Carregant web FCAC

#40anysFCAC

 

Celebració a Món Sant Benet  

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha commemorat el 40è aniversari al Monestir Sant Benet de Bages acompanyada per prop de 300 cooperativistes d’arreu del territori català. L’aleshores consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va presidir l’acte.

Els reconeixements als expresidents de la Federació i a les entitats sòcies van protagonitzar la celebració. També els productes cooperatius van tenir presència al llarg de tota la jornada, tant en el bodegó dissenyat per a l’ocasió com durant l’aperitiu i el dinar, quan es van poder tastar vins i olis de totes les denominacions d’origen catalanes on hi ha representació del sector.

Homenatge a les sòcies

Una mà treballada de pagès que representa la vida i l'ofici de la pagesia és la protagonista de la litografia creada per l’artista lleidatana Mireia Serra, Lily Brick, amb l’objectiu d’homenatjar totes les entitats associades en el 40è aniversari de la Federació.

L’obra, que està feta amb sanguina i detalls daurats, mostra una mà plena de terra humida i seca que alhora simbolitza una eina i una escultura al sacrifici i el treball.

Lily Brick ha destacat el seu respecte i admiració per la pagesia i la seva voluntat d’arribar a “fer com un pagès, pensar com un pagès i esforçar-se com un pagès, amb empenta i perseverança”.

Homes i dones valentes

Ramon Sarroca va iniciar la cloenda de la celebració recordant el pes del cooperativisme agrari català i afirmant que, “sense les cooperatives, el món rural seria un altre, amb un grau molt més elevat d’abandonament sobretot quan els vents no bufen a favor”.

També es va comprometre en l’impuls de projectes innovadors i sostenibles, el relleu generacional i la presència de dones als llocs de decisió.

A continuació, i de forma especialment emotiva, l’aleshores consellera Teresa Jordà va felicitar la “immensa família” de la Federació recordant totes les persones que l’han fet possible.

Teresa Jordà va explicitar que “la Federació és la suma d’històries de les cooperatives i les cooperatives són la història de cadascun dels seus socis i sòcies, que fan territori i que fan productes, i aquí hi ha la bonança del sector malgrat tots els reptes i desafiaments”.

La consellera va tancar l’acte fent una crida a “la consciència col·lectiva de país respecte al territori”, emfatitzant que “les cooperatives sempre hi sou, al peu del canó, cuidant als que cuiden la terra, perquè la cooperativa és la casa que acompanya i arrela la gent al territori” i agraint haver conegut "tots aquests homes i dones valentes”.

Els millors moments en imatges


 

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya