Comunicats de premsa

Col·laborar amb el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, especialitzat en aliments funcionals

14/11/2014

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) signen avui, 14 de novembre, l’acord pel qual ambdues institucions continuaran col·laborant en activitats relacionades amb la recerca i la transferència de coneixement en l’àmbit agroalimentari.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, i el director del CTNS, Lluís Arola, han signat a Barcelona el nou conveni marc de col·laboració, de tres anys de durada, que podrà estendre’s a les següents activitats:

  • Col·laboració en projectes d’R+D+I en el sector agroalimentari.
  • Col·laboració en el desenvolupament de serveis especialitzats per part del personal expert en activitats d’R+D+I del CTNS.
  • Difusió i promoció de l’oferta científica i tecnològica del CTNS entre els tècnics de les cooperatives de la FCAC a través dels seus canals de difusió.
  • Interlocució en la detecció i satisfacció de necessitats tecnològiques de les cooperatives agràries catalanes.

Amb la signatura del conveni, la FCAC i el CTNS posen de relleu que comparteixen interessos comuns, coincidents i complementaris, i la voluntat recíproca de col·laborar. Així, el conveni obre la porta a la realització conjunta d’activitats específiques, acordades en la Comissió mixta de coordinació formada per ambdues parts, que establirà en cada cas l’objectiu que es persegueix i els treballs a realitzar, les aportacions de mitjans i de personal, el finançament de l’actuació, els responsables tècnics, el règim de la propietat industrial i explotació comercial dels resultats i la participació d’entitats relacionades directament amb la línia de treball a estudiar i desenvolupar, es cas que sigui necessari.

La FCAC és la principal entitat de representació de les cooperatives agràries catalanes i dels seus associats, i té atribuïdes les facultats necessàries per garantir els canals de representació i defensa dels interessos del cooperativisme i donar a les cooperatives agràries els serveis, la informació i l’assessorament que facin possible una gestió empresarial competitiva. La FCAC aplega el 80% de les cooperatives agràries actives del territori català.

El CTNS té la missió de donar suport i assistir el sector empresarial de l’alimentació per esdevenir un referent europeu en l’àmbit de la validació dels aliments funcionals. El CTNS ofereix serveis tecnològics a les empreses en tota la cadena de valor que configura el procés de disseny, validació i posada al mercat d’aliments amb declaracions de propietats saludables (aliments funcionals).

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x