Carregant web FCAC

Avui, 1 d’abril, al Segrià

Acte de fusió de la Fruitera de Puigverd de Lleida

La nova cooperativa suma 4 milions de quilos de fruita d’una seixantena de socis

01/04/2015

Les dues cooperatives de Puigverd de Lleida (Segrià) –Cooperativa Agrària Sant Jordi i Cooperativa Agrària Pi-Verd– s’han fusionat en la nova cooperativa Fruitera de Puigverd amb la finalitat de fer front als reptes del sector millorant la competitivitat.

La Fruitera de Puigverd aglutina una seixantena de socis que produeixen 4 milions de quilos de fruita anuals. D’aquests, un milió i mig es corresponen a producció de pera (principalment Conference, i també Alejandrina i Blanquilla) i un altre milió i mig a producció de poma (Golden i Gala). El 20% restant de la producció és fruita d’os (nectarina, paraguaià i préssec).

La nova cooperativa continuarà utilitzant les instal·lacions de les dues antigues cooperatives, ja que ambdues tenen càmeres frigorífiques i el volum de producció és prou elevat per utilitzat totes les infraestructures. Les oficines, en canvi, sí que s’unificaran en una mateixa seu. La comercialització es continuarà fent a través de la cooperativa de segon grau GrupActel.

El president de la cooperativa Fruitera de Puigverd, Lluís Bosch, explica que “la fusió de les dues cooperatives en una té l’objectiu de rendibilitzar els nostres costos i així poder augmentar la competitivitat, tenint en compte que falta relleu generacional i que érem dues cooperatives molt similars treballant el mateix producte en un mateix municipi”.

Encara que la fusió no s’ha materialitzat fins enguany, les dues cooperatives ja van treballar conjuntament la campanya passada.

Altres notícies
01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

10.06.2025

Oposició a la pèrdua de sòl agrari per l'eventual ampliació de l'aeroport

10/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...

06.06.2025

Jornada anual sobre productes fitosanitaris i subministraments

06/06/2025

A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya