Tres de les varietats de la marca de mel ecològica Muria BIO de l’empresa del Perelló Mel Muria, dedicada al món de la apicultura des de 1810, han estat guardonades a l’edició 2021 del Premi Internacional a la millor mel ecològica Biolmiel.
Concretament, la varietat de muntanya ha aconseguit alçar-se amb una medalla d’or a la categoria de "Mels Poliflorals", mentre que les varietats d'espígol i taronger, de la categoria de "Mels Monoflorals", han estat premiades amb dues medalles de plata.
Aquest nou reconeixement internacional, que ha celebrat l’entrega de premis de manera recent a Bolonya (Itàlia), consolida el lideratge de les mels ecològiques de Muria BIO arreu del món.
La 14a edició del premi internacional Biolmiel ha comptat amb la participació de 195 mels procedents de països com Grècia, Itàlia, Rumania, Sèrbia, Eslovàquia, Eslovènia o Espanya, entre d’altres.
Les medalles d’alta qualitat de la present edició van ser atorgades per un jurat internacional i més tard van ser confirmades una vegada realitzada l’anàlisi de les mostres de mel per a HMF i contingut d’aigua per part de l’institut d’investigació italià CREA de Bolonya.
Aquest certàmen internacional del sector de l’apicultura orgànica, creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l’experiència del premi oleic BIOL, té com a objectius difondre la qualitat de la mel provinent de l’apicultura orgànica i la diseminació de coneixements específics sobre el tema; enfortir la relació entre l’apicultura i el desenvolupament sostenible; millorar les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promocionar l’intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s’ocupen de l’apicultura de qualitat i sensibilitzar al consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània, en especial de la mel.
La política empresarial de Mel Muria manté un fidel compromís social i mediambiental, amb nombroses accions per mantenir la biodiversitat que van més enllà de tenir cura de les abelles.
Recentment ha presentat, de la mà de PEFC Catalunya i PEFC España, la primera Mel de Flors provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h