Comunicats de premsa

La Fageda presenta els treballs realitzats per a la conservació del teix i les teixedes a la Garrotxa

08/10/2015

El proper divendres 9 d'octubre, a partir de les 11h, al Centre d’Atenció de Visitants de la Fageda Fundació (Els Casals, s/n, de Santa Pau) es farà la presentació dels treballs realitzats a la Garrotxa en el marc del projecte Life+ Taxus (″Millora de l'estat de conservació dels teixos i les teixedes al nord est de la Península Ibèrica” (LIFE11 NAT/ES/711), finançat a través del Programa Life+ de la Unió Europea.

Després de la presentació a la Fundació, els mitjans que ho desitgin i els participants a la roda de premsa es desplaçaran a Llongarriu, per veure sobre el terreny les tasques de conservació de la teixeda que s'hi han dut a terme.

Els treballs de restauració ecològica de les teixedes han estat realitzats pel grup de treballadors de jardineria de la Fageda Fundació, especialitzats en treballs forestals, fet que representa la cooperació entre un projecte de la Unió Europea, un centre de recerca (el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya), i una cooperativa de reinserció laboral per a persones amb discapacitat. 

El projecte Life + Taxus a la Garrotxa

Els objectius principals del projecte són millorar l’estructura, la resiliència i la funcionalitat ecològica de les teixedes de Catalunya, un hàbitat d’interès de conservació prioritari a la Unió Europea, amb molt poques mostres arreu del continent. Al LIC de l'Alta Garrotxa - Massís de les Salines, concretament als municipis de Montagut i Oix, Vall de Bianya i Sales de Llierca, s'hi han desenvolupat diferents tasques en el marc del projecte, com ara la regulació de la competència per afavorir el creixement del teix, els tractaments fitosanitaris per reduir la incidència del fong Armillaria sobre l'espècie, el reforç de la regeneració de teixedes mitjançant plantació, el foment de la disseminació natural de llavors mitjançant l'atracció d’ocells i carnívors frugívors, actuacions silvícoles per a la defensa contra incendis a les proximitats de les teixedes i la recuperació de zones de pastura per a reduir la càrrega ramadera.

El projecte està liderat pel CTFC, i finançat a través del programa LIFE+ de la Unió Europea, amb la participació com a socis del Consorci de la Serra de Llaberia, l’Ajuntament de Rasquera i el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, amb la col·laboració del Consorci de l’Alta Garrotxa i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Convocatòria de premsa

Divendres 9 d'octubre, a les 11h
La Fageda Fundació (Els Casals, s/n, 17811 Santa Pau)

Font: La Fageda
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x