Carregant web FCAC

El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària

Aquest reconeixement materialitza l’aposta de la cooperativa per la millora dels processos que garanteixen la qualitat i seguretat alimentàries

20/01/2020

La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

El celler de Sant Jaume dels Domenys està d’enhorabona. La tasca realitzada per Cellers Domenys per la millora constant dels processos i protocols per a l’elaboració d’una producció vitivinícola de qualitat ha estat reconeguda amb la Norma ISO 22000:2005, que vetlla per la seguretat alimentària. El Sr. Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va presidir aquest divendres, 17 de gener, el lliurament d’aquest important certificat per a la indústria alimentària, el qual va ser entregat per la Sra. Eva Subirà, Directora de la Delegació a Catalunya de l’empresa AENOR Internacional.

L’acte va comptar amb la presència del  Sr.  Angel  Xifré,  Director  dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura,  Ramaderia, Pesca  i Alimentació  a  Tarragona; el  Sr. Salvador Puig, Director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que depèn també del Departament d’Agricultura; el Sr. Joan Ignasi López Vila, Alcalde de Sant Jaume dels Domenys; altres alcaldes de l’àmbit d’influència de la cooperativa; i el  Sr. Magí  Baltà, President de Cellers Domenys. Es tracta d’un reconeixement que se suma a una trajectòria que apostaper l’aplicació de bones pràctiques, amb un adequat seguiment de protocols que faciliten el control de riscos i la integració de la seguretat alimentària com un factor clau en l’activitat de l’organització.

La Norma ISO 22000:2005, Sistema de Gestió de la Innocuïtat dels Aliments (SGIA), és el primer certificat internacional que especifica els rigorosos estàndards que ha de complir un sistema de seguretat alimentària per assegurar la innocuïtat dels processos d’elaboració dels aliments. Així, es garanteixen les millors condicions durant el desenvolupament de tota la cadena alimentària. Amb aquesta norma, de caràcter voluntari i aplicable a qualsevol organització del sector alimentari, Cellers Domenys ofereix la confiança de comptar amb un sistema que certifica l’assoliment d’uns nivells de qualitat excel·lents en aquest àmbit.

El President de Cellers Domenys, Magí Baltà, s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta certificació que reconeix les bones pràctiques que es realitzen en el celler per tal d’assegurar la qualitat de tots els productes. Baltà afirma que “aquest és un pas més en el nostre compromís de vetllar per la seguretat alimentària en tots els nostres processos, una proposta de valor que ens ajuda a enfortir el llaç de confiança amb els nostres clients”. Alhora, en paraules de Lluís Roig, Gerent de l’organització, “l’assoliment de la Norma ISO 22000:2005 és el resultat d’un esperit de treball que ens caracteritza i que busca la millora contínua, l’excel·lència i la protecció dels consumidors. Aquest certificat, doncs, ens dóna més energia per continuar avançant amb un model de gestió responsable i sostenible”.

Cal recordar que aquest no és el primer certificat que obté Cellers Domenys en aquest àmbit. Fa un any, l’empresa AENOR i IQNet van lliurar a l’organització el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat, conegut com a ISO 9001:2015, per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”. Alhora, Cellers Domenys destaca per la seva inversió en innovació. Així, compten amb eines d’un gran potencial, com Domenio Vitis – software dissenyat per al control tècnic de la vinya–, pensades per garantir la qualitat, seguretat alimentària i traçabilitat del raïm. En aquest sentit, compromesos amb el territori –Cellers Domenys està present a 7 pobles que pertanyen a les comarques del Baix Penedès, Conca de Barberà i Alt Camp– i prenent com a referència la seva trajectòria, la cooperativa continua en aquesta línia de treball, caracteritzada per oferir uns alts estàndards de qualitat en tota la producció, alhora que manté la seva aposta per la innovació i la tecnologia que li permeten fer grans avenços i aportacions al sector vitivinícola.
 

Sobre Cellers Domenys

Cellers Domenys és una de les cooperatives de primer grau més grans i sòlides del territori, nascuda el 1917 a Sant Jaume dels Domenys. Una entitat compromesa amb les persones i l’entorn, que representa la unió de les 7 cooperatives catalanes que la integren i que pertanyen als municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. El model de fusió i el saber fer de Cellers Domenys l’han convertit en una de les cooperatives referents del sud de Catalunya, reconeguda amb 4 denominacions d’origen vitivinícoles: Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya; a més de l’oleícola DOP Siurana.

En total, suma més de 600 socis i gestiona més de 2.500 hectàrees. La seva àmplia producció inclou diverses marques de vins, caves i olis. L’aposta per la diversificació i comercialització dels embotellats es materialitza amb la posada en marxa de la nova marca Domenio Wines by Cellers Domenys amb la qual s’identifica l’elaborador de tots els vins i caves embotellats que produeix. La trajectòria de més de cent anys, el compromís amb la terra i l’aposta per la innovació i tecnologia han convertit a Cellers Domenys en el Millor Celler en l’edició dels Premis Vinari 2019, el gran certamen de vins i caves de Catalunya.

Altres notícies
18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

12.04.2024

Les cooperatives de cereals visiten el Port de Tarragona

12/04/2024

La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...

11.04.2024

La FCAC, en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat per mantenir l’activitat agrícola al Baix Llobregat

11/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya