Carregant web FCAC

Projecte d’innovació agroalimentària

Les cooperatives investiguen per diferenciar el Calçot de Valls

Vetllar per la qualitat d’aquest producte i iniciar l’exportació són els objectius de la investigació que lideren les cooperatives de Cambrils i Valls, principals productores de calçots a Catalunya

02/02/2015

Les cooperatives agrícoles de Valls i Cambrils han posat en marxa un projecte d’innovació per diferenciar el Calçot de Valls front les produccions de fora i reforçar la qualitat organolèptica i nutritiva d’aquest producte de proximitat. Aquestes cooperatives -que són les principals productores de calçots acollits a la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls- també aposten per iniciar l’exportació de calçots a l’estranger i obrir nous mercats.

El projecte, que s’acaba de posar en marxa, tindrà una durada de dos anys. Les tasques científiques les duran a terme investigadors de la Fundació Miquel Agustí i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), ambdós centres especialitzats en la millora genètica de varietats tradicionals i en els processats d’alta qualitat de productes d’origen vegetal.

La investigació té el recolzament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el consell regulador de la IGP Calçot de Valls, i s’emmarca en el projecte Calçot 2020. Està finançada per ACCIÓ (Agència per la competitivitat de l’empresa), dins del programa d’ajuts del Nuclis d’Innovació Tecnològica.

Altres notícies

Les cooperatives invertiran més de 30 M€ en intercooperació i innovació

02/12/2020

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu la confirmació de la nova convocatòria del Pla de Millora de la...

Ferran Sabater reelegit vicepresident del Consell sectorial de Flor i Planta viva de CAE

02/12/2020

Avui s’ha celebrat l’Assemblea sectorial de flor i planta viva de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya en la que s’ha escollit per consens...

Premis Porc d'Or a una granja de truges de la Cooperativa d'Ivars

01/12/2020

Durant la Gala dels Premis Porc d'Or 2020 organitzada per l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) i celebrada el passat divendres...

La FCAC presenta el nou espai web de productes cooperatius Agrobotigues.cat

25/11/2020

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta el nou espai web de comercialització de productes cooperatius Agrobotigues.cat....

Josep Pere Colat, nou president de fruita seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

24/11/2020

Avui s’ha celebrat l’Assemblea sectorial de fruita seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya en la que s’ha escollit com a president a...

Resultats i memòria 2019 de la Cooperativa d'Ivars

24/11/2020

La present comunicació s’emet amb l’objectiu de compartir i fer públics els resultats econòmics i la memòria social de la nostra cooperativa...

Ramon Sarroca, reelegit president de la FCAC

24/11/2020

El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reelegit al lleidatà Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar...

Les cooperatives presenten esmenes a la proposta d’ampliació de zones vulnerables

23/11/2020

Les cooperatives hem treballat en col·laboració amb les organitzacions integrants del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC)...

Som socis de: