Carregant web FCAC

La FCAC participa en el III Workshop de l'Oli d'Oliva sobre anàlisi sensorial

20/09/2017

Ahir va tenir lloc al Campus de l'Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona el III Workshop relatiu a la situació actual de l’anàlisi sensorial de l’oli d’oliva i els nous reptes del sector en aquesta matèria que tenen per objectiu resoldre les limitacions que presenta l’avaluació i caracterització dels olis mitjançant els panells de tast.

En la trobada hi van participar representants de l’IRTA, la Universitat de Barcelona, el DARP, la Universitat de Granada, el CSIC, l’Organització Interprofessional de l’oli d’oliva, l’Associació de Consumidors de Catalunya i la Federació de Cooperatives per tractar sobre cap on ha d’anar l’anàlisi sensorial i identificar possibles punts de millora i desenvolupament.

Des de la Federació vam defensar la necessitat de mantenir la valoració organolèptica del olis per tal de caracteritzar-los i classificar-los, però treballant també per homogeneïtzar criteris entre els panells i resoldre les problemàtiques existents pel que fa als llindars de percepció entre les tres categories. Entenem que cal continuar desenvolupant mètodes instrumentals que puguin ajudar a agilitzar i complementar les tasques del panell.

Altres notícies
18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

12.04.2024

Les cooperatives de cereals visiten el Port de Tarragona

12/04/2024

La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...

11.04.2024

La FCAC, en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat per mantenir l’activitat agrícola al Baix Llobregat

11/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya