Comunicats de premsa

El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària

20/01/2020

Aquest reconeixement materialitza l’aposta de la cooperativa per la millora dels processos que garanteixen la qualitat i seguretat alimentàries

La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

El celler de Sant Jaume dels Domenys està d’enhorabona. La tasca realitzada per Cellers Domenys per la millora constant dels processos i protocols per a l’elaboració d’una producció vitivinícola de qualitat ha estat reconeguda amb la Norma ISO 22000:2005, que vetlla per la seguretat alimentària. El Sr. Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va presidir aquest divendres, 17 de gener, el lliurament d’aquest important certificat per a la indústria alimentària, el qual va ser entregat per la Sra. Eva Subirà, Directora de la Delegació a Catalunya de l’empresa AENOR Internacional.

L’acte va comptar amb la presència del  Sr.  Angel  Xifré,  Director  dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura,  Ramaderia, Pesca  i Alimentació  a  Tarragona; el  Sr. Salvador Puig, Director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que depèn també del Departament d’Agricultura; el Sr. Joan Ignasi López Vila, Alcalde de Sant Jaume dels Domenys; altres alcaldes de l’àmbit d’influència de la cooperativa; i el  Sr. Magí  Baltà, President de Cellers Domenys. Es tracta d’un reconeixement que se suma a una trajectòria que apostaper l’aplicació de bones pràctiques, amb un adequat seguiment de protocols que faciliten el control de riscos i la integració de la seguretat alimentària com un factor clau en l’activitat de l’organització.

La Norma ISO 22000:2005, Sistema de Gestió de la Innocuïtat dels Aliments (SGIA), és el primer certificat internacional que especifica els rigorosos estàndards que ha de complir un sistema de seguretat alimentària per assegurar la innocuïtat dels processos d’elaboració dels aliments. Així, es garanteixen les millors condicions durant el desenvolupament de tota la cadena alimentària. Amb aquesta norma, de caràcter voluntari i aplicable a qualsevol organització del sector alimentari, Cellers Domenys ofereix la confiança de comptar amb un sistema que certifica l’assoliment d’uns nivells de qualitat excel·lents en aquest àmbit.

El President de Cellers Domenys, Magí Baltà, s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta certificació que reconeix les bones pràctiques que es realitzen en el celler per tal d’assegurar la qualitat de tots els productes. Baltà afirma que “aquest és un pas més en el nostre compromís de vetllar per la seguretat alimentària en tots els nostres processos, una proposta de valor que ens ajuda a enfortir el llaç de confiança amb els nostres clients”. Alhora, en paraules de Lluís Roig, Gerent de l’organització, “l’assoliment de la Norma ISO 22000:2005 és el resultat d’un esperit de treball que ens caracteritza i que busca la millora contínua, l’excel·lència i la protecció dels consumidors. Aquest certificat, doncs, ens dóna més energia per continuar avançant amb un model de gestió responsable i sostenible”.

Cal recordar que aquest no és el primer certificat que obté Cellers Domenys en aquest àmbit. Fa un any, l’empresa AENOR i IQNet van lliurar a l’organització el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat, conegut com a ISO 9001:2015, per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”. Alhora, Cellers Domenys destaca per la seva inversió en innovació. Així, compten amb eines d’un gran potencial, com Domenio Vitis – software dissenyat per al control tècnic de la vinya–, pensades per garantir la qualitat, seguretat alimentària i traçabilitat del raïm. En aquest sentit, compromesos amb el territori –Cellers Domenys està present a 7 pobles que pertanyen a les comarques del Baix Penedès, Conca de Barberà i Alt Camp– i prenent com a referència la seva trajectòria, la cooperativa continua en aquesta línia de treball, caracteritzada per oferir uns alts estàndards de qualitat en tota la producció, alhora que manté la seva aposta per la innovació i la tecnologia que li permeten fer grans avenços i aportacions al sector vitivinícola.
 

Sobre Cellers Domenys

Cellers Domenys és una de les cooperatives de primer grau més grans i sòlides del territori, nascuda el 1917 a Sant Jaume dels Domenys. Una entitat compromesa amb les persones i l’entorn, que representa la unió de les 7 cooperatives catalanes que la integren i que pertanyen als municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. El model de fusió i el saber fer de Cellers Domenys l’han convertit en una de les cooperatives referents del sud de Catalunya, reconeguda amb 4 denominacions d’origen vitivinícoles: Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya; a més de l’oleícola DOP Siurana.

En total, suma més de 600 socis i gestiona més de 2.500 hectàrees. La seva àmplia producció inclou diverses marques de vins, caves i olis. L’aposta per la diversificació i comercialització dels embotellats es materialitza amb la posada en marxa de la nova marca Domenio Wines by Cellers Domenys amb la qual s’identifica l’elaborador de tots els vins i caves embotellats que produeix. La trajectòria de més de cent anys, el compromís amb la terra i l’aposta per la innovació i tecnologia han convertit a Cellers Domenys en el Millor Celler en l’edició dels Premis Vinari 2019, el gran certamen de vins i caves de Catalunya.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El Celler Masroig aposta per mantenir la Festa del Vi Novell celebrant-la en format digital
El Celler Masroig aposta per mantenir la Festa del Vi Novell celebrant-la en format digital 29/10/2020 El Celler Masroig, un dels referents de la DO Montsant, celebra enguany en format digital l’11a edició de l’emblemàtica Festa del Vi Novell. Després d’una dècada de tradició presentant el...
Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum, or líquid
Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum, or líquid 28/10/2020 Silvaurum és un Oli d’Oliva Verge Extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera, al municipi de La Selva del Camp (Tarragona), la localitat amb més tradició...
Fruits de Ponent es converteix en Grup Cooperatiu
Fruits de Ponent es converteix en Grup Cooperatiu 27/10/2020 En els darrers anys el Grup ha diversificat la seva producció agrícola i avança cap a una gestió sostenible basada en l’economia circular La cooperativa de segon grau d’Alcarràs ha...
L’Agrícola d’Ulldemolins presenta la nova imatge de l'Oli La Llena de producció integrada
L’Agrícola d’Ulldemolins presenta la nova imatge de l'Oli La Llena de producció integrada 22/10/2020 L’Agrícola d’Ulldemolins, presenta la nova imatge del seu Oli La Llena DOP Siurana de producció integrada. Aquesta nova etiqueta, amb un disseny més actual i fresc, incorpora a més dels...
Coselva compleix 120 anys
Coselva compleix 120 anys 20/10/2020 Amb 2.200 socis i un centenar de treballadors, està “més viva que mai” i lidera un projecte d’intercooperació en oli d’oliva i avellana Per homenatjar als socis, s’ha renovat la...
Visita Celler Masroig i emporta't un pícnic
Visita Celler Masroig i emporta't un pícnic 20/10/2020 Celler Masroig ofereix una nova iniciativa per tal que els seus visitants puguin complementar la visita oblidant-se d’haver de cuinar i així també, donar suport als restaurants de la zona amb qui...
FCAC reclama mesures urgents per a vi i cava, que facturen un 60% a Horeca
FCAC reclama mesures urgents per a vi i cava, que facturen un 60% a Horeca 15/10/2020 Uns 60 cellers cooperatius elaboren la meitat del vi de Catalunya Les cooperatives vitivinícoles també demanen a la ciutadania compromís amb el territori rural, que aquest estiu ha acollit el...
Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic
Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic 13/10/2020 Castell d’Or ha rebut la medalla d’Or a la categoria de Millor Escumós Jove amb el seu Castell d’Or Brut Orgànic, a la Gala dels Premis Vinari 2020 que va tenir lloc ahir divendres a...
Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, presenta Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat
Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, presenta Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat 08/10/2020 Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, ha presentat Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat. El Llegat és una col·lecció de vins de petita producció fets...
La FCAC i la Fundació Espigoladors col·laboraran per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari
La FCAC i la Fundació Espigoladors col·laboraran per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari 05/10/2020 Les cooperatives de fruita i horta són l’objectiu de la iniciativa, a la qual poden acollir-se tots els sectors productius La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha signat...
CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/09/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès anuncia la CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari la construcció del Celler, d’estil modernista i obra de...
Mel Muria destaca de nou en el major reconeixement d’excel·lència del món gastronòmic
Mel Muria destaca de nou en el major reconeixement d’excel·lència del món gastronòmic 29/09/2020 Les varietats de mel de romaní i taronger de Mel Muria, produïdes de manera artesanal al municipi tarragoní del Perelló, han destacat de manera excepcional obtenint 2 estrelles en l'edició...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x