la DOP Siurana de prop d’un 50% respecte l’any passat.
Com sempre, aquesta jornada festiva i esperada pels socis i per molts visitants a la capital de l’Alt Camp, començarà amb una jornada de portes obertes al trull, per visitar les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli procedent de les olives que els associats acaben de portar al molí. A la mateixa esplanada de l’aparcament de la cooperativa tindrà lloc el tradicional esmorzar d’olivaire que es traslladaria a l’interior de la cooperativa en cas de pluja.
El preu del tiquet de l’esmorzar d’olivaire serà de 3€ i tots aquells que comprin una garrafa de 5 litres obtindran un descompte de 2€ presentant el tiquet de l’esmorzar. La previsió que s’ha fet des de l’organització és que al llarg del matí se serveixin més 400 esmorzars.
Paral·lelament, a les 11 h tindrà lloc l’actuació de la cantant vallenca Susannes, cantautora rural, que presentarà el seu nou disc “Cultivant la Terra”. Aquesta serà la primera actuació de la vallenca després de la victòria la setmana passada al concurs PortAutors que va celebrar-se al Teatret del Serrallo de Tarragona.
També hi haurà inflables durant el matí pels més petits.
Els prop de 400 socis productors d’oliva de l’Agrícola de Valls en les més de 415 hectàrees conreades es troben ara mateix immersos en la campanya de recollida de la collita, que ja va començar fa unes setmanes, el dia 30 d’octubre, i que s’espera que finalitzi a principis de desembre si tot evoluciona favorablement, tot i que les pluges de les darreres setmanes poden fer allargar la collita alguns setmanes. Enguany la previsió de la Societat Agrícola de Valls és baixa respecte l’any passat, que va ser una campanya excel·lent. De fet es parla d’una reducció que pot situar-se en el 50% . Amb tot, l’oli de la collita d’enguany surt amb una qualitat excel·lent, amb un gust suau e intens en els gustos característics de les olives arbequines.
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h