Comunicats de premsa

Col·laborar amb el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, especialitzat en aliments funcionals

14/11/2014

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS) signen avui, 14 de novembre, l’acord pel qual ambdues institucions continuaran col·laborant en activitats relacionades amb la recerca i la transferència de coneixement en l’àmbit agroalimentari.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, i el director del CTNS, Lluís Arola, han signat a Barcelona el nou conveni marc de col·laboració, de tres anys de durada, que podrà estendre’s a les següents activitats:

  • Col·laboració en projectes d’R+D+I en el sector agroalimentari.
  • Col·laboració en el desenvolupament de serveis especialitzats per part del personal expert en activitats d’R+D+I del CTNS.
  • Difusió i promoció de l’oferta científica i tecnològica del CTNS entre els tècnics de les cooperatives de la FCAC a través dels seus canals de difusió.
  • Interlocució en la detecció i satisfacció de necessitats tecnològiques de les cooperatives agràries catalanes.

Amb la signatura del conveni, la FCAC i el CTNS posen de relleu que comparteixen interessos comuns, coincidents i complementaris, i la voluntat recíproca de col·laborar. Així, el conveni obre la porta a la realització conjunta d’activitats específiques, acordades en la Comissió mixta de coordinació formada per ambdues parts, que establirà en cada cas l’objectiu que es persegueix i els treballs a realitzar, les aportacions de mitjans i de personal, el finançament de l’actuació, els responsables tècnics, el règim de la propietat industrial i explotació comercial dels resultats i la participació d’entitats relacionades directament amb la línia de treball a estudiar i desenvolupar, es cas que sigui necessari.

La FCAC és la principal entitat de representació de les cooperatives agràries catalanes i dels seus associats, i té atribuïdes les facultats necessàries per garantir els canals de representació i defensa dels interessos del cooperativisme i donar a les cooperatives agràries els serveis, la informació i l’assessorament que facin possible una gestió empresarial competitiva. La FCAC aplega el 80% de les cooperatives agràries actives del territori català.

El CTNS té la missió de donar suport i assistir el sector empresarial de l’alimentació per esdevenir un referent europeu en l’àmbit de la validació dels aliments funcionals. El CTNS ofereix serveis tecnològics a les empreses en tota la cadena de valor que configura el procés de disseny, validació i posada al mercat d’aliments amb declaracions de propietats saludables (aliments funcionals).

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x