Comunicats de premsa

La Cooperativa d'Ivars ja disposa de carn de vedella amb certificació GLOBALG.A.P.

22/03/2019

Durant la primera quinzena del mes de març s’han certificat amb el segell GLOBALG.A.P. les primeres granges de bestiar boví de socis de Cooperativa d’Ivars. Cal recordar que aquesta certificació és un conjunt de normes reconegudes a nivell internacional, i que és l’única dedicada específicament a la producció primària, el que en la normativa es defineix com a GAP (Bones Pràctiques Agroalimentàries). Aquest reconeixement  permet que Cooperativa d’Ivars pugui ja a dia d’avui, entregar vedells als nostres compradors amb la qualitat i seguretat alimentària que implica la certificació GLOBALG.A.P.

Aquesta fita ha estat possible, ja que el passat 3 de setembre de 2018 es va obtenir la certificació GLOBALG.A.P. a la fàbrica de pinsos de Torregrossa de Cooperativa d’Ivars, i igualment al compromís signat el passat mes de novembre entre un grup de socis i la cooperativa per implantar el segell GLOBALG.A.P. a les seves granges. Així, Cooperativa d’Ivars coordina la certificació general, de la qual en dependran tant la fàbrica de pinsos, com les granges que voluntàriament s’hi adhereixin i compleixin els  requisits per activar el reconeixement de qualitat i traçabilitat. Aquesta iniciativa és pionera en l’àmbit europeu i també a l’estat espanyol, i ha suposat obrir camí en molts aspectes que fins al moment no es tenien en compte en la cadena productiva. El codi de la certificació GLOBALG.A.P. per a tot el grup de Cooperativa d’Ivars és el GGN 4059883583212.

És important destacar que la certificació GLOBALG.A.P. afecta a tot el procés organitzatiu i productiu de les granges, implicant que es tinguin molt en compte els paràmetres de benestar animal, maneig adequat i bioseguretat. Igualment en  una granja GLOBALG.A.P. es realitzen controls i es certifica la traçabilitat i qualitat de tots els inputs usats com són pinsos, farratges, aigua, o llet en cas de vedells mamons.  De forma concloent, cal valorar també que esdevé prioritari el respecte cap al medi ambient com a factor estratègic en la direcció de l’empresa ramadera en pro d’una producció sostenible, i que alhora sigui responsable amb les condicions de treball dels propis treballadors.

Finalment, cal anotar que aquest és un projecte de valor afegit que Cooperativa d’Ivars ha impulsat al nostre territori, com a element de generació d’alternatives per al sector ramader, aconseguint una certificació amb alt reconeixement internacional i que suposa arribar des del camp fins al consumidor final amb una ferma línia de seguretat alimentària. A partir d’ara, es seguirà promocionant perquè més granges entrin a la certificació, tal com ho faran alguns socis de la cooperativa durant el proper mes d’abril.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x