Comunicats de premsa

La candidatura d’UP, la FCAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica guanya les eleccions del CCPAE

04/06/2019

La Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica, han guanyat les eleccions a la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) celebrades avui, segons els resultats provisionals.

La participació en el subsector dels productors ha estat de l’11,33% respecte del cens d’aquest subsector (332 vots d’un cens de 2.930), mentre que en el subsector dels elaboradors ha estat del 5,8% respecte del cens (76 vots d’un cens de 1.311).

Els sis candidats d’Unió de Pagesos, la FCAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica formaran part de la Junta Rectora i han obtingut els següents resultats:

Candidats al subsector productor

David Torrelles i Vilella, productor de fruita ecològica de Vilanova de Segrià (Segrià): 188 vots
Ignasi Sinfreu i Blasi, productor de boví de carn ecològica, d’Alins (Pallars Sobirà): 190 vots
Joan Pons i Font, viticultor ecològic i soci del Celler Cooperatiu de la Granada del Penedès (Alt Penedès): 183 vots

La següent candidata més votada d’aquest subsector ha obtingut 111.

Candidats al subsector elaborador

Josep Oliveras, gerent del Celler Cooperatiu de Salelles, SCCL a Manresa (Bages): 52 vots
Jaume Gramona i Martí, viticultor de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès): 47 vots
Alessandro Baldassarri, gerent de Chocolates Solé, SA. de Barberà del Vallès (Vallès Occidental): 42 vots

L’altra candidata d’aquest subsector ha obtingut 21 vots.

Entre els reptes de futur d’aquesta candidatura conjunta hi ha el d’insistir per a la introducció dels productes ecològics als menjadors col·lectius de l’Administració (escoles, hospitals, presons, mercats municipals), endegar la creació d’una nova identificació, clara i senzilla, dels productes ecològics catalans, que serveixi per facilitar als consumidors la identificació d’aquests productes; dotar al CCPAE de les noves tecnologies necessàries per facilitar la relació amb els inscrits i, alhora, que serveixi per agilitzar les gestions.

D’altra banda, aquesta candidatura demana a Agricultura que de cara a les properes eleccions del CCPAE s’habilitin totes les oficines comarcals del Departament com a meses electorals, així com el vot telemàtic, amb l’objectiu de fomentar la participació, tenint en compte que en alguns territoris els votants tarden fins a tres hores en els desplaçaments per poder votar en una de les set seus habilitades. Tot i que aquesta petició ja es va fer abans de les eleccions del 2010 i el Departament es va remetre a un nou decret per solucionar-ho, aquest encara no s’ha tramitat.

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica és l’autoritat de control de Catalunya dels productes agroalimentaris ecològics, tutelada pel Departament d’Agricultura, i té la funció d’auditar i certificar aquests productes. La junta rectora del CCPAE consta de 6 vocals electes, tres en representació del subsector productor i tres en representació del subsector elaborador, importador i comercialitzador i sis vocals no electes (tres en representació dels consumidors i tres en representació de la Generalitat).

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x