Comunicats de premsa

"L'Om", els nous vins de garnatxa del Celler Masroig

04/04/2019

Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, una col·lecció de dos vins
negres DO Montsant, que tenen com a varietat de raïm principal la garnatxa.

L’empresa ha decidit redissenyar i llençar de nou la gamma de vins L’Om. Aquesta està composta per L’Om i L’Om Premium, dos vins, un de jove i un d’envellit en bótes de roure francès, que tenen com a base principal la garnatxa. Aquesta prové de les vinyes pròpies de més alçada, situades entre 300 i 400 metres d’altitud. Unes vinyes localitzades al terme de La Serra d’Almos, a la zona sud-est del Montsant, als peus de La Serra de Llaberia.

L’Om, que ha estat un símbol per a la vinya i punt de trobada de la gent, és ara un arbre escàs al nostre territori. Original i tradicionalment plantat al centre de les viles i als voltants de les vinyes, servia com a punt de descans, sota on guardar l’aigua i els queviures quan el pagès treballava al camp de sol a sol. Molt comú en les zones rurals i apreciat per la qualitat de la seva fusta, L’Om ha format part del paisatge de La Serra d’Almos durant molt de temps.

Tot i que va ser un arbre abundant, amb un fort component simbòlic i vinculat a la vinya, l’om europeu gairebé ha desaparegut. Una de les característiques principals d’aquest singular arbre és l’asimetria de la seva fulla, detall que la fa única i reconeixedora i que es plasma en el disseny de les etiquetes dels vins, les quals han estat realitzades per l’estudi de disseny gràfic Atipus.

Amb aquest vi, Celler Masroig vol retre un homenatge i alhora plantejar una reflexió sobre la pèrdua. L’OM és un homenatge des de la nostàlgia, una proposta de no oblit. L’Om és punt de trobada, l’ombra que aixopluga converses. L’Om és vinya, és vi.

L’Om és un vi fresc, elegant i intens en boca. Una pura seducció de fruita vermella.
L’Om Premium és un vi intens i persistent, on destaquen aromes de fruita madura amb notes a torrats i especiats procedents de la criança en bóta de roure. L’essència del vi artesanal.

La nova gamma de vins ja està disponible i, a partir d’aquest cap de setmana es podrà trobar a les nostres Agrobotigues del Masroig i de la Serra d’Almos.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x