Comunicats de premsa

El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària

20/01/2020

Aquest reconeixement materialitza l’aposta de la cooperativa per la millora dels processos que garanteixen la qualitat i seguretat alimentàries

La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

El celler de Sant Jaume dels Domenys està d’enhorabona. La tasca realitzada per Cellers Domenys per la millora constant dels processos i protocols per a l’elaboració d’una producció vitivinícola de qualitat ha estat reconeguda amb la Norma ISO 22000:2005, que vetlla per la seguretat alimentària. El Sr. Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va presidir aquest divendres, 17 de gener, el lliurament d’aquest important certificat per a la indústria alimentària, el qual va ser entregat per la Sra. Eva Subirà, Directora de la Delegació a Catalunya de l’empresa AENOR Internacional.

L’acte va comptar amb la presència del  Sr.  Angel  Xifré,  Director  dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura,  Ramaderia, Pesca  i Alimentació  a  Tarragona; el  Sr. Salvador Puig, Director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que depèn també del Departament d’Agricultura; el Sr. Joan Ignasi López Vila, Alcalde de Sant Jaume dels Domenys; altres alcaldes de l’àmbit d’influència de la cooperativa; i el  Sr. Magí  Baltà, President de Cellers Domenys. Es tracta d’un reconeixement que se suma a una trajectòria que apostaper l’aplicació de bones pràctiques, amb un adequat seguiment de protocols que faciliten el control de riscos i la integració de la seguretat alimentària com un factor clau en l’activitat de l’organització.

La Norma ISO 22000:2005, Sistema de Gestió de la Innocuïtat dels Aliments (SGIA), és el primer certificat internacional que especifica els rigorosos estàndards que ha de complir un sistema de seguretat alimentària per assegurar la innocuïtat dels processos d’elaboració dels aliments. Així, es garanteixen les millors condicions durant el desenvolupament de tota la cadena alimentària. Amb aquesta norma, de caràcter voluntari i aplicable a qualsevol organització del sector alimentari, Cellers Domenys ofereix la confiança de comptar amb un sistema que certifica l’assoliment d’uns nivells de qualitat excel·lents en aquest àmbit.

El President de Cellers Domenys, Magí Baltà, s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta certificació que reconeix les bones pràctiques que es realitzen en el celler per tal d’assegurar la qualitat de tots els productes. Baltà afirma que “aquest és un pas més en el nostre compromís de vetllar per la seguretat alimentària en tots els nostres processos, una proposta de valor que ens ajuda a enfortir el llaç de confiança amb els nostres clients”. Alhora, en paraules de Lluís Roig, Gerent de l’organització, “l’assoliment de la Norma ISO 22000:2005 és el resultat d’un esperit de treball que ens caracteritza i que busca la millora contínua, l’excel·lència i la protecció dels consumidors. Aquest certificat, doncs, ens dóna més energia per continuar avançant amb un model de gestió responsable i sostenible”.

Cal recordar que aquest no és el primer certificat que obté Cellers Domenys en aquest àmbit. Fa un any, l’empresa AENOR i IQNet van lliurar a l’organització el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat, conegut com a ISO 9001:2015, per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”. Alhora, Cellers Domenys destaca per la seva inversió en innovació. Així, compten amb eines d’un gran potencial, com Domenio Vitis – software dissenyat per al control tècnic de la vinya–, pensades per garantir la qualitat, seguretat alimentària i traçabilitat del raïm. En aquest sentit, compromesos amb el territori –Cellers Domenys està present a 7 pobles que pertanyen a les comarques del Baix Penedès, Conca de Barberà i Alt Camp– i prenent com a referència la seva trajectòria, la cooperativa continua en aquesta línia de treball, caracteritzada per oferir uns alts estàndards de qualitat en tota la producció, alhora que manté la seva aposta per la innovació i la tecnologia que li permeten fer grans avenços i aportacions al sector vitivinícola.
 

Sobre Cellers Domenys

Cellers Domenys és una de les cooperatives de primer grau més grans i sòlides del territori, nascuda el 1917 a Sant Jaume dels Domenys. Una entitat compromesa amb les persones i l’entorn, que representa la unió de les 7 cooperatives catalanes que la integren i que pertanyen als municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. El model de fusió i el saber fer de Cellers Domenys l’han convertit en una de les cooperatives referents del sud de Catalunya, reconeguda amb 4 denominacions d’origen vitivinícoles: Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya; a més de l’oleícola DOP Siurana.

En total, suma més de 600 socis i gestiona més de 2.500 hectàrees. La seva àmplia producció inclou diverses marques de vins, caves i olis. L’aposta per la diversificació i comercialització dels embotellats es materialitza amb la posada en marxa de la nova marca Domenio Wines by Cellers Domenys amb la qual s’identifica l’elaborador de tots els vins i caves embotellats que produeix. La trajectòria de més de cent anys, el compromís amb la terra i l’aposta per la innovació i tecnologia han convertit a Cellers Domenys en el Millor Celler en l’edició dels Premis Vinari 2019, el gran certamen de vins i caves de Catalunya.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La Llei de protecció d'oliveres monumentals aprovada pel Parlament no contempla un import suficient per a cada olivera
La Llei de protecció d'oliveres monumentals aprovada pel Parlament no contempla un import suficient per a cada olivera 03/06/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Unió de Pagesos i l’Associació de Cooperatives de l’Oli del Baix Ebre i Montsià adverteixen que la Llei de protecció d’oliveres...
La FCAC se suma a la sol·licitud d’ajut urgent per a la planta viva
La FCAC se suma a la sol·licitud d’ajut urgent per a la planta viva 02/06/2020 Davant possibles rebrots, les associacions sol·liciten que aquest sector pugui continuar obert, complint les normes de seguretat, com es va fer en altres països de la UE La Federació de...
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE 28/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la proposta de la Comissió Europea de reduir un 9,1% el pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC) dins del...
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19 26/05/2020 A continuació, ronda de reunions perquè les mesures -d’àmbit català, estatal i europeu- s’integrin al pla de treball global de la Generalitat En paral·lel, cal suport directe per a...
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya 20/05/2020 Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha subratllat el valor de les cooperatives agràries en la sobirania alimentària i l’equilibri territorial La Federació de Cooperatives Agràries de...
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental 20/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi pot haver sostenibilitat ambiental, tot i que ratifica el compromís del sector amb el...
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules 20/05/2020 L'arròs es dóna a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, que el distribueix per tot el país Des de 2011 s'han donat més de 960 tones d'arròs Per novè any consecutiu,...
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat 19/05/2020 La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha estat guardonada per segon any consecutiu amb la Medalla d’Or als New York International Olive Oil Competition 2020, per la qualitat del seu oli...
De part de les abelles, gràcies
De part de les abelles, gràcies 19/05/2020 Demà 20 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’Abella i Muria Bio ho celebra amb una bona notícia. Las mesures restrictives que han pres els respectius Governs a nivell mundial per combatre el...
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries 18/05/2020 Arran de la Covid-19, les cooperatives s’han reafirmat com a sector estratègic en la producció d’aliments i en l’equilibri econòmic i social Catalunya només produeix un 40% dels aliments...
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari 07/05/2020 El Grup Cooperatiu Unió ha presentat, avui al matí, el vi d’edició limitada “Tot anirà bé” i n’ha lliurat les 1.200 ampolles al Servei Català de la Salut de la Regió Sanitaria del Camp...
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual 04/05/2020 Sota el títol “El misteri de la biblioteca del vi” Celler Masroig ens torna a sorprendre amb un nou room escape, però aquest cop, virtual. Celler Masroig ja va realitzar un room escape fa tres...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x