El Ministeri d’Agricultura (MAPA) va dissenyar i posar a disposició del sector un conjunt d’eines pel foment de la Sostenibilitat integral de la indústria alimentària, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les indústries que conformen el sector alimentari espanyol a través de la millora del seu nivell de sostenibilitat en les seves tres vessants: econòmica, mediambiental i social.
La Federació enguany està acompanyant a 23 cooperatives distribuïdes arreu del territori català en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària.
Cooperatives agràries de diversos sectors com el vi, l’oli d’oliva, el pinso, fruita i horta i ramader compleixen els 10 principis en base als quals es formula el decàleg de sostenibilitat. Aquest fet mostra què el model cooperatiu és sostenible en la cadena de subministrament, en l’economia local, els agents d’interès i consumidors, en la gestió en matèria de petjades ambientals, en la gestió de l’energia, en la conducta ètica, en la biodiversitat, l’eco-disseny, en els residus i en la investigació, innovació i desenvolupament.
Aquest compromís de les cooperatives per la millora de la seva sostenibilitat alhora col·loca els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) dins les seves estratègies empresarials contribuint a què el sector permeti garantir modalitats de consum i enfoqui la producció agroalimentària en la línia amb el compliment dels ODS.
Aquest acompanyament està finançat en el marc de la línia de treball prevista en l'apartat 1.1. article 31 del Capítol VIII del Reial Decret 730/2020, de 4 d’agost, pel qual es regula la concessió directa de diverses subvencions en matèria agroalimentària i pesquera, aquest any 2020 dins el Programa d'Actuacions 2020 en matèria d'Assistència Tècnica.
Aquestes actuacions són finançades pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a través del citat Reial Decret.
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h