Carregant web FCAC

Diumenge 16 de juny | Festa del Trepat de Barberà de la Conca

La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari

La inauguració de l’obra “Oda al passat” pintada a una tina original del celler modernista i la presentació del nou escumós ancestral “Cabanal 125” donen continuïtat als actes que van començar al març

14/06/2019

La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat d’aquest municipi. La inauguració de l’obra “Oda al passat” i la presentació de l’escumós “Cabanal 125” són algunes de les accions que prepara la cooperativa per a l’ocasió, a més de la X Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava i el clàssic esmorzar a base de productes de la terra i vi trepat.

“Oda al passat”, de l’artista Enric Adserà Riba, és un gran collage muntat sobre la superfície cilíndrica d’una de les tines de portland del celler modernista. Es tracta d’una tina original que mostra un relat elegíac del poble pagès tot utilitzant elements de referència com paisatges, ceps o estris de l’ofici (jous, màquines de sulfatar i d’ensofrar, llaunes de veremar...). Tampoc descuida elements que remeten al modernisme gaudinià que tan sàviament emprà Martinell, com el trencadís construït amb una enorme varietat de restes de cerà­mica recollida durant anys de caminar pel terme.

El celler cooperatiu també presentarà “Cabanal 125”, un vi escumós elaborat amb mètode ancestral a partir de la barreja de les 5 varietats de raïm entrades en les 125 veremes de la cooperativa: macabeu, parellada, trepat, valenciana i pansé. Les dues darreres varietats estan pràcticament extingides a la comarca, malgrat que proporcionen una personalitat molt marcada al vi.

La Cooperativa Agrícola de Barberà compta, en l’actualitat, amb 135 socis i produeix un 1,8 milions de quilos de raïm anuals. Forma part de la cooperativa de segon grau Cevipe i del grup Castell d’Or.

PROGRAMA D’ACTES: www.festadeltrepat.cat

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya