Comunicats de premsa

Avui 5 d’octubre, a Barcelona, signatura de conveni de col·laboració

La FCAC i la Fundació Espigoladors col·laboraran per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari

05/10/2020

L'objectiu és aprofitar els aliments que queden sense collir als camps dels socis per atendre les necessitats de persones en situació vulnerable

Les cooperatives de fruita i horta són l’objectiu de la iniciativa, a la qual poden acollir-se tots els sectors productius

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha signat un acord de col·laboració amb la Fundació Espigoladors amb l’objectiu de reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari, al temps que es pot atendre les necessitats de persones en situació vulnerable. En la fase inicial es preveu fer recollides d’aliments provinents d’excedents o mermes així com dur a terme espigolaments a camps de fruita i horta, tot i que el conveni està obert a la totalitat de sectors productius i totes les cooperatives sòcies de la FCAC.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, explica que “l’espigolament ens permet avançar en la lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari que treballem des de la Federació i que es tradueix en la nostra col·laboració amb diferents iniciatives. El conveni amb la Fundació Espigoladors ens permetrà donar una sortida útil als aliments que queden al camp després de la collita principal o de les collites sembrades no recollides amb l’autorització dels socis titulars de les explotacions. En aquest sentit, creiem que és molt rellevant la recent aprovació de la guia per a l’espigolament segur, en l’elaboració de la qual hem participat la Federació”.

La FCAC representa 195 cooperatives agràries que aglutinen més de 30.000 socis, agricultors i ramaders. Les cooperatives estan presents a totes les demarcacions territorials; n’hi ha 62 a les comarques de Tarragona, 61 a Lleida, 35 a Terres de l’Ebre, 22 a Barcelona i 15 a Girona. En la mateixa línia, les cooperatives agràries representen el 34% de la Producció Final Agrària (55% de la producció agrícola i 23% de la ramadera).

Durant l'any 2019, la Fundació Espigoladors va espigolar o recuperar a Catalunya 235.202 quilos d'aliments, que han permès evitar 114.073 quilos d'emissions de CO2 i estalviar 151 milions de litres d'aigua.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El Celler Masroig aposta per mantenir la Festa del Vi Novell celebrant-la en format digital
El Celler Masroig aposta per mantenir la Festa del Vi Novell celebrant-la en format digital 29/10/2020 El Celler Masroig, un dels referents de la DO Montsant, celebra enguany en format digital l’11a edició de l’emblemàtica Festa del Vi Novell. Després d’una dècada de tradició presentant el...
Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum, or líquid
Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum, or líquid 28/10/2020 Silvaurum és un Oli d’Oliva Verge Extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera, al municipi de La Selva del Camp (Tarragona), la localitat amb més tradició...
Fruits de Ponent es converteix en Grup Cooperatiu
Fruits de Ponent es converteix en Grup Cooperatiu 27/10/2020 En els darrers anys el Grup ha diversificat la seva producció agrícola i avança cap a una gestió sostenible basada en l’economia circular La cooperativa de segon grau d’Alcarràs ha...
L’Agrícola d’Ulldemolins presenta la nova imatge de l'Oli La Llena de producció integrada
L’Agrícola d’Ulldemolins presenta la nova imatge de l'Oli La Llena de producció integrada 22/10/2020 L’Agrícola d’Ulldemolins, presenta la nova imatge del seu Oli La Llena DOP Siurana de producció integrada. Aquesta nova etiqueta, amb un disseny més actual i fresc, incorpora a més dels...
Coselva compleix 120 anys
Coselva compleix 120 anys 20/10/2020 Amb 2.200 socis i un centenar de treballadors, està “més viva que mai” i lidera un projecte d’intercooperació en oli d’oliva i avellana Per homenatjar als socis, s’ha renovat la...
Visita Celler Masroig i emporta't un pícnic
Visita Celler Masroig i emporta't un pícnic 20/10/2020 Celler Masroig ofereix una nova iniciativa per tal que els seus visitants puguin complementar la visita oblidant-se d’haver de cuinar i així també, donar suport als restaurants de la zona amb qui...
FCAC reclama mesures urgents per a vi i cava, que facturen un 60% a Horeca
FCAC reclama mesures urgents per a vi i cava, que facturen un 60% a Horeca 15/10/2020 Uns 60 cellers cooperatius elaboren la meitat del vi de Catalunya Les cooperatives vitivinícoles també demanen a la ciutadania compromís amb el territori rural, que aquest estiu ha acollit el...
Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic
Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic 13/10/2020 Castell d’Or ha rebut la medalla d’Or a la categoria de Millor Escumós Jove amb el seu Castell d’Or Brut Orgànic, a la Gala dels Premis Vinari 2020 que va tenir lloc ahir divendres a...
Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, presenta Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat
Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, presenta Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat 08/10/2020 Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, ha presentat Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat. El Llegat és una col·lecció de vins de petita producció fets...
CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/09/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès anuncia la CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari la construcció del Celler, d’estil modernista i obra de...
Mel Muria destaca de nou en el major reconeixement d’excel·lència del món gastronòmic
Mel Muria destaca de nou en el major reconeixement d’excel·lència del món gastronòmic 29/09/2020 Les varietats de mel de romaní i taronger de Mel Muria, produïdes de manera artesanal al municipi tarragoní del Perelló, han destacat de manera excepcional obtenint 2 estrelles en l'edició...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x