Carregant web FCAC

Reunió de seguiment del projecte AUTENFOOD

18/04/2018

El passat 12 d’abril a Lleida, en la seu de la cervesera Mahou-San Miguel va tenir lloc la reunió de seguiment del projecte AUTENFOOD.

Es tracta d’un projecte que lidera la Federació i en la qual també participen la cervesera Mahou San Miguel, anfitriona en aquesta ocasió de la trobada, l’empresa càrnica Embotits Salgot, l’empresa de begudes instantànies Simat Vending, i com a centre de recerca equips científics de la Universitat de Barcelona (UB).  També hi van assisitir representants d’ACCIÓ, l’administració que amb el seu suport permet aquesta iniciativa, i de l’IRTA, que és la coordinadora de la comunitat INNOAPAT, enmarcada dins l’estratègia RIS3CAT.

L’objectiu de la investigació és trobar noves tecnologies d'anàlisi per millorar el control sobre l'autenticitat de productes alimentaris i, en definitiva, per evitar el frau en el sector agroalimentari català.

Inmersos ja en la segona campanya del projecte, per la FCAC continua entre altres tasques la recollida de mostres per a la confecció del mapa de l'oli català BIGDATA, amb un estret treball de col·laboració amb els equips del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Un cop analitzats els resultats de la primera campanya, ja es preveuen que s’obtinguin models d’utilitat pels objectius previstos, cosa que dona confiança en el treball fet a través d’aquest tipus d’iniciatives.

AUTENFOOD està integrat a la comunitat INNOÀPAT del RIS3CAT. Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Altres notícies
18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

12.04.2024

Les cooperatives de cereals visiten el Port de Tarragona

12/04/2024

La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...

11.04.2024

La FCAC, en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat per mantenir l’activitat agrícola al Baix Llobregat

11/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya