Carregant web FCAC

Comença el projecte pilot Winesity

10/09/2018

Durant aquest estiu s’han iniciat les tasques del projecte d’innovació WINESITY liderat per la Cooperativa Falset-Marçà. El projecte s’enmarca dins els Ajuts a la Cooperació per a la Innovació, cofinançats pel fons FEADER i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L’objectiu és dissenyar un densímetre automàtic per a controlar en continu l’evolució de la fermentació als dipòsits de vi. Durant els dos anys de projecte és construiran diversos prototips de l'aparell WINESITY que s’instal·laran a dipòsits de la cooperativa per comprovar i ajustar el seu funcionament.

El fet de poder controlar de forma continua i immediata la densitat als dipòsits, alliberaria temps dels tècnics durant la verema. I monitoritzar les corbes de fermentació permetria detectar amb antelació alentiments o acceleracions del procés, ampliant el temps de reacció, i evitant el risc de grans danys a la qualitat del vi. Efectivament, la detecció a temps d'una aturada o fallada en el procés de fermentació pot facilitar una rectificació ràpida i amb èxit, per tal de preveure un problema irreversible i optimitzar les característiques i propietats finals del producte.

Participen en aquest grup operatiu la Cooperativa Falset-Marçà com a líder, Innovació i Recerca Industrial i Sostenible, SL (IRIS) com a centre tecnològic que proposa i desenvolupa l’aparell, la Fundació Parc Tecnològic del Vi (VITEC) que confirmarà el correcte funcionament del WINESITY i ajudarà al seu desenvolupament, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya que aporta la seva experiència al sector i en farà difusió, i la consultora ambiental ARLALORA que fa tasques de coordinació.

 

Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020

Altres notícies
01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

10.06.2025

Oposició a la pèrdua de sòl agrari per l'eventual ampliació de l'aeroport

10/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...

06.06.2025

Jornada anual sobre productes fitosanitaris i subministraments

06/06/2025

A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya