Carregant web FCAC

Publicada la normativa que regula les Organitzacions de Productors de Fruita i Horta

La FCAC, satisfeta davant l’aposta de la UE per les OPFH cooperatives

Augmenta un 13% la collita de fruita de pinyol a Catalunya

25/05/2017

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament l’aposta de la Comissió Europea per les Organitzacions de Productors de Fruita i Horta (OPFH) de les cooperatives, arran de la publicació dels reglaments que regularan el funcionament d’aquestes organitzacions empresarials a partir de l’1 de juny.

Albert Capdevila, responsable de fruita i horta de la FCAC, explica que “hem aconseguit que la nova normativa contempli especificitats de les OPFH cooperatives i que s’hagin incrementat les indemnitzacions de retirada, ja que aquesta és una mesura bàsica per augmentar l’eficàcia davant crisis de mercat com les que pateix el sector des del vet rus”.

Amb el seu suport a les OPFH cooperatives, la nova reglamentació europea considera aquestes organitzacions com a base per orientar el sector a una major concentració i valorització de l’oferta.

A Catalunya, hi ha prop de 40 OPFH cooperatives.

Bona campanya per a la fruita de pinyol

Es recupera el potencial en préssec i nectarina i es preveu augmentar la producció a Catalunya un 13%, segons dades de les cooperatives agràries per aquesta campanya.

La collita de fruita de pinyol se situaria en 407.920 tones de bon calibre i qualitat. Per demarcacions, l’increment es mantindria arreu excepte a les comarques de Girona, on baixaria un 7% (1.800 tones). A Lleida pujaria un 14% (362.600 tones), mentre que a Tarragona pujaria un 5% (37.300 tones) i a Barcelona un 6% (6.220 tones).

Albert Capdevila es mostra cautelós: “Ens trobem en un any favorable climatològicament i sense incidències, que ha propiciat quallats excepcionals. Ara hem de confiar que la sortida de la fruita es produeixi esglaonadament i que aviat s’assoleixin temperatures estiuenques en els principals focus de consum a Europa, per afavorir el consum”.

En el conjunt de l’Estat espanyol l’increment de producció es preveu del 7% (1.766.656 tones) i a Europa la collita augmentaria un 11% (3.065.835 tones).

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya