Comunicats de premsa

Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars

27/11/2018

La setmana passada es va signar el compromís per la certificació GLOBALG.A.P. entre un grup de socis i Cooperativa d’Ivars, i que suposarà la implantació definitiva d’aquest segell a un conjunt de 24 granges de vedells en els dos primers mesos del 2019. Així la cooperativa coordinarà la certificació general, de la qual en dependran les granges que voluntàriament s’hi adhereixin a través de l’acord de requisits mutus a complir i que activaran al seu torn la sistemàtica de certificació.

Cal tenir en compte que aquest procés de certificació de granges de producció bovina amb el segell GLOBALG.A.P. és el primer a nivell europeu, ja que fins al moment només existeixen iniciatives en l’àmbit de la producció fructícola i aqüicultura. Per altra banda, la certificació GLOBALG.A.P. és ara possible gràcies a disposar Cooperativa d’Ivars de la fàbrica de pinsos de Torregrossa amb el mateix segell, aconseguida el passat 3 de setembre amb el número GGN4059883583212, i tot atenent a la importància de la traçabilitat de les matèries primeres destinades a la producció animal. L’objectiu final és poder certificar els animals que es destinaran al consum, i que el consumidor disposi d’un producte sa i responsable.

És important destacar que la certificació GLOBALG.A.P. afecta a tot el procés organitzatiu i productiu de les granges, implicant que es tinguin molt en compte els paràmetres de benestar animal, maneig adequat i bioseguretat. Igualment en una granja GLOBALG.A.P. es realitzen controls i es certifica la traçabilitat i qualitat de tots els inputs usats com són pinsos, farratges, aigua, o llet en cas de vedells mamons. De forma concloent, cal valorar també que esdevé prioritari el respecte cap al medi ambient com a factor estratègic en la direcció de l’empresa ramadera en pro d’una producció sostenible, i que alhora sigui responsable amb les condicions de treball dels propis treballadors.

Finalment, cal anotar que aquest és un projecte de valor afegit que Cooperativa d’Ivars ha volgut impulsar al nostre territori, com a element diferenciador i de generació d’alternatives per al sector ramader, i que continuarà promocionant perquè més granges entrin a la certificació, tot i tenint en compte que també altres alternatives de producció tradicional seguiran sent presents i necessàries.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Arriba la 8a edició de La Festa Major del Vi, l’ADERNATS VINITFEST
Arriba la 8a edició de La Festa Major del Vi, l’ADERNATS VINITFEST 12/06/2019 Set edicions exhaurint entrades amb més de 500 persones, avalen la festa de referència del món vinícola tarragoní   Vinitfest 2019 Un any més, i ja en van vuit, la Catedral del Vi de...
La FCAC aplaudeix la iniciativa del “Pacte Nacional per l’Alimentació” que promou el Consell Català de l’Alimentació
La FCAC aplaudeix la iniciativa del “Pacte Nacional per l’Alimentació” que promou el Consell Català de l’Alimentació 07/06/2019 Les 194 cooperatives agràries catalanes aporten el 35% de la Producció Final Agrària La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra satisfeta amb la presentació, avui 7...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x