Comunicats de premsa

El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària

20/01/2020

Aquest reconeixement materialitza l’aposta de la cooperativa per la millora dels processos que garanteixen la qualitat i seguretat alimentàries

La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya

El celler de Sant Jaume dels Domenys està d’enhorabona. La tasca realitzada per Cellers Domenys per la millora constant dels processos i protocols per a l’elaboració d’una producció vitivinícola de qualitat ha estat reconeguda amb la Norma ISO 22000:2005, que vetlla per la seguretat alimentària. El Sr. Josep Vidal i Fàbrega, Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va presidir aquest divendres, 17 de gener, el lliurament d’aquest important certificat per a la indústria alimentària, el qual va ser entregat per la Sra. Eva Subirà, Directora de la Delegació a Catalunya de l’empresa AENOR Internacional.

L’acte va comptar amb la presència del  Sr.  Angel  Xifré,  Director  dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura,  Ramaderia, Pesca  i Alimentació  a  Tarragona; el  Sr. Salvador Puig, Director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que depèn també del Departament d’Agricultura; el Sr. Joan Ignasi López Vila, Alcalde de Sant Jaume dels Domenys; altres alcaldes de l’àmbit d’influència de la cooperativa; i el  Sr. Magí  Baltà, President de Cellers Domenys. Es tracta d’un reconeixement que se suma a una trajectòria que apostaper l’aplicació de bones pràctiques, amb un adequat seguiment de protocols que faciliten el control de riscos i la integració de la seguretat alimentària com un factor clau en l’activitat de l’organització.

La Norma ISO 22000:2005, Sistema de Gestió de la Innocuïtat dels Aliments (SGIA), és el primer certificat internacional que especifica els rigorosos estàndards que ha de complir un sistema de seguretat alimentària per assegurar la innocuïtat dels processos d’elaboració dels aliments. Així, es garanteixen les millors condicions durant el desenvolupament de tota la cadena alimentària. Amb aquesta norma, de caràcter voluntari i aplicable a qualsevol organització del sector alimentari, Cellers Domenys ofereix la confiança de comptar amb un sistema que certifica l’assoliment d’uns nivells de qualitat excel·lents en aquest àmbit.

El President de Cellers Domenys, Magí Baltà, s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta certificació que reconeix les bones pràctiques que es realitzen en el celler per tal d’assegurar la qualitat de tots els productes. Baltà afirma que “aquest és un pas més en el nostre compromís de vetllar per la seguretat alimentària en tots els nostres processos, una proposta de valor que ens ajuda a enfortir el llaç de confiança amb els nostres clients”. Alhora, en paraules de Lluís Roig, Gerent de l’organització, “l’assoliment de la Norma ISO 22000:2005 és el resultat d’un esperit de treball que ens caracteritza i que busca la millora contínua, l’excel·lència i la protecció dels consumidors. Aquest certificat, doncs, ens dóna més energia per continuar avançant amb un model de gestió responsable i sostenible”.

Cal recordar que aquest no és el primer certificat que obté Cellers Domenys en aquest àmbit. Fa un any, l’empresa AENOR i IQNet van lliurar a l’organització el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat, conegut com a ISO 9001:2015, per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”. Alhora, Cellers Domenys destaca per la seva inversió en innovació. Així, compten amb eines d’un gran potencial, com Domenio Vitis – software dissenyat per al control tècnic de la vinya–, pensades per garantir la qualitat, seguretat alimentària i traçabilitat del raïm. En aquest sentit, compromesos amb el territori –Cellers Domenys està present a 7 pobles que pertanyen a les comarques del Baix Penedès, Conca de Barberà i Alt Camp– i prenent com a referència la seva trajectòria, la cooperativa continua en aquesta línia de treball, caracteritzada per oferir uns alts estàndards de qualitat en tota la producció, alhora que manté la seva aposta per la innovació i la tecnologia que li permeten fer grans avenços i aportacions al sector vitivinícola.
 

Sobre Cellers Domenys

Cellers Domenys és una de les cooperatives de primer grau més grans i sòlides del territori, nascuda el 1917 a Sant Jaume dels Domenys. Una entitat compromesa amb les persones i l’entorn, que representa la unió de les 7 cooperatives catalanes que la integren i que pertanyen als municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. El model de fusió i el saber fer de Cellers Domenys l’han convertit en una de les cooperatives referents del sud de Catalunya, reconeguda amb 4 denominacions d’origen vitivinícoles: Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya; a més de l’oleícola DOP Siurana.

En total, suma més de 600 socis i gestiona més de 2.500 hectàrees. La seva àmplia producció inclou diverses marques de vins, caves i olis. L’aposta per la diversificació i comercialització dels embotellats es materialitza amb la posada en marxa de la nova marca Domenio Wines by Cellers Domenys amb la qual s’identifica l’elaborador de tots els vins i caves embotellats que produeix. La trajectòria de més de cent anys, el compromís amb la terra i l’aposta per la innovació i tecnologia han convertit a Cellers Domenys en el Millor Celler en l’edició dels Premis Vinari 2019, el gran certamen de vins i caves de Catalunya.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC denuncia que les mesures del Ministeri per a planta viva discriminen  la majoria de productors de cooperatives
La FCAC denuncia que les mesures del Ministeri per a planta viva discriminen la majoria de productors de cooperatives 02/04/2020 Les cooperatives concentren fins al 20% de la producció catalana de planta viva i CORMA és la primera firma a nivell espanyol Les pèrdues de planta viva són ruïnoses perquè a la primavera es...
Empordàlia posa en marxa “Ens confinem i cuinem”
Empordàlia posa en marxa “Ens confinem i cuinem” 02/04/2020 Cuiners com Pep Noguer, Vicenç Fajardo, Mònica Farré, Astrid Barqué, Marià Casas, Lídia Casademont entre d’altres participen en aquesta iniciativa que vol fer una mica més lleuger aquest...
Llet Nostra garanteix el subministrament de llet adaptant-se a la situació
Llet Nostra garanteix el subministrament de llet adaptant-se a la situació 31/03/2020 Les famílies ramaderes de les 140 granges de Llet Nostra continuen produint llet per poder donar resposta a les necessitats de la població.  Els ramaders, com els altres productors...
La FCAC treballa amb les cooperatives, UP, CCOO, UGT i AFRUCAT per consensuar mesures per a la campanya i traslladar-les al subdelegat del Govern estatal a Lleida
La FCAC treballa amb les cooperatives, UP, CCOO, UGT i AFRUCAT per consensuar mesures per a la campanya i traslladar-les al subdelegat del Govern estatal a Lleida 30/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) treballa amb diverses cooperatives de referència, Unió de Pagesos, els sindicats CCOO i UGT, i Afrucat per consensuar un seguit de...
La FCAC s’ofereix a coordinar la col·laboració de les cooperatives agràries en la desinfecció d’espais públics
La FCAC s’ofereix a coordinar la col·laboració de les cooperatives agràries en la desinfecció d’espais públics 26/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha ofert a coordinar la col·laboració del sector en la desinfecció de carrers i espais públics arran de l’afectació de...
La FCAC alerta de la ruïna del sector de planta viva en paralitzar-se l’activitat
La FCAC alerta de la ruïna del sector de planta viva en paralitzar-se l’activitat 24/03/2020 Les cooperatives de flor i planta catalanes comercialitzen més de 15 milions de plantes de més de 880 varietats diferents i la cooperativa CORMA és la primera firma espanyola del sector Es...
Les cooperatives agràries demanen mesures urgents per mantenir la producció i el proveïment d'aliments a la població
Les cooperatives agràries demanen mesures urgents per mantenir la producció i el proveïment d'aliments a la població 19/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha tramès, avui, una comunicació urgent a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, els subdelegats del Govern i la...
Les cooperatives agràries treballen per garantir la provisió d’aliments
Les cooperatives agràries treballen per garantir la provisió d’aliments 17/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que el sector està treballant per garantir la provisió d’aliments a la població. Tant els centres de producció de les...
FCAC reclama a la consellera d’Agricultura  una aposta per les OPFH cooperatives
FCAC reclama a la consellera d’Agricultura una aposta per les OPFH cooperatives 13/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa avui, 13 de març, a la Taula Sectorial Agrària de la Fruita Dolça per defensar mesures que permetin fer front, de forma...
UP, FCAC i ACOBEM reclamen un pressupost mínim i tenir veu en la Llei de protecció d’oliveres monumentals
UP, FCAC i ACOBEM reclamen un pressupost mínim i tenir veu en la Llei de protecció d’oliveres monumentals 11/03/2020 Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i l’Associació de Cooperatives de l'Oli del Baix Ebre i Montsià demanen un pas més als diputats i diputades del...
Cellers Domenys celebra la Festa del Vi jove i l’Oli novell amb la participació de més d’un miler de persones
Cellers Domenys celebra la Festa del Vi jove i l’Oli novell amb la participació de més d’un miler de persones 03/03/2020 Entre les novetats d’aquesta edició, Cellers Domenys va presentar tota la gamma de vins i caves Domenio Wines Més d’un miler de persones van participar en la Festa del Vi jove i l’Oli...
Ownat Wetline, alimentació humida per a mascotes, 100% natural
Ownat Wetline, alimentació humida per a mascotes, 100% natural 02/03/2020 Després de l'excel·lent acollida per part de propietaris de gossos i gats així com per part dels professionals del  sector de la nova marca OWNAT d'Alimentació Natural Seca, ara,...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x