Destaquem

Comença el projecte pilot Winesity

10/09/2018

Durant aquest estiu s’han iniciat les tasques del projecte d’innovació WINESITY liderat per la Cooperativa Falset-Marçà. El projecte s’enmarca dins els Ajuts a la Cooperació per a la Innovació, cofinançats pel fons FEADER i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L’objectiu és dissenyar un densímetre automàtic per a controlar en continu l’evolució de la fermentació als dipòsits de vi. Durant els dos anys de projecte és construiran diversos prototips de l'aparell WINESITY que s’instal·laran a dipòsits de la cooperativa per comprovar i ajustar el seu funcionament.

El fet de poder controlar de forma continua i immediata la densitat als dipòsits, alliberaria temps dels tècnics durant la verema. I monitoritzar les corbes de fermentació permetria detectar amb antelació alentiments o acceleracions del procés, ampliant el temps de reacció, i evitant el risc de grans danys a la qualitat del vi. Efectivament, la detecció a temps d'una aturada o fallada en el procés de fermentació pot facilitar una rectificació ràpida i amb èxit, per tal de preveure un problema irreversible i optimitzar les característiques i propietats finals del producte.

Participen en aquest grup operatiu la Cooperativa Falset-Marçà com a líder, Innovació i Recerca Industrial i Sostenible, SL (IRIS) com a centre tecnològic que proposa i desenvolupa l’aparell, la Fundació Parc Tecnològic del Vi (VITEC) que confirmarà el correcte funcionament del WINESITY i ajudarà al seu desenvolupament, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya que aporta la seva experiència al sector i en farà difusió, i la consultora ambiental ARLALORA que fa tasques de coordinació.

 

Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020

Altres destacats:

Reunions al Parlament per la Llei d’oliveres monumentals
Reunions al Parlament per la Llei d’oliveres monumentals 25/06/2019 En aquets darrers dies la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ACOBEM i Unió de Pagesos, ens hem reunit al Parlament amb diversos grups parlamentaris en el marc de la tramitació de la Llei de protecció de les oliveres monumentals de...
Les cooperatives analitzen les novetats en la comercialització i ús de fitosanitaris
Les cooperatives analitzen les novetats en la comercialització i ús de fitosanitaris 25/06/2019 Jornada anual a Vila-rodona El passat 21 de juny es va celebrar al Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Vila-rodona, SCCL, la jornada que des de la FCAC organitzem anualment per tractar sobre les novetats relatives a la comercialització i...
Eliseu Isla, escollit nou president de Provacuno
Eliseu Isla, escollit nou president de Provacuno 20/06/2019 El representant de boví de la FCAC ha estat elegit, de manera unànime, president de la Interprofessional de la carn de vacum Aquesta setmana ha tingut lloc a Madrid l'Assemblea General de PROVACUNO, en què Eliseu Isla Argelich ha estat...
La FCAC, al Parlament per l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat
La FCAC, al Parlament per l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat 20/06/2019 La Federació demana més presència del sector agrari El passat 11 de juny, el representant de Medi Ambient de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Antoni Galceran, va comparèixer davant la Comissió de Medi Ambient i...
La FCAC, al Comitè Mixt de poma i pera
La FCAC, al Comitè Mixt de poma i pera 18/06/2019 Juntament amb representants de França, Itàlia i Portugal La passada setmana, des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens vam desplaçar a Angers (França) per assistir al Comitè Mixt de la poma i pera, en representació de...
La Inspecció de Treball publica l'esperat criteri tècnic sobre el registre de jornada
La Inspecció de Treball publica l'esperat criteri tècnic sobre el registre de jornada 12/06/2019 El passat 13 de maig el ministeri de Treball va publicar una Guia on s’especificaven alguns aclariments envers el registre de jornada. Doncs bé, ara ha estat la Inspecció de Treball i Seguretat Social la que ha publicat el Criteri Tècnic...
Les cooperatives analitzen la innovació en el material vegetal de l'ametller
Les cooperatives analitzen la innovació en el material vegetal de l'ametller 11/06/2019 Trobada de les cooperatives de fruita seca d’arreu d’Espanya València va acollir la setmana passada la jornada de fruita seca de Cooperativas Agro-alimentarias de España, entitat de la qual n’és el president sectorial Roger Palau, alhora...
Amb AGRIMAX presents a la setmana verda de la UE a Brusel·les
Amb AGRIMAX presents a la setmana verda de la UE a Brusel·les 07/06/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya participa en la Setmana Verda de la Unió Europea a Brussel.les presentant el projecte AGRIMAX en el qual la Federació hi té un paper destacat, tant en l'aportació de mostres de...
La FCAC es reuneix a Brussel·les amb el Secretari General de la COGECA
La FCAC es reuneix a Brussel·les amb el Secretari General de la COGECA 05/06/2019 Una representació de la Federació formada pel Sr. Ramon Armengol, cap de la branca de Ramaderia i Pinsos i el Sr. Domènec Vila, cap de la Unitat de Serveis Empresarials, s'han reunit avui a Brussel.les amb el Secretari General de la COGECA,...
El sector porcí demana suport a Presidència davant l’amenaça de la PPA
El sector porcí demana suport a Presidència davant l’amenaça de la PPA 05/06/2019 La FCAC i la resta d’entitats representatives del sector porcí ens hem reunit amb el president del Govern i la consellera d’Agricultura per tractar el perill econòmic que suposa aquesta malaltia La Federació de Cooperatives Agràries de...
Programa d'Assistència Tècnica Cooperatives Agroalimentàries 2019
Programa d'Assistència Tècnica Cooperatives Agroalimentàries 2019 04/06/2019 En el marc de la línia de treball prevista en l'apartat 1.1. de l'Annex X del Reial Decret 307/2019, de 26 d'abril, pel qual es regula la consessió directa de diverses subvencions en màteria agroalimentària i pesquera, arrenca el...
La FCAC participa en el IV Workshop de l'Oli d'Oliva sobre anàlisi sensorial
La FCAC participa en el IV Workshop de l'Oli d'Oliva sobre anàlisi sensorial 03/06/2019 El passat 29 de maig de 2019, va tenir lloc la quarta edició del Workshop d’Oli d’Oliva al Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet, un espai de trobada i coneixement per al sector...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x