Carregant web FCAC

La XI edició del premi italià Biolmiel 2019 i el II Concurso Hispano-Luso de Mels Ecològiques han premiat novament diverses varietats de la gamma ecològica Muria BIO

La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals

06/02/2020

Les mels de la gamma ecològica Muria BIO han tornat a ser protagonistes a BIOLMIEL 2019 i en el II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, amb tres nous reconeixements a nivell internacional.

La varietat d'Alta Muntanya ha estat guardonada amb una medalla d'or en la categoria polifloral i la de Romaní ha estat premiada amb una medalla de plata en la categoria monofloral del premi BIOLMIEL 2019, que premia les millors mels ecològiques del món, posicionant així encara més la marca Muria a nivell internacional.

La XI edició del Premi BIOLMIEL s'ha celebrat a Belforte all'Isauro (Pesaro Urbino, Itàlia), i ha comptat amb el suport de l'associació del CREA (Centre de Recerca Agrícola i Ambiental), de Belforte all'Isauro Township i de Pronubio (associació italiana d'apicultors orgànics i biodinàmics), així com amb el patrocini del Ministeri d'Agricultura italià.

En aquesta ocasió ha augmentat el nombre de participants, amb 88 apicultors i 223 mostres de mel: 107 italians, 78 grecs, 24 espanyols, 5 eslovens, 3 croats i 2 mostres de Portugal, Eslovàquia i Sèrbia. El premi, que consta d'un tast final, també analitza les mostres en paràmetres d'humitat, acidesa i HMF (hidroximetilfurfural).

L'objectiu d'aquesta iniciativa internacional en el sector de l'apicultura orgànica, creada el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l'experiència de el premi oleic BIOL, és difondre la qualitat de la mel orgànica, recolzar la gestió de la biodiversitat i la producció inspirada en criteris de responsabilitat social. El premi BIOLMIEL també promociona la qualitat de la mel provinent de l'apicultura orgànica i la disseminació de coneixements específics sobre el tema; enforteix la relació entre l'apicultura i el desenvolupament sostenible; millora les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promociona l'intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s'ocupen de l'apicultura de qualitat i sensibilitza el consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània en general i de manera particular de la mel.

Per la seva banda la Mel de Farigola Muria BIO ha estat guardonada amb una de les Bresques de Plata en la categoria de Mels Clares del II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, celebrat recentment al Espacio Vías de Lleó.

El 2n certamen del Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, organitzat per la Universitat de Lleó i la Consultora Apícola Urzapa, és l'únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica. La present edició ha congregat 36 mostres participants de Portugal i de vuit comunitats autònomes espanyoles representades per productors procedents de Lugo, La Palma, Hierro, Tenerife, Toledo, la Rioja, Cantàbria, Madrid, Segòvia, Zamora, Lleó, Girona i Tarragona, com en el cas de Muria BIO.

La col·lecció de Mel Ecològica Muria BIO consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: Alta Muntanya, Castanyer, Bosc, Mil flors, Eucaliptus, Bruc, Farigola, Cantueso, Taronger, Acàcia i Romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de Xarops i Suplements Alimentaris / Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors.

Totes les gammes de mels ecològiques de Muria BIO seran presents juntament amb PRODECA en la pròxima edició de la fira BioFach, que se celebrarà a Nuremberg (Alemanya) del 12 al 15 de febrer. (Pavelló 5 / Estand 171-16).

Altres notícies
27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

27.02.2024

L'OOVE ecològic 'Baronia de Cabacés' entre els TOP 10 dels Premis Iber Oleum

27/02/2024

L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...

19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya