Carregant web FCAC

AGROactivitat

AGRO 103
Maig 2024
Descarregar revista
Un futur més cooperatiu

La publicació de la revista coincideix amb l’Assemblea General. Sembla que era ahir que celebràvem el 40è aniversari a Món Sant Benet i ja ha passat un any.

Aquests mesos, la sequera ha fet patir les explotacions agràries. Des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya hem dedicat moltes hores a gestionar i acordar, juntament amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mesures de suport a cooperatives i productors. Recentment, el pagament d’alguns ajuts s’ha començat a fer efectiu.

També ha coincidit el desenvolupament d’una nova PAC, no exempta de sorpreses i complexitat, amb més requisits i burocràcia excessiva. Tot plegat ha desembocat en una mobilització històrica a nivell europeu, espanyol i català, en la qual la FCAC s’ha implicat activament.

Finalment, la no aprovació del pressupost de la Generalitat va derivar en la convocatòria anticipada d’eleccions al Parlament de Catalunya, pràcticament coincident amb les eleccions europees.

Malgrat aquest context, la Federació hem aconseguit la publicació del nou programa Impuls.Coop. És una eina valuosa, que ens ha de permetre afrontar noves inversions tot potenciant relleu generacional, intercooperació, innovació i sostenibilitat.

Alhora i d’acord amb el Pla Estratègic, seguirem avançant en l’estudi sobre diferents models cooperatius per fer front als reptes del sector, tant a nivell intern de la FCAC com amb la resta de famílies del cooperativisme en el marc del 125è aniversari que commemorarem a Barcelona el 4 de juliol.

Volem fer aquest viatge plegats perquè estem convençuts que el futur serà cada dia més cooperatiu!

Llegir més
Notícies
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya