Destaquem

La FCAC ha format part del jurat de la 10a. edició de generació d’idees de la UAB

20/12/2019

El Programa Generació d'Idees vol crear sinergies entre personal investigador, entitats i empreses. Aquesta 10a. edició, que ha estat patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba també s’ha emmarcat dins el projecte europeu Higher.

El  jurat del premi  ha estat  format per la cap del Servei d'Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Maria Josep Ribot, el director de projectes d’alimentació del Grup Carinsa, Alfons Perote, el catedràtic del departament de Ciència Animal i dels Aliments, Buenaventura Guarnis, i la gestora de Projectes d'R+D+I d'ACCIÓ, Cristina Peña, i per part de la FCAC en Màrius Simon, tècnic de l’àrea d’ajuts i projectes, especialitzat en Innovació.

 

El projecte guanyador CELLUPACK  vol desenvolupar un material substitutiu del plàstic que és biodegradable, soluble en aigua i comestible, que no té gust ni olor. Aquest material permet la fabricació a gran escala i és molt versàtil, es pot utilitzar per construir diferents tipus d’envasos d’un sol ús. També fomenta l’economia circular mitjançant la seva dissolució i posterior regeneració i reutilització, amb un mínim consum d’energia. Ara, de moment, estan en fase de prototipatge i tindran a la seva disposició la nova xarxa de laboratoris d’innovació del Campus, els UAB Open Labs. L’equip CELLUPACK és està format per un investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Michele Dei, una enginyera en Nanotecnologia i doctorand de l’Institut de Ciències dels Materials (ICMAB), Camilla Dore, i una Tecnòloga d’Aliments, Elena Jacas. A destacar també el projecte FAGSPIG , molt ben valorat, que vol desenvolupar  un producte específic per combatre les patologies digestives del garrins en la fase de deslletament, amb una estratègia biotecnològica molt nova que pot substituir els tractaments antibiòtics.

Més informació: rdi@fcac.coop

Notícia PRUAB
https://www.uab.cat/web/detall-noticia/un-projecte-que-proposa-un-material-alternatiu-al-plastic-guanya-la-10a-edicio-del-generacio-d-idees-1345774818865.html?noticiaid=1345803988292

Altres destacats:

Coronavirus - Com són les noves restriccions de mobilitat?
Coronavirus - Com són les noves restriccions de mobilitat? 30/10/2020 Donada la situació actual a causa del coronavirus, la FCAC fa públic el contingut d’aquesta circular que habitualment seria d’accés restringit per a les cooperatives sòcies. S’ha publicat la Resolució SLT/2700/2020, de 29...
Bons resultats de la intercooperació des de SOLDEBRE
Bons resultats de la intercooperació des de SOLDEBRE 30/10/2020 Al juliol del 2017 SOLDEBRE, SCCL, cooperativa amb seu a Tortosa,  va establir un conveni d’intercooperació amb  CÍTRICS TERRES DE L’EBRE, SAT 1521 CAT de Campredó, dins el marc dels ajuts per ajuts per al foment de la millora de la...
Intercooperació de dues cooperatives del Montsià per l’aprofitament dels subproductes en el sector de l’oli
Intercooperació de dues cooperatives del Montsià per l’aprofitament dels subproductes en el sector de l’oli 30/10/2020 A l’any 2018, dues cooperatives de la comarca del Montsià, Agrícola Sant Isidre de Mas de Barberans, SCCL i Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de la Galera, SCCL, van establir un conveni d’intercooperació, en el marc del foment de la...
Coronavirus - Com s'aplica el nou estat d'alarma i les restriccions de mobilitat nocturna?
Coronavirus - Com s'aplica el nou estat d'alarma i les restriccions de mobilitat nocturna? 26/10/2020 Donada la situació actual a causa del coronavirus, la FCAC fa públic el contingut d’aquesta circular que habitualment seria d’accés restringit per a les cooperatives sòcies. Descarrega't la circular en pdf Mitjançant el Reial decret...
La ramaderia és part de la solució al canvi climàtic
La ramaderia és part de la solució al canvi climàtic 22/10/2020 La CE ha publicat un estudi extern que calcula com l’agricultura europea genera el 10% de les emissions de GEH front al 38% que genera la indústria, i el 21% del transport L’estudi posa en relleu com la producció ramadera, que suposa un 40%...
FCAC acompanya a 23 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària
FCAC acompanya a 23 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària 21/10/2020 Les 23 cooperatives compleixen amb el decàleg de sostenibilitat. El Ministeri d’Agricultura (MAPA) va dissenyar i posar a disposició del sector un conjunt d’eines pel foment de la Sostenibilitat integral de la indústria alimentària, amb...
Dia Internacional de la Dona Rural
Dia Internacional de la Dona Rural 15/10/2020 En motiu del Dia Internacional de la Dona Rural aquest any 2020 la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha portat a terme la jornada virtual “Dones de cooperatives agroalimentàries: garantia de sostenibilitat territorial i futur en...
FCAC i les cooperatives apunt per la campanya de la Declaració Anual de Nitrogen (DAN) 2020
FCAC i les cooperatives apunt per la campanya de la Declaració Anual de Nitrogen (DAN) 2020 13/10/2020 Aquesta setmana s’ha celebrat la jornada de formació DAN per les més de 50 cooperatives del grup DAN de la FCAC. Aquesta l’ha presentada Ramon Armengol, cap de branca de Ramaderia i Llet de la FCAC i, la Sra. Elisenda Guillaumes, directora...
La ramaderia es defensa: “Això no és un bistec”
La ramaderia es defensa: “Això no és un bistec” 07/10/2020 El sector ramader europeu s’ha unit per reivindicar i demanar respecte pels seus productes amb la campanya “Ceci n’est pas un steak”. En el manifest es plantegen qüestions relatives a la informació que es fa arribar al consumidor i l’ús...
CEOLPE, SCCL un model d’intercooperació en el sector oleícola català
CEOLPE, SCCL un model d’intercooperació en el sector oleícola català 07/10/2020 CEOLPE, SCCL és un exemple d’èxit d’intercooperació dintre del sector oleícola català. És tracta d'una cooperativa de segon grau fundada a l’any 1988 que actualment compta amb l’entrada de la producció d’olives de 14...
Publicada la Cromoguia VEGIVALUE de valorització de fruita i hortalisses
Publicada la Cromoguia VEGIVALUE de valorització de fruita i hortalisses 30/09/2020 Aquest mes de setembre ha finalitzat el projecte VEGIVALUE  liderat per l’IRTA, que ha cercat vàries estratègies innovadores per valoritzar més i millor els subproductes de la fruita i les hortalisses. El projecte VEGIVALUE es va iniciar el...
Jornada telemàtica “Projecte d’Innovació Winesity- Sensor automàtic pel control de la densitat en continu durant la fermentació del vi”
Jornada telemàtica “Projecte d’Innovació Winesity- Sensor automàtic pel control de la densitat en continu durant la fermentació del vi” 30/09/2020 El passat 28 de setembre de 2020 el Grup Operatiu del projecte Winesity va reunir al sector del vi en una jornada telemàtica per a presentar els resultats del projecte pilot WINESITY, en el qual s’ha desenvolupat un sensor automàtic per a...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x