Comunicats de premsa

Publicada la normativa que regula les Organitzacions de Productors de Fruita i Horta

La FCAC, satisfeta davant l’aposta de la UE per les OPFH cooperatives

25/05/2017

Augmenta un 13% la collita de fruita de pinyol a Catalunya

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament l’aposta de la Comissió Europea per les Organitzacions de Productors de Fruita i Horta (OPFH) de les cooperatives, arran de la publicació dels reglaments que regularan el funcionament d’aquestes organitzacions empresarials a partir de l’1 de juny.

Albert Capdevila, responsable de fruita i horta de la FCAC, explica que “hem aconseguit que la nova normativa contempli especificitats de les OPFH cooperatives i que s’hagin incrementat les indemnitzacions de retirada, ja que aquesta és una mesura bàsica per augmentar l’eficàcia davant crisis de mercat com les que pateix el sector des del vet rus”.

Amb el seu suport a les OPFH cooperatives, la nova reglamentació europea considera aquestes organitzacions com a base per orientar el sector a una major concentració i valorització de l’oferta.

A Catalunya, hi ha prop de 40 OPFH cooperatives.

Bona campanya per a la fruita de pinyol

Es recupera el potencial en préssec i nectarina i es preveu augmentar la producció a Catalunya un 13%, segons dades de les cooperatives agràries per aquesta campanya.

La collita de fruita de pinyol se situaria en 407.920 tones de bon calibre i qualitat. Per demarcacions, l’increment es mantindria arreu excepte a les comarques de Girona, on baixaria un 7% (1.800 tones). A Lleida pujaria un 14% (362.600 tones), mentre que a Tarragona pujaria un 5% (37.300 tones) i a Barcelona un 6% (6.220 tones).

Albert Capdevila es mostra cautelós: “Ens trobem en un any favorable climatològicament i sense incidències, que ha propiciat quallats excepcionals. Ara hem de confiar que la sortida de la fruita es produeixi esglaonadament i que aviat s’assoleixin temperatures estiuenques en els principals focus de consum a Europa, per afavorir el consum”.

En el conjunt de l’Estat espanyol l’increment de producció es preveu del 7% (1.766.656 tones) i a Europa la collita augmentaria un 11% (3.065.835 tones).

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x