A principi dels anys ’80, un grup de persones van creure en la necessitat d'articular una entitat que conferís representació i defensa a l’històric moviment cooperatiu agrari català
Així va néixer la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, constituïda formalment l'any 1983.
Des de les oficines de Barcelona i Lleida, la Federació treballa per potenciar el creixement i la competitivitat del sector cooperatiu agroalimentari, un compromís que ha fet extensiu al conjunt de la població agrària i el món rural.
Els principis i valors que l’inspiren aporten valor afegit i diferencial a un sector que, des de l’economia social, contribueix a un creixement econòmic responsable, sostenible i integrador socialment i territorialment.
L’organització de la Federació es basa en la participació democràtica de les associades, que estan representades a l’Assemblea General i s’organitzen mitjançant branques de producció i grups específics. Els representants d’aquestes branques i grups constitueixen el Consell Rector, en el si del qual s’elegeix president.
Les cooperatives agràries catalanes han estat presidides per n’Antoni Casanova i Brugal (1983-1990), en Xavier Tubert i Alsina (1990-2008), en Josep Pere Colat i Clua (2008-2014) i en Ramon Sarroca i Capell (2014 - actualitat).
En reconeixement a la tasca desenvolupada, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha estat distingida amb la Placa a l’Agricultura (2003) i amb la Placa al treball President Macià, en la categoria de responsabilitat social empresarial (2013).
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya és l’organització que representa, promou i dóna suport al món cooperatiu agroalimentari i rural.
Aquesta organització es reconeguda per la capacitat d’influència, la promoció del cooperativisme, el lideratge de projectes d’interès per al sector i la prestació de serveis empresarials al col·lectiu.
Les seves funcions es desenvolupen en el marc de 4 grans eixos definits en el Pla estratègic 2017-2021:
Eix 1. Enfortir la capacitat d’influència i representativitat de la Federació
Eix 2. Difondre i promoure el model cooperatiu
Eix 3. Convertir la Federació en soci estratègic de les cooperatives
Eix 4. Fomentar la promoció i la comercialització dels productes de les cooperatives agràries
La Memòria social és el document que recull el conjunt d’actuacions dutes a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya en els diferents àmbits de treball.
Aquest document d’avaluació i justificació raonada de les determinacions contingudes en el Pla d’Actuació anual ha de ser aprovat en el si de l’Assemblea General.
Compromís amb la producció local i la sostenibilitat
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop