Les cooperatives que formen part del grup Castell d'Or donen el tret de sortida a un dels moments més importants de l'any i inicien progressivament la verema en un procés que de ben segur s'estendrà fins al mes d'octubre. Enguany, tots els agents implicats com viticultors, agricultors o tècnics tenen molt bones expectatives tant pel que fa a la quantitat com a la qualitat del raïm.
Cooperatives com la de l'Agrícola d'Albinyana, el Celler Cooperatiu de l'Arboç o la Cooperativa de Vila-rodona han iniciat ja la recol·lecció del raïm amb les varietats primerenques com pinot noir i chardonnay en algunes zones del seu territori. La resta de cellers escalfen ja motors per una temporada que s'espera molt positiva. La previsió és un increment notable en la producció respecte a l'any passat que va estar marcat pel fong mildu afectant notablement la quantitat de quilograms recollits.
"Les condicions climatològiques han estat òptimes, la maduració del raïm lenta i no hi ha hagut cap afectació important"
El CEO de Castell d'Or, Jordi Amell, apunta que "les condicions climatològiques han estat òptimes, la maduració del raïm lenta i no hi ha hagut cap afectació important, o sigui que esperem una bona collita amb una qualitat excel·lent del producte, amb nivells d'acidesa adequats, fet que ens permetrà elaborar vins excepcionals per l'any que ve".
La pluja enregistrada des de l'1 d'octubre 2020 fins a 31 de juliol 2021 ha estat molt inferior a la mitjana i just ha superat els 270 litres en moltes estacions meteorològiques de zones de vinya, segons ja va apuntar el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Aquest fet afavoreix la sanitat de la vinya i les condicions per una maduració òptima.
Castell d’Or, la unió de 16 cellers cooperatius
Castell d’Or va néixer el 2006 i està format per 16 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Tarragona, Montsant i Lleida. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis Premium, fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques. Actualment compten amb tres plantes elaboradores i embotelladores de cava, situades a l’Arboç, l’Espluga de Francolí i Vila-rodona.
Les seccions de crèdit de les cooperatives agràries catalanes podran accedir a la contractació de pagarés de l’Institut Català de Finances...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui al matí, a la Taula Sectorial Agrària de cereals-herbacis amb el...
Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats 176 tones d'arròs de la collita...
Maria Casoliva, representant de la branca de fruita i horta de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegida presidenta del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora molt positivament que des d’una iniciativa parlamentària es proposi incrementar...
Representants de l’ASC, SCCL -cooperativa de segons grau de la qual són sòcies totes les cooperatives agràries amb secció de crèdit de...
Després de la intervenció en el monogràfic sobre la pagesia del Parlament, dimarts passat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...
En el context de mobilitzacions de la pagesia, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el Departament...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h