Carregant web FCAC

La FCAC participa en la jornada sobre la dieta mediterrània i la salut

10/02/2016

L’oli d’oliva verge extra actua com a eix principal de la dieta saludable

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat en la jornada sobre la dieta mediterrània i la salut organitzada pel Dr. Eduard Escrich, del Grup multidisciplinari per a l’estudi del càncer de mama, en el marc de la 30a edició dels seminaris d’investigació bàsica en aquesta malaltia.

El doctor Carlos A. González, de l’ICO de Barcelona i director de l’estudi EPIC en relació amb la nutrició i la prevenció del càncer; el doctor Ramon Estruch, de l’Institut de medicina interna de l’Hospital Clínic i responsable de l’estudi Predimed que avalua l’efecte de la dieta mediterrània en les malalties cardiovasculars, i els doctors José López-Miranda i Fernando López-Segura de la Unitat de lípids i arteriosclerosis de la Universitat de Còrdova i responsables de l’estudi Cordioprev, centrat en l’alimentació saludable per cuidar el cor, varen donar diverses pautes i recomanacions dietètiques en aquest sentit.

També van participar en la sessió el Sr. Alvaro González Coloma de la Fundació Patrimonio Comunal Olivarero, qui va plantejar quins són els objectius i les oportunitats pel que fa a la recerca, i el Sr. Fernando Burgaz, director general d’Alimentació del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, qui va exposar les actuacions que s’estan portant a terme per preservar i promocionar la dieta mediterrània.

Com a conclusió, es va constatar, una vegada més, que hi ha evidències científiques que certifiquen que unes pautes adequades d’estil de vida, l’activitat física i la dieta mediterrània, amb l’oli d’oliva verge extra com a element central, redueixen el risc de patir malalties i tenen efectes beneficiosos per la salut.

 

Altres notícies
25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya