Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria pertanyent al Canal Horeca, ha mostrat la seva cara més sostenible a la 27a edició de BioCultura, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona.
La fira de productes ecològics i consum responsable ha comptat amb 14.000 visitants que s’han apropat al Palau Sant Jordi per conèixer de primera mà les darreres novetats del sector ecològic.
Muria BIO és una empresa compromesa amb l'entorn i de consciència i filosofia sostenible. La seva innovadora línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable, única a nivell mundial, ha sorprès a BioCultura BCN 2021.
Una gamma de caramels de mel de 4 sabors (mel i llimona, mel i eucaliptus, mel i pròpolis i mel i gingebre) que no contenen cap estabilitzant i que estan elaborats amb productes totalment naturals.
Dins del marc de BioCultura, el passat dissabte Rafel Muria, president de Mel Muria i 5a generació d’aquest llinatge d’apicultors, va oferir una conferència en la que va presentar les característiques d'aquesta nova línia de producte i va detallar tots els avenços que està realitzant la companyia per assolir la màxima sostenibilidad.
Muria va apuntar que, segons l’organització The World Counts, el món llença 2.120 milions de tones de deixalles a l’any. Vuit tones de residus plàstics s’aboquen al mar i 300.000 tones de deixalles floten a la superfície dels oceans. La majoria dels articles de plàstic tarden 450 anys en biodegradar-se.
El packaging i els embolcalls dels caramels de Muria BIO són totalment revolucionaris, ja que segueixen un model d’Economia Circular i es descomponen al final de la seva vida útil per tornar a la natura
El packaging i els embolcalls dels caramels de Muria BIO són totalment revolucionaris, ja que segueixen un model d’Economia Circular i es descomponen al final de la seva vida útil per tornar a la natura. L’envoltori és de NATURFLEX TM NK amb certificat ‘OK COMPOST HOME’ de TÜV AUSTRIA BELGIUM NV i es pot llençar junt a la matèria orgànica ja que compleix la Normativa EN 13432 sobre productes compostables. El material del packaging es desintegra en 3 mesos i és completament biodegradable en 6 mesos i el material de l’embolcall es desintegra entre 6 i 8 setmanes.
The zero waste
Rafael Muria va explicar que estan treballant para aconseguir el malbaratament cero: filosofia que fomenta el redisseny en la fabricación de productes per a que siguin fàcilment reutilizables i no deixar residus en el planeta.
Muria BIO també està substituint el plàstic de les seves etiquetes, convertint-les en compostables.
A nivell nutricional Muria BIO ha canviat la típica formulació de glucosa + sucre de la majoría de caramels que existeixen en l’actualitat al mercat per crear una nova recepta i un producte més saludable. Ha estat necessari més d’un any d’I+D per desenvolupar una formulació saludable basada en melassa d’arròs pura ecològica (59,1%), mel ecològica (28,6%) i sucre de coco ecològic (10,8%).
A banda de tenir presència en tendes especialitzades, els nous caramels de mel ecològica Muria BIO també estan pensats per a grans superfícies. L’empresa ha dissenyat caixes expositores de 12 bosses de 65 g per a que cada establiment escolleixi el format que més li interessi. Las caixes estan fabricades amb paper cartró procedent de FSC, provinent de bosques gestionats de manera sostenible. Muria BIO també comercialitza caixes de 10 bosses de 1000 g d’un sol sabor per a venda a granel.
La política empresarial de Mel Muria manté un fidel compromís social i mediambiental i porta a terme nombroses accions per mantenir la biodiversitat més enllà de la cura de les abelles. De la mà de PEFC Espanya, l’empresa ha certificat, de manera recent, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h