Comunicats de premsa

La Cooperativa d'Ivars ja disposa de carn de vedella amb certificació GLOBALG.A.P.

22/03/2019

Durant la primera quinzena del mes de març s’han certificat amb el segell GLOBALG.A.P. les primeres granges de bestiar boví de socis de Cooperativa d’Ivars. Cal recordar que aquesta certificació és un conjunt de normes reconegudes a nivell internacional, i que és l’única dedicada específicament a la producció primària, el que en la normativa es defineix com a GAP (Bones Pràctiques Agroalimentàries). Aquest reconeixement  permet que Cooperativa d’Ivars pugui ja a dia d’avui, entregar vedells als nostres compradors amb la qualitat i seguretat alimentària que implica la certificació GLOBALG.A.P.

Aquesta fita ha estat possible, ja que el passat 3 de setembre de 2018 es va obtenir la certificació GLOBALG.A.P. a la fàbrica de pinsos de Torregrossa de Cooperativa d’Ivars, i igualment al compromís signat el passat mes de novembre entre un grup de socis i la cooperativa per implantar el segell GLOBALG.A.P. a les seves granges. Així, Cooperativa d’Ivars coordina la certificació general, de la qual en dependran tant la fàbrica de pinsos, com les granges que voluntàriament s’hi adhereixin i compleixin els  requisits per activar el reconeixement de qualitat i traçabilitat. Aquesta iniciativa és pionera en l’àmbit europeu i també a l’estat espanyol, i ha suposat obrir camí en molts aspectes que fins al moment no es tenien en compte en la cadena productiva. El codi de la certificació GLOBALG.A.P. per a tot el grup de Cooperativa d’Ivars és el GGN 4059883583212.

És important destacar que la certificació GLOBALG.A.P. afecta a tot el procés organitzatiu i productiu de les granges, implicant que es tinguin molt en compte els paràmetres de benestar animal, maneig adequat i bioseguretat. Igualment en  una granja GLOBALG.A.P. es realitzen controls i es certifica la traçabilitat i qualitat de tots els inputs usats com són pinsos, farratges, aigua, o llet en cas de vedells mamons.  De forma concloent, cal valorar també que esdevé prioritari el respecte cap al medi ambient com a factor estratègic en la direcció de l’empresa ramadera en pro d’una producció sostenible, i que alhora sigui responsable amb les condicions de treball dels propis treballadors.

Finalment, cal anotar que aquest és un projecte de valor afegit que Cooperativa d’Ivars ha impulsat al nostre territori, com a element de generació d’alternatives per al sector ramader, aconseguint una certificació amb alt reconeixement internacional i que suposa arribar des del camp fins al consumidor final amb una ferma línia de seguretat alimentària. A partir d’ara, es seguirà promocionant perquè més granges entrin a la certificació, tal com ho faran alguns socis de la cooperativa durant el proper mes d’abril.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Diferents varietats de Mel Muria, presents a EcoSalud Barcelona i Firabril 2019
Diferents varietats de Mel Muria, presents a EcoSalud Barcelona i Firabril 2019 16/04/2019 Les mels de la gamma ecològica de Muria Bio han destacat a la 28a edició d’EcoSalud, el Saló de la Salut i els Productes Naturals, un punt de trobada per a tots els professionals dels productes...
Gaudeix de l'enoturisme per Setmana Santa al Celler Masroig
Gaudeix de l'enoturisme per Setmana Santa al Celler Masroig 10/04/2019 Com cada any, per Setmana Santa Celler Masroig ofereix experiències enoturístiques per tot aquell qui vulgui endinsar-se a la comarca del Priorat i gaudir d’activitats especials que us donaran a...
FCAC aposta per professionalitzar les cooperatives agràries amb secció de crèdit
FCAC aposta per professionalitzar les cooperatives agràries amb secció de crèdit 09/04/2019 Docents universitaris, assessors financers i advocats impartiran el programa formatiu, que es reeditarà per donar cobertura al col·lectiu La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...
"L'Om", els nous vins de garnatxa del Celler Masroig 04/04/2019 Celler Masroig estrena una nova gamma de vins anomenada ‘L’Om’, una col·lecció de dos vins negres DO Montsant, que tenen com a varietat de raïm principal la garnatxa. L’empresa ha...
Conveni per promoure la recerca i innovació a les cooperatives agroalimentàries
Conveni per promoure la recerca i innovació a les cooperatives agroalimentàries 29/03/2019 El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca, i la consellera d’Agricultura i presidenta de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA),...
El relleu generacional, a debat en la trobada de joves agricultors i ramaders de cooperatives de tota Europa
El relleu generacional, a debat en la trobada de joves agricultors i ramaders de cooperatives de tota Europa 21/03/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) és una de les entitats impulsores de la primera edició del “Fòrum Empresarial de Joves Cooperativistes”, que aplega uns 300...
Es destinaran 29 M€ al Pla de Millora de Competitivitat de les Cooperatives i a l'agroindústria
Es destinaran 29 M€ al Pla de Millora de Competitivitat de les Cooperatives i a l'agroindústria 20/03/2019 Donada la rellevància del Pla de Competitivitat per al sector, la FCAC insta a què les convocatòries es facin efectives al més aviat possible La Federació de Cooperatives Agràries de...
La DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia
La DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia 15/03/2019 La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta organitza, dilluns 18 de març a Barcelona, la III Jornada Professional i Showroom. La sessió, que inclou una mostra - degustació de plats...
La FCAC promou l’apoderament de les dones a les cooperatives
La FCAC promou l’apoderament de les dones a les cooperatives 12/03/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una jornada per promoure el lideratge, la motivació, l’emprenedoria i l’apoderament de les dones. La sessió, que porta...
Cellers Unió elabora un Vi Ranci amb una solera original de 1928
Cellers Unió elabora un Vi Ranci amb una solera original de 1928 11/03/2019 Cellers Unió recupera un dels vins de postres més tradicionals de casa nostra i presenta el seu nou vi ranci. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vilalba dels Arcs, on la...
Les dones de les cooperatives agràries catalanes, també aixequem la veu
Les dones de les cooperatives agràries catalanes, també aixequem la veu 07/03/2019 RAMONA MOTA Responsable del grup de treball per a la Igualtat de Gènere de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya En el món rural cooperatiu, la dona viu una doble invisibilitat:...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x