Carregant web FCAC

El periodista Ramon Francàs apadrina la presentació del Vi Novell al Celler el Masroig

Diumenge 16 de novembre se celebrarà l’arribada del primer vi de l’any, un cupatge de garnatxa, ull de llebre i syrah, amb una festa popular entre veïns, amics i professionals del sector

14/11/2014

Coincidint amb la festa, s’estrenarà la sala de bótes on envelleixen els vins del celler, que ha estat ampliada recentment

El Celler el Masroig celebrarà el proper diumenge 16 de novembre la presentació del Vi Novell 2014 amb la tradicional festa popular al municipi, que apadrinarà el periodista especialitzat en el món del vi, Ramon Francàs. Francàs donarà la benvinguda al Vi Novell del Masroig pronunciant el pregó com és protocol·lari i seguidament espinjolant la bóta per iniciar el tast i la festa.

El Celler el Masroig vol compartir un any més –i ja en van cinc- amb convilatans, amics i professionals del sector el primer vi de la verema, un cupatge de garnatxa (65%), ull de llebre (30%) i syrah (5%), després de la presentació que va tenir lloc a Barcelona amb Sidonie de padrins. El Vi Novell 2014 presenta un color vermell molt viu, de cirera picota, és brillant, net i dens. En nas, el vi es manifesta intens i fresc, i es poden trobar les maduixes i seguidament les notes làctiques i balsàmiques de fons. En boca, l’entrada és fresca. És un vi rodó i equilibrat, en què hi apareix ràpidament la fruita vermella. Té un final amable i llarg, gràcies a la suavitat del taní. El Vi Novell del Masroig s’elabora amb la tècnica de la maceració carbònica, el que permet mostrar la fruita gairebé intacta del raïm. El cupatge d’aquesta edició representa una doble vida, perquè es troba a mig camí entre els bancals del Masroig que l’han vist néixer i el Celler que l’ha vist créixer.

L’acte de presentació del Vi Novell 214 del Masroig començarà el proper diumenge, a partir de les 11.30h. El Celler el Masroig ha confiat al periodista vilanoví Ramon Francàs – col·laborador de La Vanguardia i autor del bloc www.vi-franc.com- la presentació del Vi Novell 2014 donada la seva estreta relació amb el món del vi, els seus amplis coneixements i l’estima que ha demostrat sempre envers els projectes de la DO Montsant. Francàs donarà l’inici a la festa del Vi Novell amb el pregó primer i l’espinjolada després, i tot seguit tots els assistents podran degustar el Vi Novell que s’acompanyarà d’un aperitiu.

L’acte es desenvoluparà a la nova sala de bótes del Celler el Masroig, on envelleix el vi, que ha estat ampliada recentment. La jornada festiva del Vi Novell serà el primer esdeveniment que acollirà l’espai i esdevindrà una jornada de portes obertes.

Propostes culturals vàries

Coincidint amb la presentació del Vi Novell 2014, el Celler El Masroig ha programat diferents activitats culturals paral·leles perquè els assistents puguin gaudir d’una jornada lúdica complerta:

  • Exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” de l’Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora d’Estudis de Parla Catalana i la Fundació Món Rural. Inauguració a les 12h a càrrec de l’escriptor i activista en defensa de la llengua catalana, Josep Santesmasses i Ollé. Espai: Antics Trulls
  • Exposició “Poesia i vi” del Centre Quim Soler. Espai: Sala de tastos del Celler.
  • Exhibició de vespes i lambrettes del Vespa Club de Reus.

Música en directe amb el grup de jazz-swing String Affair Trio, compost de violí, guitarra i contrabaix.

El ram, símbol del Vi Novell 2014

El Celler el Masroig ha volgut simbolitzar el cinquè aniversari del Vi Novell amb un canvi de discurs recuperant la cultura ancestral del vi que simbolitza la dita “Si hi ha Ram hi ha Mam i si és de Pi, és bon Vi”. Una tradició que ve de lluny, doncs ja en època romana s’emprava la branca per anunciar la casa on era possible el consum del vi. Aleshores pocs ciutadans eren capaços de llegir i aquest era un símbol clarament identificador. Amb la celebració de la festa del Vi Novell, el Celler el Masroig ha aconseguit posar en valor i recuperar una tradició catalana que s’havia anat perdent en els últims anys. L’esdeveniment s’ha convertit en un acte de referència en el calendari vitivinícola de tardor i cada any sorprèn els assistents perquè es descobreix la nova imatge del vi, celebrant alhora les tradicions i recordant que el Vi Novell “anuncia la nova collita, generosa i golosa, que no ens l’acabarem i recorda que la vida és per gaudir-la tant com puguem”.

Aquest any, l’etiqueta parla d’un vi amb color, innovador i tradicional. Com cada any, l’estudi Atipus ha estat l’encarregat de presentar un disseny nou i en aquesta edició ha aparcat el porc per homenatjar el ram de pi, que pren el relleu de la figura però també els ideals. L’etiqueta d’Atipus vol explicar la reinvenció del consum de vi per acompanyar tots els plats que se serveixen amb l’arribada del fred, el que demostra la versatilitat del cupatge del Vi Novell del Masroig.

— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició. Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...

 

Més informació

visites@cellermasroig.com
www.cellermasroig.com
www.facebook.com/cellermasroig

Twitter: @CellerMasroig

Festa del Vi Novell 2014 al Celler el Masroig
Diumenge, 16 de novembre, 12h, Celler El Masroig (Priorat)

Organitza: Celler el Masroig
www.cellermasroig.com
www.vinovell.cat

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya