Comunicats de premsa

"L'Om", els nous vins de garnatxa del Celler Masroig

04/04/2019

Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, una col·lecció de dos vins
negres DO Montsant, que tenen com a varietat de raïm principal la garnatxa.

L’empresa ha decidit redissenyar i llençar de nou la gamma de vins L’Om. Aquesta està composta per L’Om i L’Om Premium, dos vins, un de jove i un d’envellit en bótes de roure francès, que tenen com a base principal la garnatxa. Aquesta prové de les vinyes pròpies de més alçada, situades entre 300 i 400 metres d’altitud. Unes vinyes localitzades al terme de La Serra d’Almos, a la zona sud-est del Montsant, als peus de La Serra de Llaberia.

L’Om, que ha estat un símbol per a la vinya i punt de trobada de la gent, és ara un arbre escàs al nostre territori. Original i tradicionalment plantat al centre de les viles i als voltants de les vinyes, servia com a punt de descans, sota on guardar l’aigua i els queviures quan el pagès treballava al camp de sol a sol. Molt comú en les zones rurals i apreciat per la qualitat de la seva fusta, L’Om ha format part del paisatge de La Serra d’Almos durant molt de temps.

Tot i que va ser un arbre abundant, amb un fort component simbòlic i vinculat a la vinya, l’om europeu gairebé ha desaparegut. Una de les característiques principals d’aquest singular arbre és l’asimetria de la seva fulla, detall que la fa única i reconeixedora i que es plasma en el disseny de les etiquetes dels vins, les quals han estat realitzades per l’estudi de disseny gràfic Atipus.

Amb aquest vi, Celler Masroig vol retre un homenatge i alhora plantejar una reflexió sobre la pèrdua. L’OM és un homenatge des de la nostàlgia, una proposta de no oblit. L’Om és punt de trobada, l’ombra que aixopluga converses. L’Om és vinya, és vi.

L’Om és un vi fresc, elegant i intens en boca. Una pura seducció de fruita vermella.
L’Om Premium és un vi intens i persistent, on destaquen aromes de fruita madura amb notes a torrats i especiats procedents de la criança en bóta de roure. L’essència del vi artesanal.

La nova gamma de vins ja està disponible i, a partir d’aquest cap de setmana es podrà trobar a les nostres Agrobotigues del Masroig i de la Serra d’Almos.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x