Comunicats de premsa

La Fageda presenta els treballs realitzats per a la conservació del teix i les teixedes a la Garrotxa

08/10/2015

El proper divendres 9 d'octubre, a partir de les 11h, al Centre d’Atenció de Visitants de la Fageda Fundació (Els Casals, s/n, de Santa Pau) es farà la presentació dels treballs realitzats a la Garrotxa en el marc del projecte Life+ Taxus (″Millora de l'estat de conservació dels teixos i les teixedes al nord est de la Península Ibèrica” (LIFE11 NAT/ES/711), finançat a través del Programa Life+ de la Unió Europea.

Després de la presentació a la Fundació, els mitjans que ho desitgin i els participants a la roda de premsa es desplaçaran a Llongarriu, per veure sobre el terreny les tasques de conservació de la teixeda que s'hi han dut a terme.

Els treballs de restauració ecològica de les teixedes han estat realitzats pel grup de treballadors de jardineria de la Fageda Fundació, especialitzats en treballs forestals, fet que representa la cooperació entre un projecte de la Unió Europea, un centre de recerca (el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya), i una cooperativa de reinserció laboral per a persones amb discapacitat. 

El projecte Life + Taxus a la Garrotxa

Els objectius principals del projecte són millorar l’estructura, la resiliència i la funcionalitat ecològica de les teixedes de Catalunya, un hàbitat d’interès de conservació prioritari a la Unió Europea, amb molt poques mostres arreu del continent. Al LIC de l'Alta Garrotxa - Massís de les Salines, concretament als municipis de Montagut i Oix, Vall de Bianya i Sales de Llierca, s'hi han desenvolupat diferents tasques en el marc del projecte, com ara la regulació de la competència per afavorir el creixement del teix, els tractaments fitosanitaris per reduir la incidència del fong Armillaria sobre l'espècie, el reforç de la regeneració de teixedes mitjançant plantació, el foment de la disseminació natural de llavors mitjançant l'atracció d’ocells i carnívors frugívors, actuacions silvícoles per a la defensa contra incendis a les proximitats de les teixedes i la recuperació de zones de pastura per a reduir la càrrega ramadera.

El projecte està liderat pel CTFC, i finançat a través del programa LIFE+ de la Unió Europea, amb la participació com a socis del Consorci de la Serra de Llaberia, l’Ajuntament de Rasquera i el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, amb la col·laboració del Consorci de l’Alta Garrotxa i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Convocatòria de premsa

Divendres 9 d'octubre, a les 11h
La Fageda Fundació (Els Casals, s/n, 17811 Santa Pau)

Font: La Fageda
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x