Destaquem

Dia Internacional de la Dona Rural

15/10/2020

En motiu del Dia Internacional de la Dona Rural aquest any 2020 la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha portat a terme la jornada virtual “Dones de cooperatives agroalimentàries: garantia de sostenibilitat territorial i futur en el món rural”

La jornada s’inscriu  en el marc de les actuacions que desenvolupem per tal de fomentar el desenvolupament professional de les dones i impulsar el seu accés als llocs de direcció de les cooperatives agràries catalanes, i es fonamenta en posar en valor la transmissió de coneixements i experiències de les dones del món rural en general i del món cooperatiu en particular.

El nucli de la jornada ha estat la exposició d’un projecte pilot d’acompanyament per a fer relleu generacional en el món rural, i en el que hem comptat amb l’experiència de dues dones de cooperatives que hi han participat.

Aquest projecte l’ha portat a terme el Departament d’Agricultura i ha estat coordinat per les Escoles de Capacitació Agrària de diversos punts de Catalunya. En concret nosaltres ens hem centrat en el projecte de mentoratge desenvolupat a l’ECA d’Amposta en el que han intervingut dues dones que pertanyen al mon cooperatiu: La Begonya Amorós (gerent de Cítrics Ebre) i la Acoraida Arasa (sòcia i membre del Consell Rector de la cooperativa Agrícola de La Sénia).

Per part del Departament d’Agricultura hi ha intervingut la Loli Jiménez (Responsable de polítiques transversals i d’igualtat de gènere) i la Carla Bonfill (tutora mentoratge “Dones empresàries agràries” de l’Escola de Capacitació Agrària d’Amposta)

FCAC ha organitzat aquesta jornada en tant que membre integrant de la Asociación de Mujeres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE). La jornada ha estat finançada pel Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación i amb la col·laboració de la Confederación de Cooperativas Agrarias de España.

Altres destacats:

Coronavirus - Com són les noves restriccions de mobilitat?
Coronavirus - Com són les noves restriccions de mobilitat? 30/10/2020 Donada la situació actual a causa del coronavirus, la FCAC fa públic el contingut d’aquesta circular que habitualment seria d’accés restringit per a les cooperatives sòcies. S’ha publicat la Resolució SLT/2700/2020, de 29...
Bons resultats de la intercooperació des de SOLDEBRE
Bons resultats de la intercooperació des de SOLDEBRE 30/10/2020 Al juliol del 2017 SOLDEBRE, SCCL, cooperativa amb seu a Tortosa,  va establir un conveni d’intercooperació amb  CÍTRICS TERRES DE L’EBRE, SAT 1521 CAT de Campredó, dins el marc dels ajuts per ajuts per al foment de la millora de la...
Intercooperació de dues cooperatives del Montsià per l’aprofitament dels subproductes en el sector de l’oli
Intercooperació de dues cooperatives del Montsià per l’aprofitament dels subproductes en el sector de l’oli 30/10/2020 A l’any 2018, dues cooperatives de la comarca del Montsià, Agrícola Sant Isidre de Mas de Barberans, SCCL i Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de la Galera, SCCL, van establir un conveni d’intercooperació, en el marc del foment de la...
Coronavirus - Com s'aplica el nou estat d'alarma i les restriccions de mobilitat nocturna?
Coronavirus - Com s'aplica el nou estat d'alarma i les restriccions de mobilitat nocturna? 26/10/2020 Donada la situació actual a causa del coronavirus, la FCAC fa públic el contingut d’aquesta circular que habitualment seria d’accés restringit per a les cooperatives sòcies. Descarrega't la circular en pdf Mitjançant el Reial decret...
La ramaderia és part de la solució al canvi climàtic
La ramaderia és part de la solució al canvi climàtic 22/10/2020 La CE ha publicat un estudi extern que calcula com l’agricultura europea genera el 10% de les emissions de GEH front al 38% que genera la indústria, i el 21% del transport L’estudi posa en relleu com la producció ramadera, que suposa un 40%...
FCAC acompanya a 23 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària
FCAC acompanya a 23 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària 21/10/2020 Les 23 cooperatives compleixen amb el decàleg de sostenibilitat. El Ministeri d’Agricultura (MAPA) va dissenyar i posar a disposició del sector un conjunt d’eines pel foment de la Sostenibilitat integral de la indústria alimentària, amb...
FCAC i les cooperatives apunt per la campanya de la Declaració Anual de Nitrogen (DAN) 2020
FCAC i les cooperatives apunt per la campanya de la Declaració Anual de Nitrogen (DAN) 2020 13/10/2020 Aquesta setmana s’ha celebrat la jornada de formació DAN per les més de 50 cooperatives del grup DAN de la FCAC. Aquesta l’ha presentada Ramon Armengol, cap de branca de Ramaderia i Llet de la FCAC i, la Sra. Elisenda Guillaumes, directora...
La ramaderia es defensa: “Això no és un bistec”
La ramaderia es defensa: “Això no és un bistec” 07/10/2020 El sector ramader europeu s’ha unit per reivindicar i demanar respecte pels seus productes amb la campanya “Ceci n’est pas un steak”. En el manifest es plantegen qüestions relatives a la informació que es fa arribar al consumidor i l’ús...
CEOLPE, SCCL un model d’intercooperació en el sector oleícola català
CEOLPE, SCCL un model d’intercooperació en el sector oleícola català 07/10/2020 CEOLPE, SCCL és un exemple d’èxit d’intercooperació dintre del sector oleícola català. És tracta d'una cooperativa de segon grau fundada a l’any 1988 que actualment compta amb l’entrada de la producció d’olives de 14...
Publicada la Cromoguia VEGIVALUE de valorització de fruita i hortalisses
Publicada la Cromoguia VEGIVALUE de valorització de fruita i hortalisses 30/09/2020 Aquest mes de setembre ha finalitzat el projecte VEGIVALUE  liderat per l’IRTA, que ha cercat vàries estratègies innovadores per valoritzar més i millor els subproductes de la fruita i les hortalisses. El projecte VEGIVALUE es va iniciar el...
Jornada telemàtica “Projecte d’Innovació Winesity- Sensor automàtic pel control de la densitat en continu durant la fermentació del vi”
Jornada telemàtica “Projecte d’Innovació Winesity- Sensor automàtic pel control de la densitat en continu durant la fermentació del vi” 30/09/2020 El passat 28 de setembre de 2020 el Grup Operatiu del projecte Winesity va reunir al sector del vi en una jornada telemàtica per a presentar els resultats del projecte pilot WINESITY, en el qual s’ha desenvolupat un sensor automàtic per a...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x