Carregant web FCAC

La cooperativa de La Selva del Camp abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat i està present al Canal Horeca

L'Avellanera, experts en avellana i en oli d’oliva verge extra

13/11/2020

El municipi de La Selva del Camp, un dels municipis amb més tradició avellanera i d’oli de la comarca del Baix Camp (Tarragona), està ubicada en una zona privilegiada de cultiu agroambiental.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL, nascuda el 1985 en aquesta localitat tarragonina, abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat que tenen presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva  a l’any.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DOP Siurana Silvaurum.

Passió per l’avellana

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats pauatet, tonda di giffoni i comuna.

Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams)  i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo i envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum, l’or líquid de L’Avellanera

En el cas de l'oliva, els socis arriben a una producció de 800 tones anuals de varietat arbequina.

Perquè la qualitat d'oli d’oliva obtinguda respongui als estàndards de màxima qualitat L'Avellanera posa tota la cura en cadascuna de les fases del procés productiu, des de les primeres fases de cultiu fins a l’envasat, cuidant també la recol·lecció, el transport, la separació de les fulles, el rentat de l’oliva, la trituració, l’extracció de l’oli i l’emmagatzematge.

La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat i just després es realitza la mòlta amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d'alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina, amb DO Siurana, de sabor suau dolç i d’aroma afruitat, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals: l’Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum.

La cooperativa comercialitza la marca d’oli  Silvaurum en tres formats diferents: 250 cl., 500 cl. i 750 cl.

Sobre L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL

La cooperativa L’Avellanera treballa, des de fa més de trenta anys, per defensar els interessos del pagès i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’altíssima qualitat.

La cooperativa, pertanyent a la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), comercialitza diferents varietats de fruits secs, des de l’avellana i l’ametlla autòctones del territori fins  a d’altres més exòtics i elaboren oli d’oliva verge extra sota denominació d’orígen DO Siurana.

Per aconseguir-ho han unit les tècniques més tradicionals de la zona del Baix Camp (Tarragona) amb les noves tecnologies per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.

 

Font: L'Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL

Altres notícies

Nova imatge per als vins de la Cooperativa Agrícola de Corbera d'Ebre

27/04/2021

La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta nova imatge per als seus vins que, d’ara endavant, s’identificaran amb un logotip que...

Muria Bio, gran triomfadora en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques

26/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa Mel Muria, ha rebut la màxima puntuació en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques...

Els vins Domenio Wines reconeguts amb altes puntuacions a la prestigiosa Guia Peñín 2022

21/04/2021

La cooperativa Cellers Domenys celebra la bona acollida rebuda de tots els vins Domenio Wines emparats sota la DO Catalunya i la DO Conca de...

Els iogurts líquids 'La Fageda' estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

19/04/2021

Les millores que La Fageda ha aplicat al producte han donat com a resultat uns iogurts líquids que milloren el gust, incorporen sucre de canya,...

Empordàlia col·labora amb la Fundació Arrels per Sant Jordi

15/04/2021

El passat Nadal, la Fundació Arrels es va posar en contacte amb el celler Empordàlia per sol·licitar la col·laboració amb l'aportació d'algun...

Muria BIO llança els primers caramels de mel ecològica d’Europa amb envàs 100% compostable

12/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria que pertany al Canal Horeca, llança la primera línia de caramels de...

El 'Cossetània' Cava Brut Reserva, medalla d’or al Concurs MUNDUS VINI

18/03/2021

El Cava 'Cossetània' Brut Reserva s’ha endut una medalla d’or al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemània dues vegades a...

Els premis BIOLMIEL 2020 consoliden el lideratge de les mels ecològiques de Muria Bio a nivell internacional

15/03/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa perellonenca Mel Muria, ha estat una de les grans triomfadores en el premi italià BIOLMIEL...

Som socis de:
Amb el suport de