Carregant web FCAC

La FCAC amb l’aprofitament alimentari

10/12/2015

La Federació participa en un estudi de la Generalitat per reduir les minves en la cadena alimentària

A nivell europeu hi ha un gran interès en reduir els excedents alimentaris que es generen en les diferents etapes de la cadena alimentària. La Generalitat, essent conscient d’això, vol avançar en l’anàlisi de la situació i propostes de futur per al sector alimentari i ha encarregat al CREDA-UPC-IRTA i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) definir la metodologia de quantificació del malbaratament alimentari i les pèrdues per Catalunya.

Per aquesta raó ha iniciat unes sessions de treball, on es debaten amb altres agents productius: Què es considera malbaratament alimentari? I pèrdues i minves? Quines són les seves causes? Quines són les etapes de la cadena més rellevants per començar la quantificació? Quins són els aliments més susceptibles? Quina és la manera més eficient de quantificar les pèrdues que es produeixen al llarg de tota la cadena?

L’objectiu d’aquestes sessions es complementar l’estudi que va portar a terme l’Agència de Residus de Catalunya, al 2010, sobre el malbaratament alimentari a les llars i al petit comerç.

Altres notícies
18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

12.04.2024

Les cooperatives de cereals visiten el Port de Tarragona

12/04/2024

La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...

11.04.2024

La FCAC, en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat per mantenir l’activitat agrícola al Baix Llobregat

11/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya