Comunicats de premsa

Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa

16/10/2019

Coincidint en l’any del Centenari, la Cooperativa ha decidit embotellar un Macabeu per a reivindicar esta varietat tradicional de la Terra Alta

El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre

Novetats al Celler Cooperatiu Gandesa. Coincidint amb l’any del Centenari, surt al mercat un nou vi de la gamma Puresa, en este cas, un monovarietal elaborat amb macabeu nascut de vinyes amb més de cinquanta anys dels socis de la Cooperativa.

El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa, en la qual ja s’hi elaboren els monovarietals de Garnatxa Blanca, Carinyena, Morenillo, el Dolç blanc brisat i el Dolç Negre. Esta nova referència, que surt amb anyada 2016, ha fermentat en bota de roure francès a temperatura controlada i ha fet criança sobre lies durant sis mesos.

Pere Bové, President del Celler Cooperatiu Gandesa: “El Puresa Macabeu se suma als vins d’alta gamma del Celler. És una varietat amb un alt potencial que proporciona vins de qualitat excel·lent. És cert que quan parlem de varietats blanques se’ns coneix especialment pel treball amb la Garnatxa blanca, però el Macabeu també forma part de la nostra tradició vitivinícola i amb este nou producte volem donar-li el protagonisme que mereix com a varietat històrica de Gandesa i la Terra Alta.

Enguany que se celebren els 100 anys del Celler també s’han embotellat dues edicions més -i limitades- del Puresa, el Puresa Garnatxa blanca 2016 i el Puresa Carinyena 2015. Els tres vins, que es poden comprar a la botiga del celler (física i online), estan al mercat a un preu de 24 euros l’ampolla.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Els productors traslladen a l'ACA el seu rebuig pel cànon de l'aigua per a usos ramaders
Els productors traslladen a l'ACA el seu rebuig pel cànon de l'aigua per a usos ramaders 24/02/2020 El front comú, format per les entitats Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), PORCAT, ANPROGAPOR, FAC,...
Ramon Armengol es reuneix amb el Comissari d’Agricultura de la UE
Ramon Armengol es reuneix amb el Comissari d’Agricultura de la UE 20/02/2020 Janusz Wojciechowski ha expressat la voluntat de fomentar les organitzacions de productors com les cooperatives La Confederació General de Cooperatives Agràries de la UE (COGECA) aglutina...
El Consell Rector de la FCAC reclama,  a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya
El Consell Rector de la FCAC reclama, a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya 14/02/2020 Les crisis de preus i l’increment de costos fan perillar la continuïtat de l’activitat agrària i de l’agroindústria cooperativa, i augmenta el risc de desertització del territori La...
Ramon Armengol reivindica la implicació  de les cooperatives amb el Green Deal  davant la Comissió Europea
Ramon Armengol reivindica la implicació de les cooperatives amb el Green Deal davant la Comissió Europea 14/02/2020 També es reclama un pla d’acció de la UE davant la caiguda de preus que estan provocant els aranzels imposats pels Estats Units Ramon Armengol, president de la Confederació General de...
La FCAC, a la concentració  “Salvem la pagesia. Defensem el món rural”
La FCAC, a la concentració “Salvem la pagesia. Defensem el món rural” 12/02/2020 El futur del camp ha de garantir, també, la viabilitat de les cooperatives agràries en tant que són empreses dels pagesos que estan arrelades al territori i generen llocs de treball al món...
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals 06/02/2020 Les mels de la gamma ecològica Muria BIO han tornat a ser protagonistes a BIOLMIEL 2019 i en el II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, amb tres nous reconeixements a nivell...
La FCAC confirma que les cooperatives  del Maresme i l’Empordà perdran  bona part de la pròxima collita
La FCAC confirma que les cooperatives del Maresme i l’Empordà perdran bona part de la pròxima collita 04/02/2020 S’insisteix a la consellera d’Agricultura en la necessitat de preveure una dotació pressupostària per pal·liar els danys dels últims temporals, que també van afectar més de 3.000 hectàrees...
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient 30/01/2020 La FCAC reclama als grups parlamentaris que corregeixin el pressupost del DARP per poder atendre les necessitats de competitivitat del sector i els danys provocats pels temporals La Federació de...
Centenari del Celler de l’Agrícola i  Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/01/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès inicia, aquest divendres dia 31, els actes commemoratius dels cent anys de la construcció del Celler amb la presentació del...
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x