Carregant web FCAC

Sorprèn als teus comensals amb receptes elaborades amb el toc del sabor inconfusible d’aquest fruit sec

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

L’Avellanera, la cooperativa de La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat, presents al Canal Horeca sota la marca Infrusec

02/12/2020
Mousse de torró amb avellanes
Mousse de torró amb avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs
L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes
Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes
Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes
Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van associades a la disminució del colesterol, a la protecció de malalties cardiovasculars i inflamatòries i tenen un alt valor nutricional.

Dins dels seus nutrients destaquen les vitamines A, C, E, K, B1, B2 i B9 a més de calci, potasi, magnesi, fósfor i manganès. Per això, des de la cooperativa tarragonina L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL ens proposen incorporar-les als menús nadalencs, sorprenent així als nostres convidats amb el toc del sabor genuí d’aquest fruit sec.

A part de prendre-les torrades a l’aperitiu, podem incorporar avellanes a una infinitat de primers i  segons plats, ja que mariden  a la perfecció amb la pasta, el peix o la carn. Amb elles podem convertir uns simples espaguetis amb tinta de calamar i marisc en un plat digne del millor xef. També podem utilitzar-les per acompanyar receptes nadalenques de porc, gall d’indi, lluç o salmó.

També son moltes les postres i els dolços de Nadal que podem elaborar i preparar amb avellanes: des d’un apetitós mousse de torró a unes delicioses galetes de mantega, ou i avellana, passant pel tradicional tronc de Nadal farcit de trufa i avellanes i sense oblidar els clàssics ‘mantecados’ i polvorons d’avellana.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL, nascuda el 1985 a La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat i amb presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.


Passió per l’avellana

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams) i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo, envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DO Siurana Silvaurum.

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats Pauatet, Tonda di Giffoni i Comuna. Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la seva transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

 

Font: L'Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya