Comunicats de premsa

Diverses varietats de la gamma Muria Bio han estat guardonades al premi italià Biolmiel 2018 i al Concurso Hispano-Luso de Mieles Ecológicas

Dues noves distincions internacionals per a la col·lecció de mel ecològica Muria BIO

06/02/2019

Les mels de la gamma ecològica de Muria BIO han destacat a l’edició de 2018 del premi italià BIOLMIEL, el concurs de les millors mels ecològiques del món.

Les varietats de Taronger i Alta Muntanya han estat guardonades amb medalla d'or i la de Farigola ha estat premiada amb medalla de plata, posicionant així encara més la marca Muria a nivell internacional, ja que és l'única empresa que ha obtingut dues medalles d'or i una de plata dins de la mateixa edició.

La 10a edició del Premi BIOLMIEL, creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l'experiència del premi oleic BIOL, ha comptat amb la participació de 183 mostres de mel ecològica provinents de diferents països com Itàlia, Espanya, Grècia, Sèrbia, Romania o Eslovènia, entre d'altres, i ha estat fallat a les instal·lacions del CREA (Consell de Recerca Agrícola i Anàlisi de l'Economia Agrària), a la ciutat italiana de Bolonya. A més del tast final, les mostres participants han estat analitzades en paràmetres d'humitat, acidesa i HMF (hidroximetilfurfural).

L'objectiu d'aquesta innovadora iniciativa en el sector de l'apicultura orgànica és difondre la qualitat de la mel orgànica i recolzar la gestió de la biodiversitat i la producció inspirada en criteris de responsabilitat social. També promociona la qualitat de la mel provinent de l'apicultura orgànica i la disseminació de coneixements específics sobre el tema; enforteix la relació entre l'apicultura i el desenvolupament sostenible; millora les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promociona l'intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s'ocupen de l'apicultura de qualitat i sensibilitza al consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània en general i de manera particular de la mel.

Les varietats de Taronger (86,7), Farigola (86,6), Romaní (81,4) i Alta Muntanya (80,7) de Muria BIO també han estat guardonades, de manera recent, en el I Concurso Hispano-Luso de Mieles Ecológicas. Les mels de Taronger i de Farigola, que han competit amb una vintena de mels nacionals i internacionals, han estat la 2a i la 3a classificades dins de la categoria de Mels Clares. Aquest certamen, organitzat per la Universitat de Lleó i la Consultora Apícola Urzapa, és l'únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica.

La col·lecció de Mel Ecològica Muria BIO consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: Alta Muntanya, Castanyer, Bosc, Mil flors, Eucaliptus, Bruc, Farigola, Cantueso, Taronger, Acàcia i Romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de Xarops i Suplements Alimentaris/ Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors.

Totes les gammes de mels ecològiques de Muria BIO seran presents a la propera edició de la fira BioFach, que es celebrarà en Nuremberg (Alemanya) del 13 al 16 de febrer. (Pavelló 5 Estand 5/171)

 

Sobre Muria

La família Muria, apicultors des de 1810, va llançar la seva marca Muria BIO el 2016 i ja s’ha posicionat com una de les marques líders del sector al nostre país.

La qualitat de les seves mels ecològiques està avalada pels nombrosos guardons rebuts el darrer any com el Reconeixement COOPCAT per la seva contribució a la societat, el cooperativisme i el saber fer, traslladant els principis i valors cooperatius a la vida diària; Premi a la Internacionalització (Premis Cambra de Tortosa); 2a Millor Mel del IX Congrés Nacional d'Apicultura; Premi 31a edició Premis PIMEC a l'empresa més competitiva de Catalunya; Premi Internacional Great Taste; III Concurs Nacional de Mels (Associació Espanyola d'Apicultors) o el 33è Concurs de la Mel Firabril del Perelló.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x