Comunicats de premsa

El periodista Ramon Francàs apadrina la presentació del Vi Novell al Celler el Masroig

14/11/2014

Diumenge 16 de novembre se celebrarà l’arribada del primer vi de l’any, un cupatge de garnatxa, ull de llebre i syrah, amb una festa popular entre veïns, amics i professionals del sector

Coincidint amb la festa, s’estrenarà la sala de bótes on envelleixen els vins del celler, que ha estat ampliada recentment

El Celler el Masroig celebrarà el proper diumenge 16 de novembre la presentació del Vi Novell 2014 amb la tradicional festa popular al municipi, que apadrinarà el periodista especialitzat en el món del vi, Ramon Francàs. Francàs donarà la benvinguda al Vi Novell del Masroig pronunciant el pregó com és protocol·lari i seguidament espinjolant la bóta per iniciar el tast i la festa.

El Celler el Masroig vol compartir un any més –i ja en van cinc- amb convilatans, amics i professionals del sector el primer vi de la verema, un cupatge de garnatxa (65%), ull de llebre (30%) i syrah (5%), després de la presentació que va tenir lloc a Barcelona amb Sidonie de padrins. El Vi Novell 2014 presenta un color vermell molt viu, de cirera picota, és brillant, net i dens. En nas, el vi es manifesta intens i fresc, i es poden trobar les maduixes i seguidament les notes làctiques i balsàmiques de fons. En boca, l’entrada és fresca. És un vi rodó i equilibrat, en què hi apareix ràpidament la fruita vermella. Té un final amable i llarg, gràcies a la suavitat del taní. El Vi Novell del Masroig s’elabora amb la tècnica de la maceració carbònica, el que permet mostrar la fruita gairebé intacta del raïm. El cupatge d’aquesta edició representa una doble vida, perquè es troba a mig camí entre els bancals del Masroig que l’han vist néixer i el Celler que l’ha vist créixer.

L’acte de presentació del Vi Novell 214 del Masroig començarà el proper diumenge, a partir de les 11.30h. El Celler el Masroig ha confiat al periodista vilanoví Ramon Francàs – col·laborador de La Vanguardia i autor del bloc www.vi-franc.com- la presentació del Vi Novell 2014 donada la seva estreta relació amb el món del vi, els seus amplis coneixements i l’estima que ha demostrat sempre envers els projectes de la DO Montsant. Francàs donarà l’inici a la festa del Vi Novell amb el pregó primer i l’espinjolada després, i tot seguit tots els assistents podran degustar el Vi Novell que s’acompanyarà d’un aperitiu.

L’acte es desenvoluparà a la nova sala de bótes del Celler el Masroig, on envelleix el vi, que ha estat ampliada recentment. La jornada festiva del Vi Novell serà el primer esdeveniment que acollirà l’espai i esdevindrà una jornada de portes obertes.

Propostes culturals vàries

Coincidint amb la presentació del Vi Novell 2014, el Celler El Masroig ha programat diferents activitats culturals paral·leles perquè els assistents puguin gaudir d’una jornada lúdica complerta:

  • Exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” de l’Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora d’Estudis de Parla Catalana i la Fundació Món Rural. Inauguració a les 12h a càrrec de l’escriptor i activista en defensa de la llengua catalana, Josep Santesmasses i Ollé. Espai: Antics Trulls
  • Exposició “Poesia i vi” del Centre Quim Soler. Espai: Sala de tastos del Celler.
  • Exhibició de vespes i lambrettes del Vespa Club de Reus.

Música en directe amb el grup de jazz-swing String Affair Trio, compost de violí, guitarra i contrabaix.

El ram, símbol del Vi Novell 2014

El Celler el Masroig ha volgut simbolitzar el cinquè aniversari del Vi Novell amb un canvi de discurs recuperant la cultura ancestral del vi que simbolitza la dita “Si hi ha Ram hi ha Mam i si és de Pi, és bon Vi”. Una tradició que ve de lluny, doncs ja en època romana s’emprava la branca per anunciar la casa on era possible el consum del vi. Aleshores pocs ciutadans eren capaços de llegir i aquest era un símbol clarament identificador. Amb la celebració de la festa del Vi Novell, el Celler el Masroig ha aconseguit posar en valor i recuperar una tradició catalana que s’havia anat perdent en els últims anys. L’esdeveniment s’ha convertit en un acte de referència en el calendari vitivinícola de tardor i cada any sorprèn els assistents perquè es descobreix la nova imatge del vi, celebrant alhora les tradicions i recordant que el Vi Novell “anuncia la nova collita, generosa i golosa, que no ens l’acabarem i recorda que la vida és per gaudir-la tant com puguem”.

Aquest any, l’etiqueta parla d’un vi amb color, innovador i tradicional. Com cada any, l’estudi Atipus ha estat l’encarregat de presentar un disseny nou i en aquesta edició ha aparcat el porc per homenatjar el ram de pi, que pren el relleu de la figura però també els ideals. L’etiqueta d’Atipus vol explicar la reinvenció del consum de vi per acompanyar tots els plats que se serveixen amb l’arribada del fred, el que demostra la versatilitat del cupatge del Vi Novell del Masroig.

— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició. Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...

 

Més informació

visites@cellermasroig.com
www.cellermasroig.com
www.facebook.com/cellermasroig

Twitter: @CellerMasroig

Festa del Vi Novell 2014 al Celler el Masroig
Diumenge, 16 de novembre, 12h, Celler El Masroig (Priorat)

Organitza: Celler el Masroig
www.cellermasroig.com
www.vinovell.cat

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x