Comunicats de premsa

Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya

17/06/2019

La meitat dels productes de proximitat que Caprabo ven als seus supermercats procedeixen ja de cooperatives agràries de Catalunya

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya, que s’ha celebrat avui a l’espai Xef Caprabo de l’Illa Diagonal a Barcelona.

L’acte ha comptat amb la participació del xef Nacho Arregui, assessor Gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, que ha ofert un taller d’alta gastronomia, amb receptes elaborades a partir de productes de cooperatives agràries que es comercialitzen als supermercats Caprabo.

Caprabo és la companyia de supermercats que més aposta per la producció de proximitat. Actualment, la meitat dels productes de proximitat de venda a Caprabo ja provenen de cooperatives agràries de Catalunya.

D’aquesta manera, mitjançant el seu Programa de Proximitat per Comarques, que va néixer el 2013 i que compta amb el suport de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la Federació Catalana de DOP-IGP i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Caprabo ha introduït més de 2.600 productes de proximitat de les comarques de Catalunya, procedents d’uns 300 petits productors i cooperatives agrícoles.

Aquesta iniciativa suposa posar en valor l’economia de proximitat a través de l’alta gastronomia. Des de Caprabo i amb la col·laboració de la FCAC es treballa per fomentar el consum i el coneixement dels productes de cooperatives agroalimentàries.

Durant la presentació, el Responsable de Productes de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero, ha destacat que “el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo aconsegueix impulsar les ventes d’aquests productes a Barcelona i la seva àrea metropolitana, on registra un increment del 5%. Per nosaltres és una gran satisfacció perquè suposa un símptoma de què els consumidors valoren aquest tipus de producte”.

Per la seva part, ha destacat que “l’objectiu d’aquesta col·laboració amb Caprabo Ramon Sarroca, President de la FCAC, és que els nostres productes estiguin a l’abast de tots els consumidors, garantint la millor relació qualitat-preu”. I ha afegit: “La principal avantatge dels productes de proximitat de cooperatives és la qualitat”.

Cuina de proximitat, gran protagonista

El Xef Nacho Arregui, xef executiu de Grupo Bassko, ha ofert un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de proximitat de cooperatives agràries que es comercialitzen als supermercats Caprabo. Per això, Arregui ha optat per un menú de 6 plats, 4 principals i 2 postres, entre els quals destaquen alguns com: glopet de pa amb tomàquet i llonganissa, arròs melós de muntanya amb botifarra, bolets i formatge, o una espuma de iogurt grec, mel i menta.

 

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Matí de verema al cor del Priorat
Matí de verema al cor del Priorat 17/09/2019 «La verema. Tothom sap què és la verema. Sempre és notícia. Surt als diaris, i a la tele en fan reportatges vistosos. És un temps d'alegria, d'expectativa davant la nova collita, tothom...
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic 16/09/2019 La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en...
La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x