Les mels de la gamma ecològica de Muria BIO han destacat a l’edició de 2018 del premi italià BIOLMIEL, el concurs de les millors mels ecològiques del món.
Les varietats de Taronger i Alta Muntanya han estat guardonades amb medalla d'or i la de Farigola ha estat premiada amb medalla de plata, posicionant així encara més la marca Muria a nivell internacional, ja que és l'única empresa que ha obtingut dues medalles d'or i una de plata dins de la mateixa edició.
La 10a edició del Premi BIOLMIEL, creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l'experiència del premi oleic BIOL, ha comptat amb la participació de 183 mostres de mel ecològica provinents de diferents països com Itàlia, Espanya, Grècia, Sèrbia, Romania o Eslovènia, entre d'altres, i ha estat fallat a les instal·lacions del CREA (Consell de Recerca Agrícola i Anàlisi de l'Economia Agrària), a la ciutat italiana de Bolonya. A més del tast final, les mostres participants han estat analitzades en paràmetres d'humitat, acidesa i HMF (hidroximetilfurfural).
L'objectiu d'aquesta innovadora iniciativa en el sector de l'apicultura orgànica és difondre la qualitat de la mel orgànica i recolzar la gestió de la biodiversitat i la producció inspirada en criteris de responsabilitat social. També promociona la qualitat de la mel provinent de l'apicultura orgànica i la disseminació de coneixements específics sobre el tema; enforteix la relació entre l'apicultura i el desenvolupament sostenible; millora les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promociona l'intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s'ocupen de l'apicultura de qualitat i sensibilitza al consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània en general i de manera particular de la mel.
Les varietats de Taronger (86,7), Farigola (86,6), Romaní (81,4) i Alta Muntanya (80,7) de Muria BIO també han estat guardonades, de manera recent, en el I Concurso Hispano-Luso de Mieles Ecológicas. Les mels de Taronger i de Farigola, que han competit amb una vintena de mels nacionals i internacionals, han estat la 2a i la 3a classificades dins de la categoria de Mels Clares. Aquest certamen, organitzat per la Universitat de Lleó i la Consultora Apícola Urzapa, és l'únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica.
La col·lecció de Mel Ecològica Muria BIO consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: Alta Muntanya, Castanyer, Bosc, Mil flors, Eucaliptus, Bruc, Farigola, Cantueso, Taronger, Acàcia i Romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de Xarops i Suplements Alimentaris/ Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors.
Totes les gammes de mels ecològiques de Muria BIO seran presents a la propera edició de la fira BioFach, que es celebrarà en Nuremberg (Alemanya) del 13 al 16 de febrer. (Pavelló 5 Estand 5/171)
Sobre Muria
La família Muria, apicultors des de 1810, va llançar la seva marca Muria BIO el 2016 i ja s’ha posicionat com una de les marques líders del sector al nostre país.
La qualitat de les seves mels ecològiques està avalada pels nombrosos guardons rebuts el darrer any com el Reconeixement COOPCAT per la seva contribució a la societat, el cooperativisme i el saber fer, traslladant els principis i valors cooperatius a la vida diària; Premi a la Internacionalització (Premis Cambra de Tortosa); 2a Millor Mel del IX Congrés Nacional d'Apicultura; Premi 31a edició Premis PIMEC a l'empresa més competitiva de Catalunya; Premi Internacional Great Taste; III Concurs Nacional de Mels (Associació Espanyola d'Apicultors) o el 33è Concurs de la Mel Firabril del Perelló.
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
La Cooperativa Agrícola del Prat posa en marxa a partir d’avui una campanya per demanar la creació de l’emoticona de la carxofa als teclats de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h