Comunicats de premsa

"L'Om", els nous vins de garnatxa del Celler Masroig

04/04/2019

Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, una col·lecció de dos vins
negres DO Montsant, que tenen com a varietat de raïm principal la garnatxa.

L’empresa ha decidit redissenyar i llençar de nou la gamma de vins L’Om. Aquesta està composta per L’Om i L’Om Premium, dos vins, un de jove i un d’envellit en bótes de roure francès, que tenen com a base principal la garnatxa. Aquesta prové de les vinyes pròpies de més alçada, situades entre 300 i 400 metres d’altitud. Unes vinyes localitzades al terme de La Serra d’Almos, a la zona sud-est del Montsant, als peus de La Serra de Llaberia.

L’Om, que ha estat un símbol per a la vinya i punt de trobada de la gent, és ara un arbre escàs al nostre territori. Original i tradicionalment plantat al centre de les viles i als voltants de les vinyes, servia com a punt de descans, sota on guardar l’aigua i els queviures quan el pagès treballava al camp de sol a sol. Molt comú en les zones rurals i apreciat per la qualitat de la seva fusta, L’Om ha format part del paisatge de La Serra d’Almos durant molt de temps.

Tot i que va ser un arbre abundant, amb un fort component simbòlic i vinculat a la vinya, l’om europeu gairebé ha desaparegut. Una de les característiques principals d’aquest singular arbre és l’asimetria de la seva fulla, detall que la fa única i reconeixedora i que es plasma en el disseny de les etiquetes dels vins, les quals han estat realitzades per l’estudi de disseny gràfic Atipus.

Amb aquest vi, Celler Masroig vol retre un homenatge i alhora plantejar una reflexió sobre la pèrdua. L’OM és un homenatge des de la nostàlgia, una proposta de no oblit. L’Om és punt de trobada, l’ombra que aixopluga converses. L’Om és vinya, és vi.

L’Om és un vi fresc, elegant i intens en boca. Una pura seducció de fruita vermella.
L’Om Premium és un vi intens i persistent, on destaquen aromes de fruita madura amb notes a torrats i especiats procedents de la criança en bóta de roure. L’essència del vi artesanal.

La nova gamma de vins ja està disponible i, a partir d’aquest cap de setmana es podrà trobar a les nostres Agrobotigues del Masroig i de la Serra d’Almos.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x