Carregant web FCAC
banner 1

AGROactivitat

AGRO AG
Juliol 2022
Descarregar revista Veure a ISSUU
Retrobar-nos

Després de dos anys de pandèmia, per fi, aquests últims temps hem començat a fer “vida normal”. Tot i que amb determinades precaucions, el nostre dia a dia tornar a ser bastant semblant al d’abans de la Covid-19 i, afortunadament, estem tornant a reprendre el contacte humà entre la gent del món cooperatiu.

Abans de seguir, però, vull fer un merescut agraïment a tots els companys de consell rector i a l’equip humà de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya per la capacitat d’adaptació a circumstàncies i necessitats extraordinàries durant aquest llarg parèntesi. Des del primer dia de confinament, l’equip de la FCAC va seguir donant resposta a les necessitats de les associades gràcies a la utilització de les noves tecnologies.  

A hores d’ara, però, era ja més que palesa la necessitat de veure’ns i reunir-nos al voltant d’una taula per compartir experiències, projectes, vivències... o bé, simplement fer un cafè xerrant de les nostres coses.

El passat 2 de juny ens vam retrobar a La Granada, on vam celebrar la 39ena Assemblea General Ordinària de la Federació. Moltes cooperatives, SATs i entitats federades, socis i sòcies, persones del nostre entorn econòmic i social, així com la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que va presidir l’acte de cloenda, ens van acompanyar en aquesta diada de germanor.

Va ser una Assemblea de complicitats, de moments festius, de plantejaments i projectes de futur.

En aquest context de tornada progressiva a la normalitat, hem reprès l’edició de la nostra revista, l’AGROactivitat, que arribarà al número 100 en els propers mesos. Aquest és el pretext que ens portarà a treballar la comunicació en el marc d’un projecte ambiciós que afavoreixi l’intercanvi d’informació dins del món cooperatiu i que alhora ens visibilitzi més i millor front la societat.

Les problemàtiques del món agrari i ramader, de les cooperatives, són les que actualment ocupen el nostre dia a dia. Estem treballant per donar resposta als danys causats per les gelades, en el nou Pla Estratègic de la PAC i en el suport que precisen sectors com el cava o la llet... entre altres línies estratègiques.

També volem donar continuïtat i avançar d’una manera decisiva en el projecte de dones cooperativistes, sense deixar de plantejar nous enfocaments que afavoreixin el relleu generacional. Desenvolupar projectes d’innovació i accions d’intercooperació en el món agrari que puguin arribar a implicar diferents famílies del món cooperatiu són també objectius a assolir.

Tot plegat ho afrontem des dels valors cooperatius, anant plegats, innovant, apostant per l’economia social, treballant des del territori i, sobretot, buscant la complicitat entre el món rural i el món urbà.

Aquesta transformació econòmica, social i mediambiental és la que ens ha de permetre liderar l’avenç cap a una societat més solidària, més sostenible i més feminista. Som-hi!

Ramon Sarroca
President

Llegir més
Notícies
Som socis de
Amb el suport de