Carregant web FCAC

Distribució

La revista de les cooperatives agràries catalanes té una tirada de 19.000 exemplars que es distribueixen arreu del país

189 cooperatives sòcies i més de 17.600 agricultors i ramaders reben la revosta AGRO a casa seva. Es pot llegir en format paper, digitalment a Issuu o bé mitjançant el butlletí electrònic [AGRO] adreçat als subscriptors. També es pot consultar en aquesta pàgina web.

Perfil del lector

Unes 18.000 revistes arriben a persones directament vinculades amb el cooperativisme agroalimentari: consells rectors, socis i sòcies, directius i equips tècnics de les cooperatives.

El miler d’exemplars restants es distribueixen entre responsables de l’Administració, entitats sectorials i mitjans de comunicació.

Distribució geogràfica

L’AGROactivitat té una alta distribució a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, a on hi ha una notable presència de cooperatives agràries. En total, unes 10.000 revistes arriben a aquestes demarcacions.

També es fa una distribució important de la revista a la potent indústria agroalimentària de les terres de Ponent: uns 4.100 exemplars es distribueixen entre cooperativistes de les comarques de Lleida.

A les comarques de Barcelona i Girona, s’hi adrecen unes altres 4.300 revistes.

Es fa una tramesa fora de Catalunya, dirigida específicament a interlocutors de les Administracions espanyola i europea.

Distribució sectorial

La revista AGROactivitat es distribueix a cooperatives i socis que pertanyen a sectors productius molt diversos i que inclouen des l’oli d’oli al vi i el cava, la fruita seca, l’hortofructícola, l’arròs, els cereals o la ramaderia, la llet i el pinso.

Entre els seus destinataris, s’hi compten uns 11.000 oleïcultors, gairebé 9.000 productors de fruita seca i garrofa, més de 6.000 viticultors i uns 5.600 productors de fruita dolça, cítrics i horta; a més d’uns 3.200 cerealistes i uns 1.500 arrossaires. També arriba a un miler de ramaders dels sectors porcí, lleter i pinsaire.

La producció dels sòcies i sòcies, i per tant de les seves cooperatives, té un pes rellevant en el conjunt de Catalunya a la majoria de sectors.

En oli, les cooperatives representen més d’un 80% del total que es produeix Catalunya, mentre que en arròs representen un 75% i en fruita seca oscil·len entre el 75% (ametlla) i el 65% (avellana i garrofa).

Els cellers de les cooperatives produeixen, aproximadament, la meitat del vi que es fa a Catalunya; un percentatge molt similar a la producció de fruita i cítrics i lleugerament superior al 40% que representen els conreus herbacis cooperatius sobre el total.

En l’àmbit ramader, les cooperatives lleteres representen el 30% de la llet catalana i el porcí i el boví de carn se situen en un 8%. Els pinsos cooperatius són un 15% del total.

Oli d'oliva

10.853 socis/sòcies

Fruita seca i garrofa

8.897 socis/sòcies

Vi i cava

6.101 socis/sòcies

Cultius herbacis i farratges

3.205 socis/sòcies

Fruita dolça

2.957 socis/sòcies

Cítrics

1.735 socis/sòcies

Arròs

1.528 socis/sòcies

Horta

900 socis/sòcies

Pinsos

692 socis/sòcies

Llet

254 socis/sòcies

Planta viva

29 socis/sòcies

Ramaderia

11 socis/sòcies

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya