Carregant web FCAC

Sorprèn als teus comensals amb receptes elaborades amb el toc del sabor inconfusible d’aquest fruit sec

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

L’Avellanera, la cooperativa de La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat, presents al Canal Horeca sota la marca Infrusec

02/12/2020
Mousse de torró amb avellanes
Mousse de torró amb avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs
L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes
Espaguetis amb tinta de calamar, marisc i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes
Gall d’indi al vi negre amb panses, prunes i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL
Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes
Galetes nadalenques de mantega, ou i avellanes © L'Avellanera i Secció de Crèdit SCCL

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van associades a la disminució del colesterol, a la protecció de malalties cardiovasculars i inflamatòries i tenen un alt valor nutricional.

Dins dels seus nutrients destaquen les vitamines A, C, E, K, B1, B2 i B9 a més de calci, potasi, magnesi, fósfor i manganès. Per això, des de la cooperativa tarragonina L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL ens proposen incorporar-les als menús nadalencs, sorprenent així als nostres convidats amb el toc del sabor genuí d’aquest fruit sec.

A part de prendre-les torrades a l’aperitiu, podem incorporar avellanes a una infinitat de primers i  segons plats, ja que mariden  a la perfecció amb la pasta, el peix o la carn. Amb elles podem convertir uns simples espaguetis amb tinta de calamar i marisc en un plat digne del millor xef. També podem utilitzar-les per acompanyar receptes nadalenques de porc, gall d’indi, lluç o salmó.

També son moltes les postres i els dolços de Nadal que podem elaborar i preparar amb avellanes: des d’un apetitós mousse de torró a unes delicioses galetes de mantega, ou i avellana, passant pel tradicional tronc de Nadal farcit de trufa i avellanes i sense oblidar els clàssics ‘mantecados’ i polvorons d’avellana.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL, nascuda el 1985 a La Selva del Camp (Tarragona), abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat i amb presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.


Passió per l’avellana

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams) i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo, envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DO Siurana Silvaurum.

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats Pauatet, Tonda di Giffoni i Comuna. Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la seva transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

 

Font: L'Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL

Altres notícies

Els iogurts líquids 'La Fageda' estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

19/04/2021

Les millores que La Fageda ha aplicat al producte han donat com a resultat uns iogurts líquids que milloren el gust, incorporen sucre de canya,...

Empordàlia col·labora amb la Fundació Arrels per Sant Jordi

15/04/2021

El passat Nadal, la Fundació Arrels es va posar en contacte amb el celler Empordàlia per sol·licitar la col·laboració amb l'aportació d'algun...

Muria BIO llança els primers caramels de mel ecològica d’Europa amb envàs 100% compostable

12/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria que pertany al Canal Horeca, llança la primera línia de caramels de...

El 'Cossetània' Cava Brut Reserva, medalla d’or al Concurs MUNDUS VINI

18/03/2021

El Cava 'Cossetània' Brut Reserva s’ha endut una medalla d’or al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemània dues vegades a...

Els premis BIOLMIEL 2020 consoliden el lideratge de les mels ecològiques de Muria Bio a nivell internacional

15/03/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa perellonenca Mel Muria, ha estat una de les grans triomfadores en el premi italià BIOLMIEL...

Castell d’Or destaca amb tres medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

08/03/2021

El grup Castell d’Or ha estat reconegut amb tres medalles al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de...

Nou Room Escape virtual 'Reconnecta' amb Celler Masroig

02/03/2021

El celler fa dies que està molt tranquil. Aquest virus estrany que ens ha fet quedar a casa impedeix que pugueu arribar al Masroig, quan abans, els...

Nou licor de crema d'avellanes de l'Avellanera

22/02/2021

La cooperativa L’Avellanera, de la Selva del Camp (Tarragona), complementa la seva gamma de productes amb el llançament d’un licor de crema...

Som socis de:
Amb el suport de