Carregant web FCAC

Dóna la benvinguda a l'estiu preparant un deliciós gelat casolà d'avellanes

La cooperativa L'Avellanera, que elabora i comercialitza fruits secs d’alta qualitat sota la marca 'Infrusec', et porta una recepta fàcil i nutritiva elaborada amb el seu producte estrella: l'avellana

26/05/2021
Gelat d'avellanes
Gelat d'avellanes © L'Avellanera
Gelat d'avellanes
Gelat d'avellanes © L'Avellanera

En l’actualitat tenim gelats durant tot l’any, però quan comença la calor donem inici a la temporada alta d'aquest aliment icònic, sense dubte el preferit dels més petits de la casa. 

La cooperativa L’Avellanera, que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’avellanes, el seu producte estrella, perquè sorprenguis als teus.

Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per a la salut i el gelat d’avellanes són unes postres o un berenar ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família.

Ingredients

  • 200 g d’avellanes torrades ('Infrusec')
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra ('Silvaurum')
  • 300 ml de nata per muntar 
  • 3 rovells d’ou
  • 300 ml de llet sencera (pot ser sense lactosa)
  • 100 g de mel (3 cullerades soperes)

Preparació

Començarem per escalfar la nata i la llet en un mateix recipient, sense arribar a ebullició. Seguidament triturarem 150 grams d’avellanes torrades a la picadora i reservarem els 50 grams restants per a més tard.

Afegirem l’oli d’oliva a la sorra d’avellanes fins a formar una pasta. Després separarem les clares dels rovells i batrem aquests últims fins a aconseguir una consistència cremosa.

Posarem la nata i la llet en una cassola i afegirem els rovells, la mel i la pasta d’avellanes i ho barrejarem tot molt bé. Deixarem reposar la barreja a foc lent, remenant constantment, fins que la crema espesseixi. La deixarem refredar per passar-la a un recipient i la ficarem a la nevera un mínim de 3 hores.

Si tenim geladora, (el recipient d’aquesta ha d’haver passat al menys 12 hores al congelador per a que estigui ben fred), trencarem el gel de la massa mentre remenem i anem introduint aire a la barreja. Llavors batrem la crema amb una espàtula i quan tingui consistència de mantega afegirem les avellanes que teníem reservades, prèviament picades. Ara només ens queda posar el gelat en el congelador 3 o 4 hores més i a gaudir…

Si no disposem de geladora, podem utilitzar una batedora de varetes i hem de batre la massa (que haurem tingut també unes tres hores a la nevera), durant 10-15 segons, en tres ocasions diferents, separades per un interval de 30 minuts cada un, per trencar la cristal·lització. Al final afegirem les avellanes picades i ho deixarem en el congelador durant 3 o 4 hores.

 El gelat d’avellanes és un postre ideal, cremós i nutritiu, que farà les delícies de tots els membres de la família

Beneficis de les avellanes

Gràcies a l’àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i la ment i són una gran font d’antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; durant l’embaràs afavoreixen el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus gràcies al seu alt contingut en àcid fòlic; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal. 

La cooperativa L’Avellanera abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, entre els que destaquen les avellanes, l’oli d’oliva verge extra Silvaurum amb DOP Siurana i recentment ha llançat al mercat un licor de crema d’avellans elaborat per Bodegues i Destil·leries Lehmann. 

En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.

 

Font: L'Avellanera

Altres notícies
26.05.2022

L'Avellanera destaca els beneficis de l'oli d'oliva verge extra a través del seu OOVE 'Silvaurum'

26/05/2022

'Silvaurum' és un oli d’oliva verge extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona),...

24.05.2022

Els cellers cooperatius triomfen al concurs Garnatxes del Món

24/05/2022

A principis de maig es va celebrar, a Olite (Navarra), la 10a edició de Garnatxes del Món. En el concurs, d’àmbit internacional, prop de 900...

09.05.2022

Empordàlia dona suport a l'associació We Love Uganda

09/05/2022

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...

29.04.2022

Castell d'Or brilla amb tres noves medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

29/04/2022

Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...

14.04.2022

Empordàlia regala roses fetes per la Fundació Arrels per Sant Jordi

14/04/2022

Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...

11.04.2022

Celler Batea llança els seus primers vins en llauna

11/04/2022

Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...

07.04.2022

L'Avellanera selecciona els seus millors productes per a la campanya de mones de Pasqua

07/04/2022

L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...

07.04.2022

Castell d'Or obté quatre medalles al Concurs Mundus Vini Spring

07/04/2022

Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...

Som socis de:
Amb el suport de